..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gildia Diablo Clone Hunters Zaprasza
Autor Wiadomość
Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2008-03-02, 18:42   Gildia Diablo Clone Hunters Zaprasza

Dziś na naszym forum powstała nowa gildia - Diablo Clone Hunters. Jest to gildia osób polujących na Diablo Clone'a poprzez m.in. organizowanie Private World Event. Aby cele gildii zostały zrealizowane, musi ona mieć dużo członków. Szefem Diablo Clone Hunters jest Arassuil i z nim należy się kontaktować w sprawie dołączenia do owej gildii. Poniżej Arassuil wytłumaczy dokładnie zasady na jakich funkcjonować będzie DCH.

Arassuil 
Przywódca gildii DCH
Trusted

Wysłany: 2008-03-02, 19:00   

Witajcie,

w skrócie tego, co już napisalem tutaj

Jest to gildia, której głównym celem będzie organizowanie Private World Event (PWE). Czym jest PWE ? Jest to celowe wywołanie Uber Diablo na danym IP przez grupe zaangażowanych w PWE osób, jest na IP o którym wiedzą tylko te osoby. O ustalonej godzinie organizator PWE sprzedaje soje do kupców, aż nie pojawi sie DC, następnie wszyscy na swoich grach zabijają klona, zbierają talizmany, i gratulują sobie udanego polowania
Oczywiście sprawa nie przedstawia się aż tak banalnie... do zorganizowania PWE potrzebne jest ~120+++ osób (a najlepiej około 300-400). Powód jest dość banalny. Organizatorów (w tym przypadku mojej persony ;p) nie stać na wyłożenie 100+/-25 soji zeby zafundować innnym IP. Dlatego w PWE uczestniczą zazwyczaj ludzie, którzy mają więcej cd-keyi, w związku z czym znajdą więcej gier, i dostaną więcej annihillusów mniejszym kosztem. Jako, że zależy mi na jak największej liczbie chętnych, Istnieje również inne rozwiązanie, mozna podzielić się ceną soja z kolegą na spółę, i nic mi nie mówić ;p
Dlaczego 300-400 osób to lepsze rozwiązanie ? Wtedy można zrobić PWE na kilku IP na raz, o wiele łatwiej je znaleść... powyżej 400 osób ciężko jest wszystkich ogarnąć (sprawdzone).

Wstępnie nie mam jeszcze ustalonego regulaminu, powstanie on już wkrótce, ale nie będzie specjalnych wymagań...
Generalnie, jak już wyżej napisałem, do zorganizowania PWE potrzebne jest ~100 +/- 25 soji, w zasadzie każdy kto będzie będzie pałał chęcią wyłożenia soja, celem otrzymania IP, może zostać członkiem gildii.

Szersze wyjasnienia odnośnie działania gildii, zasady, regulamin i FAQ znajdziecie wkrótce na forum gildii [o ile powstanie :) podejrzewam, ze jednak powstanie, a link na dniach znajdzie sie tu]
Tymczasem zgłoszenia proszę składać do mnie na pw lub gg.

pozdrawiam wszystkich serdecznie, i zapraszam do wspólnej zabawy :)
Arassuil

Dravius 
Spam rlz!

Wysłany: 2008-03-05, 14:02   

No to teraz masz pełne ręce roboty :P
Imo fajnie, ze powstała nowa gildia...

[ Dodano: 2008-03-05, 15:46 ]
a tak wogóle to gdize sa zapisy, bo widze, ze juz parę osób "w tym siedzi"

Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2008-03-06, 00:10   

Ponieważ gildia dynamicznie się rozrasta i potrzebuje regulaminu oraz miejsca, w którym można by podyskutować na jej temat, założyłem dla niej dział na naszym forum: http://diablo.phx.pl/forum/viewforum.php?f=105

rapsodia_pl 

Wysłany: 2008-03-30, 12:06   

witam:)

Czy ta gildia istnieje? i czy wogóle taka osoba jak ja ma szanse na pomyślne rozpatrzenie zgłoszenia i gdzie owo zgłoszenie zamieścić? :)

serdecznie pozdrawiam

Arassuil 
Przywódca gildii DCH
Trusted

Wysłany: 2008-03-30, 14:03   

oczywiście, ze istnieje
link do naszego forum: http://diablo.phx.pl/forum/viewforum.php?f=105
generalnie, zeby zostać przyjętym wystarczy napisac do mnie pm/na gg, no i oczywiscie zapoznać się, i zaakceptować regulamin....

swiena 
Członek klanu PvMM

Wysłany: 2008-05-01, 21:34   

a to jest cbn czy obn ?? bo się zastanawiam cały czas

David-one 
Ezplebs

Wysłany: 2008-05-01, 21:39   

Oczywiscie, ze cbn...

WALOrd 

Wysłany: 2008-05-06, 22:45   

bardzo pomyslowe arassuil... jednak kosztowne ..podoba mi sie i zycze powodzenia bo plan jest dobry ale musisz popracowac :wink:

Odpowiedz do tematu