..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krupas
2007-08-04, 18:44
FOREVER MOD by ZIOMUŚŚŚŚ
Autor Wiadomość
Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2007-05-18, 01:29   FOREVER MOD by ZIOMUŚŚŚŚ

W temacie tym możecie zadawać pytania dotyczące Forever Mod'a lub zgłaszać ewentualne problemy.

Yareeek 
Kulek Friend :}

Wysłany: 2007-05-18, 14:13   

Witam, ściągnąłem tego moda zainstalowałem wszystko działa, ale przy zmianie skilla jak się naciśnie na okienko wyskakuje błąd. Proszę o pomoc :(

MacRisto 

Wysłany: 2007-05-18, 20:36   

Moda wgrałem niestety nie działa. Klikajac na LaunchMod.vbs wyswietla się błąd aby reinstalował diablo. Klikając na PlugY włącza się gra, nawet menu jest zmienione ale do gry właściwej nie chce wejść - wyświetla się kolejny błąd.
Jak to naprawić?? Chciałbym sobie pograć na tym modzie bo się fajnie zapowiada...

Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2007-05-18, 21:54   

Yareeek napisał/a:
Witam, ściągnąłem tego moda zainstalowałem wszystko działa, ale przy zmianie skilla jak się naciśnie na okienko wyskakuje błąd. Proszę o pomoc :(

Stworzyłeś nową postać na modzie?

MacRisto napisał/a:
Moda wgrałem niestety nie działa. Klikajac na LaunchMod.vbs wyswietla się błąd aby reinstalował diablo. Klikając na PlugY włącza się gra, nawet menu jest zmienione ale do gry właściwej nie chce wejść - wyświetla się kolejny błąd.
Jak to naprawić?? Chciałbym sobie pograć na tym modzie bo się fajnie zapowiada...

Musiałeś źle zainstalować moda, plik nie potrafi odnaleźć gry. Testowałem tego moda zarówno na wersji 1.10 jak oraz 1.11 i działa. Możliwe, że popełniłeś błąd przy pkt 3 instrukcji instalacj:

3. kopiujemy cały katalog FOREVER Mod do głównego katalogu gry

Ważne, żeby skopiować folder, a nie jego zawartość.

norek11 

Wysłany: 2007-05-19, 07:46   

Ja to wogle mam pytanie jak zainstalowac gdzie go zianstalowac co skopiowac co wkleic itp. jestem ciemny w instalowaniu modach a instrukcii obslugi to tam nieznalazlem :/ .Napisze co zrobilem:sciagnelem patcha i wkleilem zpakowany plik do diablo i tam go rozpakowalem.wszedlem do folderu FOREVER Mod Pliki/FOREVER Mod/i wcisnelem Plugy Mod wzielem stworz postac i sie zacielo trzeba exc nacisnac bo nie wejdzie :/ a instr

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-05-19, 15:15   

dokładna isntrukcja instalacji(dla ciemnotów - ze screenami -1280x1024)

gdzieniegdzie będą screeny ukryte w tekscie a tak to screen jest na koncu punktu.(trzeba patrzeć na kolor tekstu - inny niż tekst - link do screena)

1. ściągamy archiwum z modem Screen

2. Rozpakowywujemy archiwum do jakiegoś folderu -Screen

3. Wchodzimy w nowo rozpakowany katalog i dalej w katalog FOREVER Mod Pliki

4. Kopiujemy pliki .dll i plik loader v1.10.exe do folderu gdzie mamy zainstalowaną grę domyślnie jest to C:\Program Fiies\Diablo II(ja mam na D;\Gry więc ui mnie na screenie będzie inaczej.) - u mnie jest nieco inaczej bo ja mam więcej modów zainstaloane i gdzie indziej ścieżka ale myśle że sobie poradzicie ;) Screen

5. Kopiujemy CAŁY FOLDER (Ważne żeby skopiowac folder,a nie jego zawartość) FOREVER Mod do katalogu z grą Diablo II - Screen

6. Wchodzimy w niedawno skopiowany folder który zwie się FOREVER Mod w naszym katalogu gry - Screen

7. Uruchamiamy plik LaunchMod.vbs znajdujący się katalogu którym niedawno skopiowaliśmy FOREVER Mod - Screen

P.S.: Przemo proponuję żebyś dodał tą instrukcję lub tą z readme na Imperium Diablo bo mod bądź co bądź inaczej się instaluje niż inne.

P.S.: Yareeek, napisz dokładniej o jaką zmianę skilla Ci chodziło? Czy o nabycie nowej umiejętności czy może reset wszystkich skilli?

POZDRO

adrianos21 
???

Wysłany: 2007-05-19, 15:25   

ja mam pytanie a trzeba miec mod bramy piekiel wrzucony

Preisiok 2 napisał/a:
umrzyj szatanie

Niech Diablo Będzie z Wami

forum o diablo

norek11 

Wysłany: 2007-05-19, 16:53   

Noo ziomus i oto mi chodzilo wielkie dzieki :* hehe (screeny be przesady nie sa tak potrzebne)

Edit: k.... dalej mi sie zacina przy weejsciu na postac (tworze nowa)

Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2007-05-19, 19:21   

norek11 napisał/a:
Edit: k.... dalej mi sie zacina przy weejsciu na postac (tworze nowa)

Poczytaj info w tym dziale: http://www.diablo.phx.pl/index.php?s=mod_pytania Może popełniasz jakiś błąd ogólny, wyżej napisałeś, że jesteś początkującym użytkownikem modów.

awa 

Wysłany: 2007-05-19, 20:05   

chodzi mi o mod do diablo ktury umiesciles na stronie www.diablo.phx.pl twoj plik Forever mod. robie wszystko tak jak w instrukcij ale przy ostatnim punkcie wlaczam lunchmod.vbs i wyskakuje mi taka informacja;Dostep do hosta skryptow systemu windows jest wylaczony.skotaktuj sie z administratorem aby uzyskac szczegolowe injormacje.

Co mam robic????????? :567:

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-05-19, 21:59   

hmmm... awa, masz wyłączoną obsługę srypktów Visual Basic (.vbs - visual basic script), lub nie masz zainstalowanego Visual Basica spróbuj może poszukać jakiś bibliotek Visuala Basica wgrać je do systemu i zobaczyć lub pokombinować z ustawieniami w windowsie.... a może masz konto z ograniczeniami?

Adrianos21, nie trzeba i nie musisz, choć jak chcesz mieć bramy piekieł też to ja ci nie zabraniam(chociaż nie będzie go w dystrubucji - był tylko test), lecz FOREER Mod jest jako mod odzielny i jeszcze jedno, u mnie w forever działały save z bram piekieł(to tak dodatkowo).

adrianos21 
???

Wysłany: 2007-05-19, 22:12   

dzieki za pomoz pozdro ziomuśśśś :wink:

[ Dodano: 2007-05-19, 22:12 ]
dzieki za pomoc pozdro ziomuśśśś :wink:

[ Dodano: 2007-05-19, 22:13 ]
sorki za to ze dwa razy napislem to samo pomylka

Preisiok 2 napisał/a:
umrzyj szatanie

Niech Diablo Będzie z Wami

forum o diablo

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-05-19, 22:16   

nie ma sprawy ;) Od tego tu jestem ;)

Nemptor 
Diablo Maniak

Wysłany: 2007-05-20, 13:08   

Yareeek napisał/a:

Mam taki sam bląd.Otóz wszystko zrobilem tak jak pisze w poradniku odpalam gre przez launchmod, tworze nową postać i gdy wbije lvl a chce dodać jakieś punkty atrybutów, slychać tylko charakterystyczne klinkiecie i wywala mnie z gry i wyskakuje mi okienko Assertion Failrue.Gdy teraz probuje to już nawet nie da się wejść na posta.Proszę o pomoc ;(
NirvanA
SlipKnoT

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-05-20, 13:35   

Witam mam pomysł może loader plików diablo u was nie działa więc podaje oryginalne z diablo ściągnijcie ten plik z i podmienieńcie w katalogu diabo może pomóc.

1. Ściagamy w/w plik.
2. Kopiujemy go do katalogu gdzie mamy zainstalowane diablo (jak się będzie pytąć że podmienić - dajemy tak)

Ostatnio zmieniony przez Ziomuśśśś 2007-05-21, 09:26, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu