..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Opis Kapliczek
Autor Wiadomość
Krzyrek 

Wysłany: 2008-05-28, 15:18   Opis Kapliczek

Gram właśnie w Diablo Przebudzenie w MP, stoję przed kapliczką o nazwie Bogata. Zaglądam więc na stronę Kronika Noktis'a a tam ani śladu takiej kapliczki... Jest gdzieś jakieś aktualniejsze źródło informacji?

Mam też pytanie odnośnie Andariel, Duriel i pewnie jeszcze kilku innych mobków. Grając łuczniczką spotkałem tą pierwszą dwójkę i spotkanie to nie wyszło mi na zdrowie ;) Andariel zabija mnie dość szybko, a Duriela z kolei ja nie mogę zabić. Czy ten drugi ma na tyle wysoką regenerację że mój słabiutki łuk (dmg: 2-5) nigdy go nie zabije? Pewnie odpowiedzią jest to że mam wrócić do tych bossów jak będę silniejszy... W MP tak się właściwie zawsze robiło, że w pierwszej grze daną postacią, grając samemu, nie miało się szans z pewnymi osobnikami i zaczynało się od nowa, będąc za każdym razem trochę silniejszym. Ale co z SP? Czy tam też mam zaburzyć chronologię gry i wrócić do tych postaci gdy moja postać będzie już silniejsza?
BTW czy są gdzieś opisane te postaci, które pojawiają się w Przebudzeniu? Na wspomnianej wcześniej stronie opisane są tylko "standardowe" mobki.

Kolejne pytanie jest o miecze i obuchy. Czy w tym modzie ma znaczenie wybór rodzaju broni? Tzn czy miecze zadają 150% obrażeń zwierzętom, 100% demonom i 50% nieumarłym, a obuchy odwrotnie?

No i czas na mój problem związany z powyższym pytaniem. Chciałem sprawdzić sam jak to jest z tymi broniami. Widzę idzie pająk, myślę że idzie zwierzę (chyba się nie mylę?), no to "szybka" zmiana broni... a tu zaczyna czytać mi CD, no i lag... Gdy się postać "obudziła" to miała już połowę życia :( Zabiłem kolejnych kilka mobków i postanowiłem się uleczyć, a tu co...? No oczywiście kolejny lag :? Nie wiem czy to normalne, ale nie wydaje mi się żeby każdy tak miał. Przecież tak grać się nie da. Jest sposób żeby nie gryzł tak tego CD? Samo zgranie diabdat.mpq chyba nie wystarczy?

Noktis 
Moderator Sekcyjny

Wysłany: 2008-05-28, 16:00   

Witam

W przebudzeniu te nazwy kapliczek niekoniecznie sie zgadzają z tym co jest w Kronice. Chodzi om ograniczoną ilość miejsca na słowo. W najnowszej wersji Przebudzenia zostaną zmienione miejsca z których będą czytane niektóre nazwy i wszystko powinno być zgodne z tym co w kronice. Hmm Bogata to chyba Zdobiona,. Najlepiej uruchom grę w wersji angielskiej (eng patch) i sprawdź na Imperium nazwę.
Co do Andariel i Duriela to Faktycznie andariel jest stosunkowo mocna jak na ten etap, natomiast Duriel posiada wysysanie życia (w trybie SP). Jeśli nie radzisz sobie z nimi przejdz jeszcze kilka poziomów i wróć jak będziesz silniejszy.

Obecnie trwają prace nad finalną wersją Awake, jak zostanie to ukończone to wtedy zostaną umieszczone informacje o potworach, bossach itd.

PS.
Niebawem to forum bedzie tylko archiwum więc lepiej pisać na forum Awake Warriors.

Pozdrawiam
Ciemna Energia
SETI@home

Krzyrek 

Wysłany: 2008-05-28, 16:19   

Dzięki za szybka odpowiedź. Też tak zgadywałem co do tej kapliczki i na wszelki wypadek nie tykałem ;)
Noktis napisał/a:
Niebawem to forum bedzie tylko archiwum więc lepiej pisać na forum Awake Warriors.
No cóż, znalazłem się na tym forum, bo po prostu kliknąłem w link "Forum" na Twojej stronie. A link do wspomnianego przez Ciebie forum to gdzie znajdę?

Noktis 
Moderator Sekcyjny

Wysłany: 2008-05-28, 16:31   

Znajdziesz tutaj . To forum tez będzie funkcjonować tylko, że do strony będzie dodawany język angielski i nie sadze aby zagraniczni goście logowali sie tutaj. No ale pożyjemy zobaczymy.
Ciemna Energia
SETI@home

Odpowiedz do tematu