Witam mam pewną propozycje dotyczącą nowego spella.Prosze o komentarze i rady:
Skill nazywa się Invisibility(pl.Niewidzialność)
Jak pewnie się domyślacie sprawia on że nasza postać jest niewidzialna.Jednak jest kilka atrybutów które nie sprawią że gra stanie się zbyt prosta a mianowicie:
-spell zabezpiecza przed zwykłymi moobami takimi jak fallen one,skeleton archer itp.
-przed bosami zwykłymi(np.boss szkieletów)działalnośc jest nikła i zależna w pełni od lvl spella.
-spell nie zabezpiecza przed bossami ogólnymi(lazarus,jego obstawa,diablo)
-podczas gry multiplayer spell jest dostępny lecz jego stosowanie w pełni nie ułatwi nam walki.Spell sprawia że jesteśmy nie widoczni jako postać,ale kontur naszej postaci jest widoczny.Po zadaniu niewidzialnej postaci znacznych obrażeń,spell znika a wraz z nim cały pozostały zapas many.
no...to chyba wszystko teraz czekam na waszą ocene
1. niewykonalne, chyba, ze napiszesz nowa gre:)
2. dla mnie generalnie bez sensu;p
a podobny efekt przeciwko potworom mozesz uzyskac zakladajac -% light radius (90% jest chyba max)
Cos takiego jest w Diablo ale nie posiada zadnego efektu, jest tylko ikona, ktora zapodales.
PsYcHo napisał/a:
czemu niby ma być niewykonalne??
1.jak ma być widac tylko kontur postaci to nalezy zrobic specjalne 36000 animacj
2. Wykonywalne jesli napiszesz nowy kod dla czaru, bo ja jego nie potrafie
3. Rówie dobrze mozna podpiąć cheat Ghost mode vs moster
4. pomysł po prostu głupi
5. Chyba za duzo przesiedziales na D2 i grałeś w cheaty nazywane przez ich twórców Modami, np. "Drop Mod" - żal ze ktoś to modem nazywa.
6. Nie powinienen tego zdradzac przed oficjalna premierą nowej wersji ale powiem ze będzie dostepny w scrollach czar o podobnym dzialaniu (ale nie do konca)
Model napisał/a:
podobny efekt przeciwko potworom mozesz uzyskac zakladajac -% light radius (90% jest chyba max)
Powyżej - 80% Light Radius nie widac zadnej różnicy.
Cos takiego jest w Diablo ale nie posiada zadnego efektu, jest tylko ikona, ktora zapodales.
a gdzież to jest umieszczone bo jakoś nigdy na to nie trafiłem.
Cytat:
1.jak ma być widac tylko kontur postaci to nalezy zrobic specjalne 36000 animacj
1.na początku postu napisałem że to tylko propozycja.Jestem przekonany że jest jakiś sposób żeby to zrobić w inny mniej żmudny sposób.
Cytat:
2. Wykonywalne jesli napiszesz nowy kod dla czaru, bo ja jego nie potrafie
2.napewno znajdzie się ktoś kto potrafi.
Cytat:
3. Rówie dobrze mozna podpiąć cheat Ghost mode vs moster
3.ponownie poruszam to że to tylko propozycja.
Cytat:
4. pomysł po prostu głupi
4.co to ma być?? w jakim niby sensie jest głupi??
Cytat:
5. Chyba za duzo przesiedziales na D2 i grałeś w cheaty nazywane przez ich twórców Modami, np. "Drop Mod" - żal ze ktoś to modem nazywa.
5.nie grałem w diablo 2 ani na modach ani cheatach(którym jestem przeciwny)chyba że po pełnym ukończeniu gry można cheaty obadać:D.
Cytat:
6. Nie powinienen tego zdradzac przed oficjalna premierą nowej wersji ale powiem ze będzie dostepny w scrollach czar o podobnym dzialaniu (ale nie do konca)
Ziomus zrozum, ze nie:). MUSISZ MIEC ANIMACJE czegos takiego;p, nie ma takich animacji w Diablo, musialbys ja STWORZYC.
Grafika czaru jest w Diablo (wisi w diabdat.mpq), tyle, ze nie jest do niczego wykorzystywana, wiec jej w grze nie spotkasz, chyba, ze odpalisz jakiegos hack'a z all spells to Ci wyswietli, ale zadnego efektu to nie da.
Ghost mode vs players tez jest;p (nie testowalem;p)
to znajdz kogos takiego kto potrafi:), albo napisz sam albo pogadaj z Labirim/Zenda, moze napisza;p
Można by też sprubować z ethernal(czy jak to się pisze;]).Po kilku krontym ukończeniu gry użyłem programu do cheatów i zrobiłem wszystkie spelle na skille.Odziwo jeśli dobrze pamiętam w 3 lub 4 zakładce pojawił się skill którego nie widziałem ani jako scroll ani w staffach ani w księgach.Skill nazywał się ethernal(czy jakoś tak;];])i miał anime w postaci pierścienia na mana shild.Spell został wycofany przez blizzard w ostatniej chwili(tak jak invisibility czy doom serpent) więc jest szansa że i anim i kod nadal znajduje się w pliku z grą.
Czar nazywa sie etherealize. Pozostale czary nie posiadają efektu i nie ma kodu "silnika" carów w grze. A ja nie potrafie napisac nowych kodów bo nie znam sie na ASM/Hex.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum