..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Przemo
2007-10-31, 00:40
Wasze Uwagi i Propozycje co do Cennika CBN LD
Autor Wiadomość
Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2007-10-05, 15:22   Wasze Uwagi i Propozycje co do Cennika CBN LD

Tutaj możecie zgłaszać swoje uwagi i propozycje co do Cennika Close Battle.Net Ladder znajdującego się pod tym adresem: http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?t=39064

Zauważyłeś, że jakaś cena jest nieprawidłowa? Napisz nam! :) Z góry dziękujemy za wszelką pomoc! :)

Arthass04 

Wysłany: 2007-10-21, 22:30   

proponuje dodać ceny key setów jak i pojedynczych kluczy albo 3 x kluczy jednego gatunku (np. 3x terror). Ceny przedmiotów z dziurami też mogłyby się przydać (np. taki 3 sox ap 15ed na pewno troche kosztuje)

Trixel 
Price Guide Mod

Wysłany: 2007-10-22, 06:49   

Ok stary z miłą chęcią ale ja się opieram o inny cennik i nie mogę podawać cen przedmiotów w oparciu o własne odczucia bo mnie ludzie później zlinczują np. cena 3x3 jest jeszcze do ustalenia ale pojedyncze klucze albo zbroje już są sprzedawane z różnym skutkiem zależnie od cierpliwości sprzedającego i zasobności "portfela" kupującego. Ale to wszystko jest spoza obecnego cennika JSP.
OGame Player

Puchatek86 

Wysłany: 2007-11-10, 09:36   

Imo powinna byc cena wc skillery z eg a tego brakuje bo z pewnoscia sa czesciej poszukiwane niz takie str czy dex.

Trixel 
Price Guide Mod

Wysłany: 2007-11-11, 15:44   

Puchatek86 napisał/a:
Imo powinna byc cena wc skillery z eg a tego brakuje bo z pewnoscia sa czesciej poszukiwane niz takie str czy dex.

Patrz post wyżej mogę podawać własne ceny ale nie będzie to oparte na mocnych podstawach.
Czasami wystarczy przeczytać, żeby nie śmiecić
OGame Player

Puchatek86 

Wysłany: 2007-11-12, 19:00   

Czytalem post wyzej ale imo to bez sensu jesli Twoim zadaniem jest tylko translacja cennika z jsp na isty a sam od siebie nic nie dodajesz. Taka translacje to kazdy zrobi. Przeciez cenny maja byc odczuciem Twoim, ktore sie biora z obserwowania trade'ow. Napewno nikt nie bedzie mial pretensji o nie wielkie pomylki bo cennik ma za zadanie sugerowac cene, a taki cennik jsp to skad sie niby wzial? tak samo z obserwacji. I jakos nikt autora nie linczuje za niedokladne ceny chodziazby takiego jmod gdzie sugeruje cene 800+ ktora jest grubo zanizona imo. Wstaw te klucze, key sety, wc eg skiller wedlugo wlasnego odczucia takie jest moje imo.
Ostatnio zmieniony przez Puchatek86 2007-11-13, 08:28, w całości zmieniany 1 raz  

Biały8711 
o.O o.O O.o O.o

Wysłany: 2007-11-12, 19:41   

Puchatek86 napisał/a:
Czytalem post wyzej ale imo to bez sensu jesli Twoim zadaniem jest tylko translacja cennika z jsp na isty a sam od siebie nic nie dodajesz. Taka translacje to kazdy zrobi. Przeciez cenny maja byc odczuciem Twoim, ktore sie biora z obserwowania trade'ow. Napewno nikt nie bedzie mial pretensji o nie wielkie pomylki bo cennik ma za zadanie sugerowac cene, a taki cennik jsp to skad sie niby wzial? tak samo z obserwacji. I jakos nikt autora nie linczuje za niedokladne ceny chodziazby takie jmod gdzie sugeruje cene 800+ ktora jest grubo zanizona imo. Wstaw te klucze, key sety, wc eg skiller wedlugo wlasnego odczucia takie jest moje imo.

vouch Puchatek86 ma racje, możę powinienieś zaangażować większą liczbe osób? btw przenoszenie cennika z jsp to tak jakbyś kopiował trochę to co już jest, a nam wszystkim zależy na Twoich tudziesz naszych odczuciach cen na bn a nie na jsp, z tego co mi wiadomo to na jsp są zaniżone ceny, na bn jest trochę drożej :/ . I chyba na pewno nikt nie zlinczuje Cię jak się pomylisz gdzieś, ani nie będzie Cię wyzywał :roll: , jak gdzieś strzelisz gafe jakąś rażącą to od tego my tu jesteśmy żeby zwrócić uwage na to, więc imo trochę wrzuć w to własnych odczóć bądz swoich znajomych. :mrgreen:

Slowik 
Słowik

Wysłany: 2007-11-19, 19:59   

co tu dużo pisać zgadzam się z przedmówcami, to mają być Twoje ceny, odwiedzam tę stronę właśnie po to, żeby usłyszeć czyjąś opinię, w tym wypadku Twoją na temat cen, bo podpisujesz się pod cennikiem, imo czy go skądś przepiszesz czy złożysz 3 w1, czy sam wymyślisz egal...a co do linczu, nie przesadzaj, co najwyżej ktoś wsadzi tu następny post z sugestią, ktoś potwierdzi, lub zaprzeczy,(właściwie po to chyba ten dział w którym piszę) no i będziemy mieli bardzo fajny cennik> Wracając do tematu, trochę rozbudowany to mógłby być, a zasobność portfela kupującego i sprzedającego zawsze się wahała,np taki korbacz 4s raz za pul raz za ist, życie,
koledzy powyżej pisali o brakach, ja bym dorzucił jeszcze, że Twój cennik wydaje mi się bardzo nieprzejrzysty, przewijasz, przewijasz, końca nie widać, trochę tego nie kumam, bo w poprzedniej odsłonie był bardzo miły w użyciu, może by trochę się na nim oprzeć? pewnie się nie da, ale imo nieprzejrzysty :570: pozdrawiam

Trixel 
Price Guide Mod

Wysłany: 2007-11-22, 12:43   

Nie rozumiem co dla Ciebie jest tam nieprzejrzyste. Wszystko jest logicznie podzielone, cena z plusem oznacza, że może ona być wyższa przecież ja tylko z jakiego pułapu się zaczyna. Jeżeli chcesz krytykować to zrób to w sposób "przejrzysty". Pracuje już nad dodaniem wielu przedmiotów ale sam muszę poobserwować aukcje, żeby oprzeć się jednak na jakichś konkretach a nie strzelać w ciemno. Dziękuje za konstruktywną krytykę nawet bardziej niż za głosy pozytywne.
OGame Player

kill 

Wysłany: 2007-11-22, 13:15   

Mam uwagę co do cen Whispa. Bardzo trudno go dostać, a jak nawet, to za low wołają mala, za 20 - hr. I zbroja Tala, hmmm, mal to imo minimum. Za uma to chyba szaleniec by sprzedawał. A tak to dobra robota :) Co do przejrzystości, to ja zmieniłbym tylko kolorek niebieski nagłówków. Ale wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi.

Trang Oul 
Władca Mroku

Wysłany: 2007-11-22, 14:46   

Wg mnie można by usunąć "+1" ze wszystkich skillerów. Nie ma sk +2, a cennik staje się nieczytelny.

Melćma 
Przywódca UTT
Pro Ownager

Wysłany: 2007-11-22, 15:58   

ber&jah - 3 ist
ohm, zod, sur itd - 2 ist mal / 3 ist
whisp random - mal, whisp high - ist++
anni low - mal-ist, anni med ist++
anni 20/10 - 2 ist mal/3 ist
anni 20/13+ 4 ist
anni 20/16+ 2hrs
torch dru/ama/barb/assa/nec low stats high res - um
gheed random - pgs
gheed 40 - um
sc 20 life - dokładnie um
sc 2x7 mf - lem
sc 100 psn - pul
skiller fire/pb/trap/cold/ele 12 fhr - ist um/ist mal
skiller light clean - mal
arach 90-99 ed - ist
arach 100-110+ - ist pul/ist um
arach 115 - ist mal
sand trecks 15 str/xx vita - pul/um
stormshield random - pgs/lem
windforce 6 - mal
windforce 7 - ist
windforce 8 - 2/3 ist
deathfantom random - mal
df med - ist/2 ist
reapers toll high, eth - 2 hrs++
greater talon 5 ls, no sox - ist um+
random claws 5 ls, no sox - mal-ist
greater talon 5 ls, 2 sox - 2/3 ist+
ormus 3 es - um
ormus 3 enchant/jakiś cold armor/lightstorm - pul
viper 35 res - um
cv eth, 4/0 sox - mal
hoto 25 - 2 ist um+
hoto 26 - 2 ist mal
eni w crap armorze - 4 ist+/5 ist
eni w mp/ap/dusk no ed - 5 ist
eni w mp/ap/dusk ~10 ed - 6 ist
eni w bp/lp - 4 ist+
eni w bp/lp 15 ed - 5 ist
sacred targe 40 res - mal
sacred targe 44 res - 3-4 ist
tal armor - MAL
tal amu - UM
full tal rash - ist
ik armor - mal
full ik - mal+/mal pul
full trang - pul
full natalia/aldur/mavina - lem+
eth, bugged ap/dusk 4 sox - ist
eth, bugged kraken shell/shadow plate/sacred armor - hr

jestem w 95% pewny, że te itemy własnie po tyle chodza na battle.necie ldeusc.
Ofc. nie są to informacje z żadnego pol-x, tylko z lod ladder trade lub z gier (i ich readów)
666 postów - 10-10-07 19:05
1000 postów - 15-11-07 14:14
1337 postów - 17-12-07 20:06

Trixel 
Price Guide Mod

Wysłany: 2007-12-10, 21:08   

Melćma rozgraniczaj ja podaje ceny na podstawie aukcji z JSP gdzie ceny są trochę bardziej stałe. A ludzie nie bazują na wiadomościach sprzed resetu.
OGame Player

Rako 
W pogoni za Itemami

Wysłany: 2008-01-01, 01:21   

Cholernie dobra robota, Cena Ista jest jednak myląca. Wartość Ista spadła o 2 Pule (lub Pula wzrosła) teraz Ist chodzi po 6 Puli nie 8... Przynajmniej takie wrażenie odniosłem.
Noob jest w każdym z nas nie pozwól by kierował tobą
///
//
/

Trixel 
Price Guide Mod

Wysłany: Wczoraj 20:15   

Przeczytaj dokładnie piersze kilka wierszy cennika to co poprzedza same ceny.
Tak cena pula poszła ostro w dół więc ist to 8 puli na JSP.
OGame Player

Odpowiedz do tematu