..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 138
..:: Forum Imperium Diablo ::.. Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [Tutorial] Jak zmienić plansze w Diablo 2 LoD
eps

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 1825

PostForum: Modmaking   Wysłany: 2007-01-18, 12:09   Temat: [Tutorial] Jak zmienić plansze w Diablo 2 LoD
No NO dobry tutek Ja się bawiłem trochę w Mapki więc ten tutek to tylko uzupełninie tego czego nie próbowałem POZDRO
  Temat: MPQView
eps

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 409

PostForum: Modyfikacje   Wysłany: 2006-11-18, 10:30   Temat: MPQView
Wow problemy z przeglądarkami mpq zgadzam się z towarzyszem KRUPASEM WinMpq jest o wiele łatwiejszy i pomocniejszy
  Temat: Dodawanie potworów
eps

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 412

PostForum: Modyfikacje   Wysłany: 2006-10-09, 05:54   Temat: Dodawanie potworów
SORDRAX13, To jest kupa roboty , sam próbowałem dodać potwora i zamiast potworka wychodził mi duszek ciężka sprawa
  Temat: Jak przenosic rzeczy do innej postaci???
eps

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 538

PostForum: Przedmioty   Wysłany: 2006-10-05, 11:55   Temat: Jak przenosic rzeczy do innej postaci???
1 sposób prosisz koleg z battle neta ale musi być zaufany i wyrzucasz wszystkie itemy i on je pilnuje a ty wychodzisz i wchodzisz inną postacią i bierzesz te itemy ale jak kolega nie jest zaufany to, musisz wejść do gry jakiejś dwoma postaciami na dwóch róznych cdkeyach i przerzucasz itemy. jak to single to jakis dytor postaci Ci się przyda
  Temat: Filmik z Diablo 1 nadesłany przez Noktisa
eps

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 2347

PostForum: Wasze Filmy   Wysłany: 2006-10-07, 06:51   Temat: Filmik z Diablo 1 nadesłany przez Noktisa
Spox filmik ja go zabijałem po trzech ciosach ale on mi zadawał ich więcej
  Temat: Szukam modu na powiekszony ekwipunek
eps

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 1804

PostForum: Archiwum   Wysłany: 2006-10-05, 11:50   Temat: Szukam modu na powiekszony ekwipunek
Ja wierzę w uczciwość krupasa to jego robota widziałem screeny i są cool
  Temat: "Twoje konto zostało wyciszone"
eps

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 223

PostForum: Pomoc BN   Wysłany: 2006-10-05, 11:45   Temat: "Twoje konto zostało wyciszone"
Mi też takie coś się stało że dostałem bana na czat i nie mogłem z nikim pisać tylko privy z gier mogłem nasadzać do innych ale po półtorej miecha mi się naprawiło to
  Temat: Filmiki z Diablo 1
eps

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 943

PostForum: Wasze Filmy   Wysłany: 2006-10-03, 22:57   Temat: Filmiki z Diablo 1
Noktis, Być może nikt nie chce ich nagrywać ale w sumie by się coś przydało, a może ty coś nagrasz jako człowiek zajmujący się moddingiem diablo 1
  Temat: Mądrości z gg
eps

Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 3032

PostForum: Przygody BN   Wysłany: 2006-10-03, 22:47   Temat: Mądrości z gg
Że wogle co koleś lol 700
  Temat: Median 2007 1.31
eps

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 1150

PostForum: Archiwum   Wysłany: 2006-10-03, 22:52   Temat: Median 2007 1.31
Powinnieneś się the_cartvan, spytać twórcy moda czy jest możliwość gry przez bn na id na pewno jest link do oficjalnej strony twórcy moda
  Temat: Gdzie ustawic drop lecacy z moba
eps

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 289

PostForum: Modyfikacje   Wysłany: 2006-09-21, 10:45   Temat: Gdzie ustawic drop lecacy z moba
aby mieć drop to musisz się pobawić w treasureclassex.txt i w monstats.txt tam masz parametry odpowiadające za drop itemów przejrzyj drop Krupasa w którym opisał tutorial na piekielene klucze. Wystarczy że z innymi przedmiotami się pobawisz i przetestujesz to będziesz miał drop na wybrane przez ciebie itemy
  Temat: Modding Diablo vs Diablo 2 LoD
eps

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 298

PostForum: Modyfikacje   Wysłany: 2006-09-18, 14:43   Temat: Modding Diablo vs Diablo 2 LoD
Noktis masz racje d2 sie łatwiej moduje niż d1 ale w d2 masz wiele także trudnych rzeczy same programy nie wystarczą. Co do d1 to się zajmowałem tylko przetłumaczeniem panelu i nic po za tym dobrze że poruszyłeś ten temat. Ludzi wygłaszajcie opinie na temat moodingu d1 i d2 naprawde warto!!!
  Temat: Duzo pytan :p
eps

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 592

PostForum: Archiwum   Wysłany: 2006-09-17, 18:24   Temat: Duzo pytan :p
reakwon12, Nie przejmuj się każdy może się pomylić
zwolak, Już ci piszę na pierwsze pytanie:
Jak chcesz pierścień ze skillami to wypakuj plik cubemain.txt z Patch_d2.mpq i przejdź na sa m dół i stwórz nową linię tylko otwórz ten plik programem d2excel bo tam jak przejdziesz na sam dół i klikniesz prawym klawiszem i wybierzesz Add row to się pojawi nowa pusta linia.
zacznij od wpisania w kolumnie enabled wartości 1, w kolumnie version wpisz 100 i teraz radzę wpisać w kolumnie numinputs 1 i w kolumnie input 1 wpisz hp1 oznacza to że jak wsadzisz do kostki jedną mniejszą miksturę leczenia to powstanie po transmutacji pierścień ze skillami. Następnie w kolumnie output wpisz rin powstanie wtedy pierścień ale jeszcze nie będzie miał przypisanych statsów z innych postaci. Dobra teraz statsy w kolumnie mod 1 wpisz oskill i w kolumnie mod 1 param wpisz wartość skilla którą ma dostać twój druid z innej postaci. Np. gdy wpiszesz wartość 84 to dostajesz włócznie z kości Proponuję też wypakować plik skills.txt z patch_d2.mpq ponieważ tam są id tych czarów co chcesz dostać w pierścieniu. mod 1 min i mod 1 max wypełnij własne liczby przykład: mod 1 min = 1 a mod 1 max = 2 oznacza to że możesz losowo dostać pierścień który będzie dodawał od 1 poziomu umiejętności do 2 poziomu umiejętności w kościanej włóczni na pierwsze pytanie udzieliłem odpowiedzi ale jeszcze pamiętaj że w kolumnie *eol wpisać 0 na samym końcu. i potem jak chcesz sprawdzić efekty to weź wejdź w folder z diablo stwórz tam nowy folder i nazwij go data później wejdź w ten folder data i stwórz nowy folder i nazwij go global i znowu wejdź w folder global i stwórz tam folder który musi mieć nazwę excel wejdź w ten folder i wklej tam swój plik cubemain.txt następnie powróc do folderu z diablo i weź stwórz skrót z diablo i kliknij na niego prawym klawiszem i wybierz właściwości. tam w zakładce skrót pisze element docelowy wpisz tam na końcy -txt czyli tak "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II.exe" -txt jeśli masz na dysku c zainstalowane diablo. następnie zastosuj i odpal skrót. znajdź kostkę horadrimów wsadź miksturkę leczenia mniejszą tom co przy starcie w pasie nosi hero i stransmutuj ją w efekcie dostajesz pierścień z nowym skillem necrona myślę że pomogłem
  Temat: MOdy pare pytan
eps

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 970

PostForum: Modyfikacje   Wysłany: 2006-09-16, 20:38   Temat: MOdy pare pytan
Nie wykonalne ziom za dużo roboty i w ce musisz się bwaić dodając nowe offsety ale moge się mylić bo nie tworzyłem nowego npc
  Temat: Screeny by Krup@5
eps

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 1750

PostForum: Screen Shots   Wysłany: 2006-09-21, 11:51   Temat: Screeny by Krup@5
Oby naprawiono ten bug w kuźni

Strona 1 z 10
Skocz do: