Grając w diablo nekromantą-summonerem, bazującym na skillu ożywienie (revive) doszedłem do wniosku, iż jest on bardzo niedoskonały. W związku z powyższym, chciałem go nieco zmodyfikować, aby był bardziej przydatny.
Szukałem długo na forum, ale nie znalazłem żadnej wzmianki na temat tego skilla. Starałem się bazować na tutorialach o innych umiejętnościach przyzywających, ale ożywienie zdaje się działać w zupełnie inny sposób.
A oto i poprawki, które chciałem wprowadzić:
1. Ożywione potwory mają bardzo niewielką szybkość i po prostu nie nadążają za mną. Dlatego chciałem nieco ją zwiększyć. Próbowałem to zrobić dodając do skilla Revive w skills.txt, w kolumnie sumskill1 umiejętność barbarzyńcy (Zwiększenie szybkości), tak jak dodaje się np aury, ale ciężko mi jest stwierdzić jakieś wymierne efekty, pomimo, że ustawiałem dość esktremalny poziom skilla, np 99.
2. O ile powyższy problem dotyczy raczej dużych, otwartych przestrzeni, to w np. jaskiniach czy katakumbach ożywieńcy po prostu się gubią. Zatrzymują się na pierwszej lepszej ścianie i dalej ani rusz. Co zrobić, żeby zachowywali się tak, jak np najemnicy, czy też inne summony, tzn. po zgubieniu się po drodze teleportowali się do mnie? Miałem zamiar ustawić im po prostu AI takie jak ma np golem, czyli NecroPet. Problem jednak w tym, że w żadnym pliku z potworami nie mogłem znaleźć wyszczególnionego ożywieńca.
I zupełnie abstrachując od tematu :
Czy podczas gry na players 8, ożywieńcy zadają obrażenia tak jak na players 1? Jeżeli tak, to przy okazji muszę nieco podrasować ich dmg
Doszedłem nawet do zwiększenia szybkości summonów Nie mogę jednak wciąż rozwiązać drugiego problemu. Jeżeli nie mogą teleportować się automatycznie, to czy możliwe jest stworzenie skilla w rodzaju unsummon, który przenosiłby wszystkie summony do mnie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum