..:: Forum Imperium Diablo ::..

Patch 1.11 - !!--Plugy v7.01 & v8.00--!!

lestat - 2006-03-14, 10:44
: Temat postu: !!--Plugy v7.01 & v8.00--!!
Nowy zestaw plugy-nów który działa na 1.11b.
Dzięki niemu można grać na singlu w dwa dodatkowe questy, DC i Uger Tristram, mamy niograniczoną i wspólną kostke, i możemy przeglądać ukryte staty. UWAGA! - nie zmienia on zadnych podstawowych funkcji, rozszerza tylko nasze możliwości interfejsu.
Plik w załączeniu.
Proszę:)

09.02.08 Edit by Przemo Ukazała się wersja 8.0 Plugy. Poniżej w załączniku jest link do pobrania. Lista zmian dostępna jest w tym miejscu. Dyskusja o najnowszej wersji rozpoczyna się na stronie dwudziestej trzeciej tego tematu.
ZiberoYuWira - 2006-05-19, 12:23
:
Dzięki, gram aktualnie na singlu i napewno sie przyda ;)

Czytałem o tym i podobno umożliwia takze na singlu tworzenie słów runicznych z BN, miodzio :D

pozdr
Joe - 2006-05-19, 12:42
:
To prawda, ze mozna tworzyc slowa runnicze takie jak na cbn ? NP. Olsnienie lub Duch ?
Jezeli tak to niech ktos napisze :>
Rider_pl - 2006-05-19, 12:53
:
Prawda
Joe - 2006-05-19, 13:12
:
Dziekuje slicznie :D
btw: Czy mozna znalezc w 1 act normal 4 socket miecz / tarcze ? i czy z hraby na normie wypada amn ;>
[mowa o single player, w zwiazku z tym plugiem mam nadzieje, ze zloze sobie ducha przed pojsciem na andy :D ]

EDIT **
Czy ten plug nie bedzie sie gryzc z polska wersja jezykowa gry :>
Rider_pl - 2006-05-19, 13:20
:
z hrabiny wypada amn, ale ciężko znaleźć na normie. Miecz/tarcze można kupić u charsi często. Nie gryzie sie z polską wersją.
Konrad#23 - 2006-05-19, 13:27
:
Mam problem z tym Plug-in'em. Byc moze po prostu jestem nowy i robie blad... Jednak kiedy wchodze w archiwum i otwieram plik .exe samoczynnie uruchamia mi gre i kiedyprobuje zaczac gre postacia gra sie zawiesza. Kiedy nacisne klawisz wyjscia do Windows gra sie zamyka i widze tylko okienko : HALT costam i jakies tam numerki ^^ Dzieki za pomoc...
Joe - 2006-05-19, 13:28
:
Glupio pytac :/ , ale chyba musze :(
Moze ktos napisac jak to zainstalowac ?
Robie to co w pliku readme jest napisane, ale chyba cos knoce bo nie dziala :(
Bardzo mi na tym zalezy...
Rider_pl - 2006-05-19, 14:04
:
Jeśli dobrze pamiętam to trzeba podmienić jakiś plik ( podajrze patchd2.mpq). I po tym już powinno działać.
Joe - 2006-05-19, 14:11
:
Jezeli ktos zainstalowal dziada i mu dziala to prosze zeby napisal co i jak :>
miki2387 - 2006-05-19, 16:53
:
Ja juz rozpracowalem tego moda ;]
najpierw wypakowujesz to do katologu z diablo potem wypakowujesz manual_instaler kopiujesz plik d2gfx.dll uruchamiasz PlugY_instal naciskasz tak teraz uruchamiasz plik plugy.cfg (chyba w kazdym razie chodzi o config) kasujesz wszystko z tego pliku i wklejasz to: (bez quote ofc ;])
KoDi napisał/a:
Cytat:
[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=1

[LANGUAGE]
;ENG|ESP|DEU|FRA|POR|ITA|JPN|KOR|SIN|CHI|POL|RUS
ActiveChangeLanguage=1
SelectedLanguage=Pol

[SAVEPATH]
ActiveSavePathChange=0
SavePath=save\PlugY Only\

[MAIN SCREEN]
ActiveVersionTextChange=1
VersionText=v 1.11
ColorOfVersionText=0

ActivePrintPlugYVersion=1
ColorOfPlugYVersion=4

[STASH]
ActiveBigStash=0

ActiveMultiPageStash=0
NbPagesPerIndex=10
NbPagesPerIndex2=100
MaxPersonnalPages=0

ActiveSharedStash=1
SeparateHardcoreStash=1
displaySharedSetItemNameInGreen=1
MaxSharedPages=0
ActiveSharedGold=1

[STATS POINTS]
ActiveStatsUnassignment=0
KeyUsed=18

ActiveShiftClickLimit=1
LimitValueToShiftClick=5

[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=1
StatPerLevelUp=5

[SKILLS POINTS]
ActiveSkillsUnassignment=0

[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=1
SkillPerLevelUp=1

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ShowCounterInAllDifficulty=0
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=10
InititalSOJSoldMin=1
InititalSOJSoldMax=200
TriggerAtEachSOJSoldMin=75
TriggerAtEachSOJSoldMax=125
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0
TimeBeforeAutoSellMax=1200

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1

[INTERFACE]
ActiveNewStatsInterface=0
SelectMainPageOnOpenning=1

[EXTRA]
ActiveLaunchAnyNumberOfLOD=1
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=1
AlwaysDisplayLifeAndManaValues=0
EnabledTXTFilesWhenMSExcelOpenIt=1

Joe - 2006-05-19, 18:30
:
Dzieki wielkie!!
Probowal ktos juz robic jakies slowa runnicze z cbn :>
Wiem, ze pluginsy dzialaj bo po wejsciu na hell wyskakuje napis xxx kamieni jordana sprzedana kupcom :D Teraz tylko czekac na pana :D
Btw: Jezeli ktos sprawdzal dzialanosc slow runniczych cbn to niech napisz czy mu wyszly.
miki2387 - 2006-05-20, 07:59
:
Slowa z cbn mi nie wyszly ;/ a zeby wywolac dc musisz sprzedawac klucze ;]
Tzeenth - 2006-05-20, 11:04
:
Witam, jestem nowy na tym forum, więc należy się przedstawić :) Wracając do tematu aby słowa runiczne z cbn działały trzeba jeszcze dopisać "ActiveLadderRunewords=1" na końcu zakładki [EXTRA], czyli ma to wyglądać tak:

[EXTRA]
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=1
ActiveLadderRunewords=1
miki2387 - 2006-05-21, 16:31
:
ooo dzieki bardzo
M3ph!st0 - 2006-05-21, 19:06
:
Nie wiem w czym wy macie takie problemy otóż ja zrobiłem tak:

1. Ściągnąłem go na dysk.
2. Rozpakowałem.
3. Przeniosłem do folderu z grą.
4. Włączyłem i działało.

Więc w czym wy macie takie problemy :?:
Słowna z CBN da się układać na 100% bo Insight już robiłem i wyszło mi bez skazy.

Za pomocą tego moda można również robić Uber Tristram ale niestety nie jest Tri znane nam z BN :(
Jest tam tylko Mroczna Trójca, 0 potworków, oni ich nie przyzywają, a same Ubery pojawiają się w losowych miejscach Tristram.
Z DC też walczyłem na singlu tylko że ja dodałem sobie SoJa Hero Editorem (tak samo robiłem z organami) i było normalnie.

Robi on również nieskończoną skrytkę, dzięki której możemy trzymać wszystkie nasze łupy z pola bitwy.
Jest również zakładla "Wspólna skrytka" dzięki której może sobie przerzucić przyp. różdżkę dla Nekra, którą znaleźliśmy Barbem :)

Pozdrawiam i polecam serdecznie tego moda wszystkim grającym na singlu 8)

Pozdrawiam i polecam tego moda wszystkim grającym na singlu :!:
miki2387 - 2006-05-22, 06:24
:
Tylko ze w tym configu co ja mam to zeby dc wywolac trzeba sprzedawac klucze do otwierania skrzynek zeby sie nie bawic w edytorach w wrzucanie soji
lestat - 2006-05-24, 10:19
:
widzę że zrobiłem dobry uczynek udostępniając te plugy.
czuję się naprawdę podbudowany i ciesze się że wam sie podobają.

[ Dodano: 2006-06-13, 14:49 ]
wow, nawet admini udostępnili je w dziale download... normalny zaszczyt.
DZIEKI.
ukiii - 2006-06-14, 14:14
:
czy instalujac ten programik nie wpływa to na sposob w jaki dziala wszystko na BN ?
miki2387 - 2006-06-14, 14:18
:
Nie wplywa to na gre na bn (poprostu na bn nie dziala)
ukiii - 2006-06-14, 15:01
:
kurde u mnie jednak nie chce zaskoczyc.. Zrobiłem wszystko tak jak w topicu jest napisane i po zainstalowaniu plugy, gra nie chce się uruchomić.. Czy może to być spowodowane tym, że używam obrazu płyty? Jeśli nie to pomóżcie proszę.
kalaxe - 2006-06-14, 15:05
:
ej jak to zainsatlować ? bo jak zrobiłem najpierw tak jak w readme, później tak jak tutaj jest i albo mi sie pojawia cośtam library checked failed, albo sie nie odpala.......z góry dzięki
ukiii - 2006-06-14, 15:10
:
ja mialem ten sam komunikat ale po zainstalowaniu ang wersji jezykowej to juz mi sie nie pokazywalo. Gra sie już ma odpalac (pokazuje sie kręcąca ikonka płytki) jednak nic się nie dzieje.. Help..
szymeczek7 - 2006-06-14, 17:35
:
a jaka jest sznasa ze spotkamy daiblo clona z tristem to wiadomo klcuze i oragny... :D a jak z DC jak go zanlezc jaka sznasa??
LoLisH_d2Player - 2006-06-14, 17:58
:
DC sie pojawi zawsze jak sprzedasz kupcom soja
eps - 2006-06-15, 07:26
:
A ja wam w tym temacie napisze kody które odnalazłem są to oszustwa do Plugy 7.01 które na 100% działają nie znam wszystkich właściwości ale możecie próbować je odgadnąć kody są następujące:
/dm - nie wiem co on robi
/dl - nie wiem co on robi
/dlm - nie wiem co on robi
/dml - nie wiem co on robi
/maxgold - daje maksymalne złoto w postaci
/save - zapisuje stan gry
/page - nie wiem co on robi
/listcube - tworzy liste kostki horadrimów w pliku *.txt, w katalogu gdzie jest zainstalowane diablo 2
/listitems - ten kod odradzam bo wychodzi z gry przy najmniej u mnie tak jest jak będzie u was tego nie wiem. ale chyba tworzy liste itemów z gry lub tego co nosisz Ty (Twój hero)
/rename maxGold - nie wiem do co on robi

Tak jak napisałem te kody działają lub jak kto woli komendy

sposób użycia naciskamy ENTER i wklepujemy kod lub komende i po wklepaniu naciskamy znowu ENTER

p.s

kody lub komendy które napisałem jako (nie wiem co on robi) próbowałem wpisywać ale niec nie zauważyłem. Sami odgadnijcie co robią <ale odradzam kod /listitems> bo wychodzi z gry u mnie tak a jak u was nie wiem

POZDRO SORRY ALE MUSIAŁEM SIĘ Z TYM PODZIELIĆ WSZYSTKO MUSI WYJŚĆ NA JAW.

P.S. 2

Jak znalazłem kody proste plik *.DLL Plugy zmieniłem na *.txt i otworzyłem go i wyszukałem tam komende /save i tak obok komendy save była reszta kodów lub komend. CZE ALL POZDRO DLA FANÓW TEJ GRY

Możecie mnie uznać za NOOOOOOOBAAA ale mi to lata
Mathius007 - 2006-06-15, 14:23
:
Mam podobny problem jak kolega Ukiii. Po zainstalowaniu plugy7.01 nie chce mi sie odpalic Diablo, natomiast gdy usunę plugy7.01 Diablo odpala się bez problemów. Może ktoś mi pomóc??

Ps. Jeśli to ważne to używam D2Loadera
fu_poćwicz - 2006-06-16, 11:27
:
Mam dokładnie taki sam problem co kolega wyzej!! Na plugach 6.01 wszystko śmiga a 7.01 nie chce sie wlaczyc :/
matrix - 2006-06-16, 11:35
:
gdzie znajduje sie ta "wspólna skrytka" ?? bo nie wiem jak ja znalesc, wiem ze Plugy juz mi gzialaja bo 2 razy znalazlem DC

edit:
aha i jeszcze jedno, czy mozna kupywac klucze (te zniszczenia nienawisci i terroru ofc :) ) u npców
d2team - 2006-06-16, 19:30
:
a tak przy okazji, to gdzie jest plik "plugy.cfg"?? Umnie go raczej nie ma :D
Shared - 2006-06-17, 04:29
:
U mnie normalnie działało, aż po jakimś czasie wogóle gra nie chciała się uruchomić ( robiłem wszystko wg readme, oraz informacji zamieszczonych w tym temacie), przeinstalowałem więc i przy każdym uruchomieniu d2 wyskakuje takie coś:

Error: DWORD 6FD7C060 wanted but 6C84124D found to change memor at 6FDB1761

WTF??
yoger - 2006-06-18, 20:54
:
ja mam tylko pytanie gdzie mozna sciagnac organy/klucze i czym je wrzucic na postac? bo troche nie chce mi sie latac ciagle po klucze :P
Shared - 2006-06-18, 22:06
:
yoger napisał/a:
ja mam tylko pytanie gdzie mozna sciagnac organy/klucze i czym je wrzucic na postac? bo troche nie chce mi sie latac ciagle po klucze :P

Możesz je wrzucić programem dostępnym na tej stronce- Udie Too.
lestat - 2006-06-19, 10:26
:
miki2387 napisał/a:
Tylko ze w tym configu co ja mam to zeby dc wywolac trzeba sprzedawac klucze do otwierania skrzynek zeby sie nie bawic w edytorach w wrzucanie soji

musisz slowo stone of jordan w akapicie world event zamienić na key.

d2team napisał/a:
a tak przy okazji, to gdzie jest plik "plugy.cfg"?? Umnie go raczej nie ma

widze ze masz xp, wiec szukaj pliczku o nazwie Pugy, z ikonką takiej teczki z narzędziami.

matrix napisał/a:
gdzie znajduje sie ta "wspólna skrytka" ?? bo nie wiem jak ja znalesc, wiem ze Plugy juz mi gzialaja bo 2 razy znalazlem DC

edit:
aha i jeszcze jedno, czy mozna kupywac klucze (te zniszczenia nienawisci i terroru ofc ) u npców

w skrytce masz przycisk " wspólna skrzyknka", na dole po lewej w rogu.
a kluczy nie można kupować, trzeba je znależć.

kalaxe napisał/a:
ej jak to zainsatlować ? bo jak zrobiłem najpierw tak jak w readme, później tak jak tutaj jest i albo mi sie pojawia cośtam library checked failed, albo sie nie odpala.......z góry dzięki

nie wiem jak ci pomoc, naprawdę.
Micho - 2006-06-19, 15:47
:
a jak zrobić portal do lilith itp? co z tymi 3 kluczami? w skrzynce sie neida ich ztranfuumołować :D a u kupców sprzedac? helppppppppppp
ukiii - 2006-06-19, 16:20
:
Hehe.. Dla wszystkich którzy mają klopoty z zainstalowaniem; Napiszę dokładnie jakie pliki mają się gdzie znajdować żeby uruchomić Plugy v7.01:

Jeżeli macie D2 zainstalowane na C: to może to wyglądać w ten sposób:

C:\Games\Diablo II\PlugY.dll
C:\Games\Diablo II\PlugY\EmptyPage.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\SharedGoldBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\StashBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\TradeStash.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\StatsBackground.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\UnassignSkillsBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\UnassignStatsBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\statsinterface.txt

Następnie również w folderze Diablo utworzyć sobie oddzielnie folder, np MOD PLUGY, i wkleić tam następujące pliki:

PlugY.ini
PlugY.exe

I z tego wlasnie folderu odpalić PLUGY.EXE i... finito... Działa :lol: :P
megavirus - 2006-06-20, 08:22
:
No a nie trzeba utworzyć jakiegoś skrótu, żeby to działało? Niby wszystko mam zrobione ok ale też mi wywala błąd w stylu "DWORD 6FD7C060 wanted but 6C84124D found to change memor at 6FDB1761".

P.S.
I dlatego gram w AR dla 1.10 - żadnych błędów wystarczy podmienić plik d2_patch.mpq, a swoją drogą można to upchnąć do tego pliku?
ukiii - 2006-06-21, 10:50
:
Jeszcze jdeno pytanko... Czy upgrady, które są dostępne tylko na BN Ladder są możliwe w tym plug'u ?
lestat - 2006-06-21, 13:49
:
ukiii napisał/a:
Jeszcze jdeno pytanko... Czy upgrady, które są dostępne tylko na BN Ladder są możliwe w tym plug'u ?

hmm... jakby to powiedzieć?... otóż SĄ DOSTĘPNE!!!! fajnie nie?
Isildur - 2006-06-21, 15:11
:
Hmm...mam jeszcze jeden problem z tym plugiem. Otóz niby wszystko ładnie działa, bo jest napisane o tych kamieniach jordana sprzedanych kupcom, ale nie ma nieskończonej skrytki :/ . Wie ktoś może co jest nie tak? Robiłem wszystko dokładnie tak jak jest napisane na forum.
peetryyk - 2006-06-21, 15:50
:
Witam jestem tu nowy. Czy moglby mi ktos jeszcze raz wytlumaczyc krok po kroku jak to zkonfigurowac?? Robie wszystko tak jak jest wyzej napisane, uruchamiam moda i nic sie nie dzieje :?
lestat - 2006-06-23, 13:23
:
Isildur napisał/a:
Otóz niby wszystko ładnie działa, bo jest napisane o tych kamieniach jordana sprzedanych kupcom, ale nie ma nieskończonej skrytki

Wejdź w plik konfiguracyjny (plugy.ini) i znajdź wers "active multi page stash", bedzie to napisane bez spacji, i jak masz tam "0" to zmień na "1". powinno być ok.
Constantine - 2006-06-25, 22:06
:
Hey może już jak piszecie o plugy v7.01 i jak komuś chodzi z patchem 1.11... to może by ze mna zagrał ? Jak ktoś chętny pisać na gg:2785262 aaa mam narazie nie za duży lvl (30)
LukasS - 2006-06-26, 10:30
:
Mi chodiz normanie bez błednei a w sparwie kluczy to sprzedaj ludzia na bn :D
gurral1988 - 2006-06-27, 22:26
:
moze mi ktos powiedziec co zrobic zeby dostac sie do UT? bo nie mam pojecia, probowalem te klucze w kostce stransmutowac ale nie idzie. prosze o pomoc. z gory dziekuje :D
żurekk - 2006-06-27, 22:28
:
Wypakowujesz PlugY do folderu z grą. Uruchamiasz gre i mutujesz klucze/organy w 5 akcie na hellu.
Krupas - 2006-06-28, 11:35
:
kalaxe napisał/a:

Zapewne w pliku PlugY.ini masz taki początek:

[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=1

Wystarczy tylko zmienić ostatnią linijkę:

[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=0

albo całkiem ją wykasować.
ps. jak ktoś wie do czgo służy ta linijka: ActiveCheckMemory=0 to niech pisze.
gurral1988 - 2006-06-28, 19:42
:
u mnie nie da rady stransmutowac ani kluczy ani organow w 5 akcie na hellu. moze dlatego ze wrzucilem je tym programem udie too bo w grze w ogole nie wypadaja. co mam zrobic?

[ Dodano: 2006-06-28, 20:46 ]
jak sciagnalem ten plik plugy i go rozpakowalem tam jest jeszcze jedno archiwum winrara. w nim sa dwa pliki: Plugy_install i Plugy_uniinstall. czy je tez trzeba przeniesc do folderu z gra? jezeli zainstaluje ten mod to wyskakuje blad: load library memory checked failed. a jezeli odinstaluje tego moda to gra sie wlacza. mam ta nieskonczona skrzynke. pokazuje ze soje zostaly sprzedane ale nic wiecej co z tym trzeba zrobic??
megavirus - 2006-06-29, 13:49
:
gurral1988 napisał/a:
u mnie nie da rady stransmutowac ani kluczy ani organow w 5 akcie na hellu. moze dlatego ze wrzucilem je tym programem udie too bo w grze w ogole nie wypadaja. co mam zrobic?

[ Dodano: 2006-06-28, 20:46 ]
jak sciagnalem ten plik plugy i go rozpakowalem tam jest jeszcze jedno archiwum winrara. w nim sa dwa pliki: Plugy_install i Plugy_uniinstall. czy je tez trzeba przeniesc do folderu z gra? jezeli zainstaluje ten mod to wyskakuje blad: load library memory checked failed. a jezeli odinstaluje tego moda to gra sie wlacza. mam ta nieskonczona skrzynke. pokazuje ze soje zostaly sprzedane ale nic wiecej co z tym trzeba zrobic??

Czegoś tu nie rozumiem - jeżeli zainstalujesz plugin to sie nie włącza a jak usuniesz to sie gra uruchamia więc jakim cudem masz nieskończoną skrzynke?
gurral1988 - 2006-06-29, 13:57
:
jest tak: skopiowalem te 2 pliki install i uniinstall do folderu z gra. jezeli nie rusze tego pliku install i nie zapyta sie czy tam zainstalowac patha to gra chodzi bez problemu mam ta skrzynke i jest dobrze. jezeli to zrobie to wyskakuje blad ze load library memory checked failed kiedy chce uruchomic gre. wszystkie pliki z tego pliku plugy przenioslem do folderu z gra. tez tego nie rozumiem :( to moze napiszcie czy trzeba uruchomic ten plik Plugy_install
Yewhral - 2006-07-01, 12:47
:
A oze mi ktos pokazac fragment kodu jka ustawic zeby zamiast SOJ-i/ow sprzedawac klucze?

(gdzie mam znalesc w tym modzie klucze znisczenia i te inne)

Jak dziala ta wspolna skrytka bo wchodze w nia jedna postacia wkladam cokolwiek wychodze
wchodze inna postacia a we wspolnej nie ma nic...

plz odpowiedzcie w miare szybko...
baniak - 2006-07-01, 13:02
:
dobra każdy kto nie może zmutować kluczy w 5 akcie niech tu patrzy

A wiec kiedy wypakujemy ten mod plugy do katalogu z gra pojawia się archiwum (manual installer). Wypakowujemy go. Następnie włączamy plik plugy_install (warto zrobić kopie pliku bodajże D2gfx.dll).Naciskamy tak.Włączamy diablo i sprawdzamy teraz powinno działać.
Krupas - 2006-07-01, 16:49
:
Yewhral napisał/a:
A oze mi ktos pokazac fragment kodu jka ustawic zeby zamiast SOJ-i/ow sprzedawac klucze?

(gdzie mam znalesc w tym modzie klucze znisczenia i te inne)

Jak dziala ta wspolna skrytka bo wchodze w nia jedna postacia wkladam cokolwiek wychodze
wchodze inna postacia a we wspolnej nie ma nic...

plz odpowiedzcie w miare szybko...

musisz przełączyć na wspolna skrzynkę po lewej taka ikonka skrzynki jak klikniesz to bedzie pisalo na czerwono strona wspólna

[ Dodano: 2006-07-01, 17:56 ]
gurral1988 napisał/a:
jest tak: skopiowalem te 2 pliki install i uniinstall do folderu z gra. jezeli nie rusze tego pliku install i nie zapyta sie czy tam zainstalowac patha to gra chodzi bez problemu mam ta skrzynke i jest dobrze. jezeli to zrobie to wyskakuje blad ze load library memory checked failed kiedy chce uruchomic gre. wszystkie pliki z tego pliku plugy przenioslem do folderu z gra. tez tego nie rozumiem :( to moze napiszcie czy trzeba uruchomic ten plik Plugy_install

ten błąd load library memory checked failed mozna usunąć i gra powinna sie uruchomic normalnie, czytaj moja odpowiedz wyzej :idea:
Yewhral - 2006-07-01, 18:52
:
Gdzie mam zanlesc te klucze zniszczenia,itp zeby sobie tworzyc tristram

Dajcie ten fragment kodu zeby mozna bylo zamiast SoJ sprzedawac klucze

:twisted: :572: :twisted:
Krupas - 2006-07-01, 20:30
:
Yewhral napisał/a:
Gdzie mam zanlesc te klucze zniszczenia,itp zeby sobie tworzyc tristram

Dajcie ten fragment kodu zeby mozna bylo zamiast SoJ sprzedawac klucze

:569: przeczytaj uwaznie to forum
chyba cos takiego dziala, zmieniasz w pliku plugy.ini:
ItemsToSell=key (zamiast stone of jordan)
Yewhral - 2006-07-03, 09:26
:
dzieki dziala

a to ma znaczenie czy ja te klucze znajde czy wrzuce z pomoca jakiegos programu?

i mozecie podac link do udie too bo ja znalazlem tylko do patcha 1.10
endriuman - 2006-07-03, 09:29
:
Yewhral napisał/a:
a to ma znaczenie czy ja te klucze znajde czy wrzuce z pomoca jakiegos programu?

nie

Cytat:
i mozecie podac link do udie too bo ja znalazlem tylko do patcha 1.10

mi tam ten z 1.10 wrzucał keye na postać, więc prztestuj śmiało
NeunK - 2006-07-03, 19:12
:
Czesc!Jestem tu nowy i mam maly problem z tym modem.Otuz zrobilem wszystko to co pisaliscie i jak wlanczam gre to wszystko ejst wporzadku dopuki prubuje wlaczyc moja postac do gry.Wtedy wyskakuje mi taki błąd:
Halt
Expression : Unrecoverable Internal Error 01f02b95
Jezeli mozecie mi pomuc to bardzo prosze napiszcie w tym temacie

Pozdro!!
Xtas - 2006-07-05, 09:15
:
mi error wyskakuje jak ma sie zaladowa uniq potworek z siedliska zla
co mam zrobic?
miki2387 - 2006-07-05, 09:28
:
Nie wchodzic do siedliska ;)
Krupas - 2006-07-05, 12:36
:
bledy powoduje plik skrzynki w save (jesli miales innego moda lub masz wrzucone jakies dziwne itemy w inwentarzu lub w skrzynce). Najlepiej uzywac Hero Edytor v0.95, z tym ze musisz ustawic w grze "pusta" strone skrzynki zeby nie wyskakiwal blad przy edytowaniu (lub pobawic sie w pliku ini od edytora).
Przemek18 - 2006-07-07, 09:25
:
Mam pytanie.O jakie klucze tutaj chodzi.O te co otwieraja UT czy o te normalne do otwierania skrytek.Które trzeba sprzedac zeby wywołać DC.
Krupas - 2006-07-09, 12:09
:
te do skrzynek
PunisherLDZ - 2006-07-09, 21:04
:
A i ja się wypowiem...może nie orginalnie bo nie chce mi się całego topicu czytać a dopiero teraz go zacząłem śledzić ale ok...
no to let begin:
1. wszelkie słowa runiczne nawet Ledder działają (troche się już nim bawie i jak tak dalej pójdzie to bedę miał postacie rozwinięte na wszelkie możliwe sposoby :D
2. DC to jest kwestia farta bo tak naprawde wywołuje się przypadkowo
3. nie wiem czy ktoś wpadł na taki pomysł ale opisze BUG który zauwazyłem:
Otóż odpalamy plygin i wchodzimy na SP którąś z postaci. Na pierwszą stronę skrzynki przenosimy np. runki których mamy jedną czy dwie a się nam przydadzą, wychodzimy ze skrzynki bedąc na stronie z runkami i zapisujemy gre...wyłączamy i wchodzimy przez zwykłe diablo.exe. Odpalamy SP tą samą postacią...do skrzynki i przenosimy w tym przypadku runki do Eq postaci. Ponownie zapisujemy i wyłączmy grę 8) Odpalamy Plugyn i wchodzimy ponownie tą samą postacią na SP do skrzynki biegusiem i.....mamy 2x tyle tych samych runek :twisted: w ten sposób można kopiować all poza annihillusem i chyba torhem...co do tego drugiego to nie wiem bo jeszcze nie próbowałem...
4. dzięki temu patchowi można znaleść swój niekonwencjonalny sposób na UT :) i wogóle rozwój postaci
Życze Miłej Zabawy I Podbijania Świata Diablo Dla Świeżaków Oraz Wyjadaczy By Z Każdym Dniem Znajdowali Nowe Rozwiązania
POZDRO ;)
miki2387 - 2006-07-10, 06:43
:
PunisherLDZ napisał/a:
2. DC to jest kwestia farta bo tak naprawde wywołuje się przypadkowo
dc to nie jest kwestia farta tylko trzeba sprzedawac klucze do otwierania skrzynek (o ile masz moj config ;) )
Xtas - 2006-07-10, 07:38
:
Cytat:
Nowy zestaw plugy-nów który działa na 1.11b.

hyh na 1.11b? mi sie nie instaluje na 1.11b
moge tylko na 1.11 ale i tak cos zle chodzi
mialem 6.00 i chodzilo lepiej
dajcie jakies porady co zle robie
PunisherLDZ - 2006-07-10, 09:03
:
miki ostatnio to zrobiłem :) ale jeszcze nie sprawdzałem...poza tym anni mam...zn jeden bo jeden się spier...jak chciałem skopiować :D
Laizerk - 2006-07-10, 20:11
:
ej gdzie jest plik D2gfx.dll w foldzie z grą?
Rolson - 2006-07-10, 20:15
:
w folderze z gra :mrgreen: wez caly czas naciskaj "d" to przejedzie ci po wszystkich plikach o nazwie na "d" i jakos musi znalezc. jak nie to ctrl+f i wpisuj nazwe.
Brobo - 2006-07-10, 20:21
:
A ja juz nie prubuje bo wogule jak sciagam to albo ja slepy jestem albo niewiem :) porpostu niema tych plikow co opisywal miki2837
Krauze - 2006-07-10, 20:56
:
Sciagni z tej stronki http://djaftal.chez-alice.fr/download.html

Jako ze jest to moj 1st post na forum chcialbym pozdrowic wszystkich. .
Laizerk - 2006-07-11, 12:44
:
chce to usunac recznie bo uninstall nie dziala
zostaje tylko plik d2gfx.dll
i wyskakuje

Błąd przy usuwaiu pliku
Nie można usunąć D2gfx: Odmowa Dostępu.

Sprawdź, czy dysk nie jest chroniony przed zapisem lub pełny
oraz czy plik nie jest aktualnie używany.

Już nieraz z innymi plikami to miałem ten problem ale tym razem go nie ma i jest tylko w szukaj pomocy :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
bit - 2006-07-11, 18:06
:
Laizerk napisał/a:
chce to usunac recznie bo uninstall nie dziala
zostaje tylko plik d2gfx.dll
i wyskakuje

Błąd przy usuwaiu pliku
Nie można usunąć D2gfx: Odmowa Dostępu.

Sprawdź, czy dysk nie jest chroniony przed zapisem lub pełny
oraz czy plik nie jest aktualnie używany.

Już nieraz z innymi plikami to miałem ten problem ale tym razem go nie ma i jest tylko w szukaj pomocy :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Poprostu zrestartu kompa i wtedy spróbój napewno da się go wtedy usónać (taksamo rób z innymi plikami)
Laizerk - 2006-07-11, 18:33
:
o dzieki za przypomnienie
zapisze gdzies o na kompie :568:
acha mogl by ktos kto ma torcha w udie too wybrac ta postac prawym klikiem na torch wybrac export item (zniknie torch :( ) a wtedy tam gdzie byl torch p-klik i import item wybieramy folder gdzie byl torch ( najlepiej zapisac go w Save bo tam sie otworzy ) klikamy na torcha i Otworz voile torch wraca :D i czy ktos moze ten plik z torchem umiescic bo chce go na singlu bez tego m0da
Michal_Mistry13 - 2006-07-15, 09:36
:
Zainstalowałem sobie plugy, stworzyłem postać na jamelli, i chce nią wejść do gry na Otwartym Battle.Necie, ale nie mogę. Ten czerwony pasek nad drzwiami zapełnia się prawie i tak zostaje. kiedy nie miałem plugy problemu tego nie było... Proszę o pomoc.
Chciałbym znowu normalnie podłączać sie do gier na OBN'ie

PS: I nie działa mi też mh na tym pluginie.
Nie_gruby - 2006-07-16, 14:11
:
Ja mam to samo co Michał_mistry13 :/ Pomoze ktoś?
anahonder - 2006-07-22, 19:37
:
Powiedzcie mi, proszę, jak odpalić Plugy na d2loader... bo mi płyty szkoda
Russel - 2006-07-24, 17:57
:
hmm... no wszystko ładnie pięknie tylko jak chce zdobyć klucze do ut, zabijam hrabine czy demonloga i kiszka :/ nic nie wypada jednak w configu mam zrobione żeby ten quest działał. Pomoże ktoś?
endriuman - 2006-07-24, 18:19
:
klucze lecą losowo
nerkos - 2006-07-24, 18:21
:
endriuman napisał/a:
klucze lecą losowo

ehh no i mnie uprzedziłeś :wink:
No i ofc klucze nie będą ci leciały za każdym razem :wink:
Russel - 2006-07-24, 18:51
:
Dzięki. Mam nadzieje, że kiedyś wypadnie bo robiłem już conajmniej 10 gier i jechałem wszystkich pokolei i nic nie wypadło :(
snerg - 2006-07-25, 12:22
: Temat postu: a mi nie dziala
jak wlacze instal plugin wyskakuje blad librar memory, nawet po wpisaniu tego zera w configu. a jesli nie wlacza instal to owszem, plugin sie odpala ale przy wejscu na postac mam ten sam blad co Neunk, a przeciez robilem nowa postac, ktora nic nie miala ani w skrzynce ani nigdzie, poza bazowymi rzeczami.
nie kapuje o co chodzi.
to dziala pod 1.11b??
Rolson - 2006-07-25, 12:29
:
Russel napisał/a:
hmm... no wszystko ładnie pięknie tylko jak chce zdobyć klucze do ut, zabijam hrabine czy demonloga i kiszka nic nie wypada jednak w configu mam zrobione żeby ten quest działał. Pomoże ktoś?

jak nie chce ci sie latac to dodaj je edytorem.
snerg - 2006-07-25, 12:46
:
napiszcie mi komu dziala ten plugin, jak go zainstalowal i jaka wersje ma diablo, prosze, bo mi pod 1.11b nie odpala postaci, albo po instalacji mam library error jak wyzej napisalem, nic nie pomaga
Krauze - 2006-07-25, 12:58
:
@Snerg - A zainstalowales plugy w folderze z gra(tam gdzie pierwotnie instalowales Diablo) ? Jak odpalasz gre? <ja robie to przez loadera>

To jest najnowsza ver plugy (pod 1.11b)
http://djaftal.chez-alice.fr/download.html
snerg - 2006-07-25, 13:37
:
dzieki, sciagnalem z Twojego linka i dziala od razu, wystarczylo rozpakowac. Wielkie dzieki raz jeszcze
Mathius007 - 2006-07-25, 19:19
:
ja mam plugy 7.01 i mi wlazlo dopiero gdy na samym dole dopisalem komende z runewordem ladder. Mam D2loadera i wersje 1.11 i wszystko dziala.U mnie ten text co trza wkleic wygloda tak:

[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=1

[LANGUAGE]
ActiveChangeLanguage=0
SelectedLanguage=ENG

[SAVEPATH]
ActiveSavePathChange=0

[MAIN SCREEN]
ActiveVersionTextChange=0
VersionText=v 1.11
ColorOfVersionText=0

ColorOfPlugYVersion=4

[STASH]
ActiveBigStash=1

ActiveMultiPageStash=1
NbPagesPerIndex=10
NbPagesPerIndex2=100
MaxPersonnalPages=0

ActiveSharedStash=1
SeparateHardcoreStash=1
MaxSharedPages=0
ActiveSharedGold=1

[STATS POINTS]
ActiveStatsUnassignment=1
KeyUsed=18

ActiveShiftClickLimit=1
LimitValueToShiftClick=5

[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=0
StatPerLevelUp=5

[SKILLS POINTS]
ActiveSkillsUnassignment=1

[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0
SkillPerLevelUp=1

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=100
InititalSOJSoldMin=200
InititalSOJSoldMax=3000
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1

[INTERFACE]
ActiveNewStatsInterface=1

[EXTRA]
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=1
ActiveDisplayBaseStatsValue=1
ActiveLadderRunewords=1
szmergiel - 2006-07-26, 14:41
:
Mod jest zajefajny wszystkie słowa runiczne z bn działają. Potrzebuje z 4-5 osób, które by ze mną grły na tcp/ip. Jak ktoś chce grać to pisać pod nr. gg 2695590. :D :wink:
Brobo - 2006-07-27, 11:00
:
Nie uznajcie mnie za noobka ale co to jest D2loader ??Do czego sluzy i po co glonie jest potrzebny??

[ Dodano: 2006-07-27, 12:17 ]
OK mod mi juz dziala :mrgreen: Tylko jak wywolac DC ?? Jak wchodze na gre to mi pisze 835 sprzedano kupcom kamieni Jordana ( albo jakos tak) i powtarza sie to kilka razy i nic. Moze mi ktos poweidziec jak sie wywoluje DC??

[ Dodano: 2006-07-27, 13:29 ]
Acha jeszcze jedno :P Ktos tu pisal ze klucze mozna wprowadzic jakims edytorem ? Moze mi ktos poslac link z tego edytora??I wytlumaczyc jeszcze jak sie wprowadza te klucze. Z gore dziex :twisted:

[ Dodano: 2006-07-27, 15:03 ]
No niee co jest wylaczylem diablo bo siorka musiala na kompa wejsc i nie dziala ani Plugy ani Dialo co jest?? Moze mi ktos powiedziec co jest grane??
anahonder - 2006-07-28, 08:50
:
ad 1)
d2loader to program, który pozwala ci grac bez plytki ;]
ad 2)
musisz sprzedac kupcowi (np. Akara) przedmiot(y), ktory masz podany w linii ItemsToSell
np. ItemsToSell=key (zwykly klucz)
ad 3)
edytorow jest sporo... polecam zonfire(hero editor) => google :) latwo go znalezc
Yewhral - 2006-07-28, 09:06
:
ej a nie ma jakiegos takiego moda do dIIlod 1.11b zeby dodawal tylko slowa runiczne z cbn`a diablo clona i ubery?

bo plugy jest fajne ale jak dla mnie to troche za duzo udziwnien (to ze mozna odejmowac staty glownie mi sie nie podoba)
anahonder - 2006-07-29, 10:11
:
od tego masz plik plugy.ini, zeby moc to sobie wylaczyc...
Xtas - 2006-07-30, 09:36
:
Cytat:
hmm... no wszystko ładnie pięknie tylko jak chce zdobyć klucze do ut, zabijam hrabine czy demonloga i kiszka :/ nic nie wypada jednak w configu mam zrobione żeby ten quest działał. Pomoże ktoś?

te klucze to leca nawet bez tego moda
eps - 2006-07-30, 10:14
:
Jest taki mod Plugy 7.01 musisz tylko się pobawić w konfiguracji i nie będziesz miał UB i DC tylko same słowa runiczne z CBN albo weź wypakuj z patch_d2.mpq plik txt RUNES.txt odpowiadający za formuły runiczne i usuń wszędzie gdzie pisze w zagadnieniu właściwość serwer 1 na nic czyli usuń i zapisz plik wtedy wszystkie słowa z 1.11b będą ci chodzić na singlu i tcp/ip nawet te z cbn
Kalisz - 2006-08-02, 14:15
:
ej o co chodzi z tym item level kiedy sie najedzie na przedmiot ?? bo nie wiem a niedawno zainstalowalem ^^
ds - 2006-08-02, 17:07
:
to znaczy z jakiego potworka przedmiot wypadl badz twoj jak na hazardzie zrobisz przedmiot chodzi o lvl potworka np baal hell ma 99 lvl i rzeczy z niego co wypadna maja 99 lvl
eps - 2006-08-02, 19:05
:
a cofnijcie się pare postów dalej z tematu plugy 7.01 i odpowiedzcie mi do czego są inne komendy bo je wypryciałem z plugy.dll mój post jest wysoko ale plugy jest cool lubię nieskończoną skrytkę ale jednak się ona skończy jak zapełnisz nią cały dysk twardy ale kiedy to nastanie to bardzo długo zawaliłem pełno itemów tam i tylko 100kb skrytka w save zajmowała sporo ich tam wlezie :wink:
Kalisz - 2006-08-02, 19:34
:
wiecie co mi sie nie podoba w tym modzie ?? skrytka to ze wspolna skrytka to mmi sie podobba ale te strony skrytki sa zupelnie nie potrzebne :/ ja nie bede z nich kozystal jak juz to tylko w koniecznosci
eps - 2006-08-03, 10:56
:
To nie używaj :twisted: Ja będę używał :wink: :) Jest to przydatne a jak cię to kłuje bo mi nigdy nie przeszkadzało to ale każdy ma inny gust :wink:
Bryka - 2006-08-07, 12:24
:
Jako że to mój pierwszy post: witam wszystkich.

Mam pytanie. Zainstalowałem plugy i wszystko jest ok, ale jakoś nie mogę wywołać DC... Ile tych kluczy trzeba sprzedać żeby się w końcu pojawił. I czy można zrobić tak, że kupuję te klucze u npc'ów a potem je tam sprzedaję, czy to muszą być "zdobyte" klucze?

Aha i jeszcze jedno. Wie ktoś może jakie jest prawdopodobieństwo wypadania tych kluczy z Hrabiny, Demonologa i Nitha? Bo jakoś z Hrabiny wypadł od razu ale panowie coś się upierają...
ZbanowaliMi xD - 2006-08-07, 12:42
:
Hmmm..... z tego co pamientam prawdopodobieństwo ze Demo, hraba czy nitla dropnie klucz jest 1 - 34 ale nie jestem pewien ;p
eps - 2006-08-07, 17:33
:
Przede wszystkim Bryka otwórz plik który się zwie Plugy.ini odnajdź ten tekst
Kod:

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=30
InititalSOJSoldMin=1
InititalSOJSoldMax=200
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1

Wprowadź zmiany jakie napisałem tu na górze do swojego pliku Plugy.ini. Zapisz plik i odpal grę diablo 2 Lod.
Następnie musisz wejść postacią do gry ale na poziomie piekło bo tylko tam wywołasz dc i ubery z tristram. Szanse na klucze są małe to wiem ale nie zniechęcaj się. Może się Ci wydawać dziwne to, że od czasu do czasu pojawi się liczba kamieniów jordana sprzedanych kopcom mimo że ty nic nie sprzedałeś, i będzie rosła nie martw się to nic nie oznacza. Pamiętaj że jak sprzedasz zwykłe dwa klucze to masz już komunikat że DC kroczy po ziemi
Bryka - 2006-08-07, 18:19
:
OwnSOJSoldChargeFor=30 tutaj miałem 10 zamiast 30. Po wprowadzeniu zmiany gra w ogóle się nie włącza... O co tu chodzi bo już nic nie rozumiem... Jakby co to gram z loadera.
Kalisz - 2006-08-07, 18:58
:
ja mam 30 cały czas i gra mi normalnie chodzi a tez gram z loadera ^^ musisz miec w nnych ustawieniach cos nie tak weź wejdź na pierwszą stronę tematu tam jeden z userów wypisał jak tam wszystko powinno być skonfigurowane ^^
eps - 2006-08-07, 19:08
:
A bo wy macie problemy ja nie miałem z tym problemu i nic się mi ngdy nie stało może ci nie czytać biblioteki Plugy.dll w konfiguracji że jest ustawiona a jej nie ma w katalogu z diablo masz tu załącznik i ściągnij tą konfigurację bo aż łapy opadają
bit - 2006-08-07, 19:25
:
Wszystko dotyczące pluginów jest wytłumaczone wcześniej więc przeczytaj poprzednie posty i z nich powinieneś się dowiedzieć co jest nie tak. Należy sprzedać jeden klucz i wszystko powinno byś ok.
Bryka - 2006-08-07, 19:33
:
Na początku miałem skonfigurowane tak jak na pierwszej stronie. I jedynym problemem było to że DC się nie pojawiał...

Zresetowałem kompa i gra się włączyła. Idę do Akary, sprzedaję DWA klucze i nic... :| Nawet jeśli są to klucze zdobyte na potworkach...

Wszystko wcześniejsze przeczytałem ale to nic nie daje.
hellpain666 - 2006-08-08, 04:39
:
jak odpalic wspolna skrzynke bo wszystkie posty wyzej przeczytalem ale nie mam jakiegos przycisku w skrzynce na przelaczenie
miki2387 - 2006-08-08, 06:14
:
Bryka, kluczy trzeba duzo sprzedac kupowac po 12 i sprzedawac po 12
eps - 2006-08-08, 07:46
:
A Wlazłeś na PIEKŁO!!! ściągłeś moją konfigurację spróbuj na piekle u mnie działa dc wyłazi jak sprzedam 2 pary kupionych kluczy od akary ale żeby ci to działało to musisz stworzyć skrót do tego pliku Plugy.exe i odpalić ten skrót nie przez zwykłe diablo 2 lod
Bryka - 2006-08-08, 14:02
:
Z Plugy.exe gra się nie urachamia tylko pojawia się: "load library memory check failed". Wiem że na Piekle... takim noobem nie jestem. :mrgreen:
A teraz nawet z loadera gra się nie chce otworzyć. :shock:
eps - 2006-08-08, 17:15
:
Reinstalka diablo może pomóc ale znająć życie znowu będziesz miał z czymś problem a co do nooba nikt cię tu nie wyzywa ja tak nie napisałem więc nie stosuj tej nazwy cóż dziwne problemy
anahonder - 2006-08-09, 10:46
:
tych kluczy wcale nie trzeba sprzedawac duzo... ja sprzedaje po jednym kupionym od npca, czekam jakas minute i mi ekran ciemnieje i Diablo kroczy po ziemi...

moj config:

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=100
InititalSOJSoldMin=200
InititalSOJSoldMax=3000
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0
TimeBeforeAutoSellMax=200

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1
ametystowec - 2006-08-09, 18:39
:
ja mam pytanko....jak sie otwiera po zainstalowaniu plugina portal np. do lilith?

btw. moj 1 post ^^
endriuman - 2006-08-09, 18:49
:
ametystowec napisał/a:
ja mam pytanko....jak sie otwiera po zainstalowaniu plugina portal np. do lilith?

http://diablo.phx.pl/index.php?s=ht_spis
MattDemon - 2006-08-09, 22:44
:
Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy (tzn dzisiaj zarejestrowany), chociaz sledze to forum od jakiegos czasu, ale do rzeczy. Chcialem sie zapytac, czy nie wie ktos jak zrobic, aby w UT pojawialy sie przywolancy, bo jak tam bylem to tylko diablo, baal i mef sa. Wdl mnie to troche za latwe jest. Radze tam sobie spokojnie zealotem bez lt, tylko resy na maxa i cb (40%).

Pozdrawiam.
Joe - 2006-08-09, 22:49
:
Niestety nie będzie przywołańców... :( ( też nad tym ubolewam bo nie ma tam "Hardcoru" ... dość łatwo się robi Ubery na sp :( (
ametystowec - 2006-08-10, 08:35
:
endriuman napisał/a:
ametystowec napisał/a:

http://diablo.phx.pl/index.php?s=ht_spis

z tym ze mi chodzilo o to jak otworzyc przejscie na tym mod'ku na singlu...bo ide na hell 5 akt mixuje i nic...poprostu sie nie da
anahonder - 2006-08-10, 08:40
:
Upewnij sie, ze odpalasz diablo za pomoca PlugY, oraz, ze w Plugy.ini masz linie ActiveUberQuest=1 (jesli jest 0, zmien na 1)
MattDemon - 2006-08-10, 17:56
:
Witam..
Nie wiem, czy mi sie uda wyedytowac wiadomosc, bo wstawilem ja w zlym temacie. Za co przepraszam.

Pozdrawiam.
Bryka - 2006-08-10, 18:01
:
Ja pobierałem stąd i wszystko było ok... Chyba SPORO osób zrobiło tak samo.

Jeśli chodzi o mnie to po reinstalce wszystko działa lodzio miodzio. :D Dzięki za pomoc... W końcu mam anniego. Wciąż jednak dziwi mnie co spowodowało ten błąd...
Trang Oul - 2006-08-10, 18:21
:
Mam pytanie, chciałbym mieć możliwość przeglądania ukrytych statystyk na CBN, chciałbym też, żeby cały czas była wyświetlana liczba many i życia.. Nie chcę większej kostki ani innych oszustw w stosunku do posiadaczy oryginalnego Diablo. Czy mogę dostać bana za używanie Plugy na CBN?
eps - 2006-08-10, 18:45
:
Na cbn nie działa Plugy

Jeżeli macie problem z kluczami lub DC to polecam ściągnąć mod pod tym linkiem http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?p=80721 POLECAM
MasterPirek - 2006-08-11, 12:11
:
mam taki problem ze sprzedaje klucze a tu nic :/ dc niema co jest wiec prosze czy ktos moze przeslac mi plik z zapisanym sojem z gory dzieki
ps mam wpisane key
marcinzalewski - 2006-08-16, 16:31
:
mam bardzo WAŻNE dla mnie pytanie, wypadaja mi bardzo częste ale slabe runy i chcialem odtworzyc je w kostce horadrimów runa po runie, aż do ruzy Zod, ale dowiedzialem sie że te odtwarzanie do runy zod jest tylko dla postaci rankingowych, (zapewne na battlenecie) czy w tym modzie beda one dzialal na single player?

Prosze o odpowiedz :(
eps - 2006-08-17, 08:00
:
Tak to działa dzięki plugy z tymi runami a jeśli chodzi o DC bez aktywacji to ściągnijcie ten mod mojej roboty http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?p=80721 Dc jest w ubertristram zdarza się że są aż dwa dc
Kalisz - 2006-08-17, 15:53
:
mam pytanie czy na plugy działa słowo TIR+ITH+SOL+KO (Harmonia) bo to jest słowo z BN a nie chce trcic run na próżno z góry dzieki za pomoc
eps - 2006-08-17, 16:17
:
Kalisz udzielam Ci odpowiedzi wszystkie słowa działają dzięki plugy te z singla i te z cbn i nawet formuły z kostki horadrimów działają dzięki plugy te z singla i te z cbn
marcinzalewski - 2006-08-18, 14:17
:
hura, cieszmy sie ziomy, z góry skrytka sie przyda bo tych run, niemiałbym gdzie zmieścić, a wiecie ze w nim mozna cofac punkty wydane na staty i umiejetnosci? czyli po 99 poziomach jak nie dasz rady przejść Piekła to możesz inaczej przetasowac swoją postac, ale działaja słowa z BN na ladder?
Bryka - 2006-08-18, 15:19
:
Z tego co pamiętam słowa z laddera również działają.
marcinzalewski - 2006-08-18, 19:10
:
tyle ze jedyną wadą jest to że postać będzie całkowicie uzależniona od moda, potem bez moda to juz jej nie bedzesz mogł używać, jak usuniesz Diablo i zainstalujesz ponownie, to bez moda nie wczytasz juz tej postaci, a jak nie będe mógł z kads ściagnac go to juz se nia nie pogram... z resztą to takie pujście na łatwizne, wole jednak przejść Diablo na piekle bez pomocy modów... tyle reseprur z kostki mi wystarczy...
Bryka - 2006-08-20, 13:52
:
To przede wszystkim chodzi o dodatko questy... Nie o receptury. Przynajmniej dla mnie. Możesz zrobić tak, że przejdziesz grę, skopiujesz gdzieś save'y postaci i zainstalujesz moda, żeby zaliczyć World event i UT. A jakby co to będziesz miał tą samą postać bez plugina.
marcinzalewski - 2006-08-21, 11:53
:
no tak, ale nie opłaca sie tym modem rozwijac postaci, więc po 99 poziomie, i przejściu gry na piekle najlepiej sie opłaca zainstalowac moda... pozdro
baniak - 2006-08-21, 13:39
:
mi postacie dzialają po usunięciu plugy moge rowniez nimi grac rowniez na 1.10 gdy nie mam w ekwipunku kluczy ani pochodni czesto to wykorzysuje gdy gram na obn bo jeszcze tam nie spotkalem nikogo kto by gral z plugy
alexxdogman - 2006-08-21, 14:02
:
marcinzalewski napisał/a:
mam bardzo WAŻNE dla mnie pytanie, wypadaja mi bardzo częste ale slabe runy i chcialem odtworzyc je w kostce horadrimów runa po runie, aż do ruzy Zod, ale dowiedzialem sie że te odtwarzanie do runy zod jest tylko dla postaci rankingowych, (zapewne na battlenecie) czy w tym modzie beda one dzialal na single player?

Prosze o odpowiedz :(

odtwarzanie jest na singlu bez żadnych modów - ja w ten sposób na singlu zrobiłem wszystkie runy - szukałem małych i je transmutowałem w kostce - kupa roboty, ale zrobiłem aż do ZOD (z czego jestem okrutnie zadowolony :D )

P.S. Zaś co do samego Plugy - moim Zealotem skopałem DC - gorzej z tą trójeczką z Tristram - Diablo i Baal padli, ale Mefa za cholerę nie mogę zatłuc - na razie mam 87 lvl - popracuję nad Baalrunami i może coś zdziałam

P.S. 2 - Z tego co piszecie, to zrozumiałem, że postacie zapisane na jednym kompie z plugy nie ruszą na innym bez plugy, tak ?
mychfur - 2006-08-21, 14:19
:
alexxdogman napisał/a:
odtwarzanie jest na singlu bez żadnych modów - ja w ten sposób na singlu zrobiłem wszystkie runy - szukałem małych i je transmutowałem w kostce - kupa roboty, ale zrobiłem aż do ZOD (z czego jestem okrutnie zadowolony :D )
cos nie chce mi sie w to wierzyc musiales grac chyba z kilka at non stop jedna postacia:D
ms-trex - 2006-08-21, 16:11
:
wie ktos czemu w tym plugu uber tristram nie jest takie jak na bn?
alexxdogman - 2006-08-21, 20:22
:
mychfur napisał/a:
alexxdogman napisał/a:
cos nie chce mi sie w to wierzyc musiales grac chyba z kilka at non stop jedna postacia:D

grałem kilkoma postaciami - tyle że kilka razy musiałem podmienić save - w innym przypadku masz rację - grałbym parę lat (miałem 4-5 postaci, jak dozbierałem bodajże do Mal albo Sur to musiałem dublować save - inaczej nie dało rady).
Bryka - 2006-08-21, 21:43
:
alexxdogman napisał/a:
ja w ten sposób na singlu zrobiłem wszystkie runy - szukałem małych i je transmutowałem w kostce - kupa roboty, ale zrobiłem aż do ZOD

respect :D

ms-trex napisał/a:
wie ktos czemu w tym plugu uber tristram nie jest takie jak na bn?

mnie się zdaje że dlatego, iż mod ten właściwie zniechęca do gry na cbn. A przecież trzeba mieć oryginał aby tam grać (lub być dobrym oszustem). To może działać na zasadzie dema. Pokazuje jak to jest na batku, żeby tam spróbować swych sił.
eps - 2006-08-22, 11:21
:
Plugy nie jest takie jak na bn. ponieważ dzieje się tak że on tylko uaktywania to a nie ma nic wspólnego z CE bibliotek i game.exe. Gdy by miał Plugy możliwość edycji kodu to wtedy by dał rade uberti być taki jak z cbn ale na singlu trzeba czekać może Yohann się wreście postara nad wersją 7.02 .
alexxdogman - 2006-08-22, 11:30
:
Odnoście tego moda - powiem tyle (inaczej niż mój przedmówca) - właśnie ten mod zachęca do gry na CBN - dlaczego taki wniosek ?

Jeżeli dopakujesz swoją postać na maxa - a na singlu jest to możliwe - nie mówię tu o jakichś programach czy haxach - po prostu łączysz kompy (przynajmniej ja tak robię) i przerzucam ekwipunek jaki mi się podoba (a na singlu mam prawie wszystko). Wtedy pokonanie Ubera czy Tristram jest w sumie proste - ale zrób to samo na CBN - uzbieraj level, ekwipunek, znajdź soje czy organsety - i wreszczie pokonaj przeciwników - tu już nie jest tak łatwo. Mam czarodziejkę na CBN i wydaje mi się, że nawet nie będę próbował ją atakować Mrocznej Trójcy w Tristram - od tego są specjalne postacie - albo drużyny. (kilka postów wcześniej pisałem o moim ataku na Tristram na 87 lvl zealotem - lipa - Diablo i Baal padli - Mefa nie mogłem utłuc bo zabijał mnie raz za razem i to bez żadnych pomocników).

Zauważ, że piszesz o graniu na "oryginale" - wydaje mi się, że dla fanatyka Diablo - a na tym forum chyba 90% to wręcz fanatycy, stratedzy i wogóle, to wydatek na ulubioną grę ok. 55 zł to nie jest dużo (w porównaniu z WoW, GuilWars itp).
Bryka - 2006-08-22, 14:26
:
Tak właśnie napisałem - plugin działa niejako jak swego rodzaju demo. Pokazuje jakie bajery są na batku i zachęca do kupienia sobie oryginałki z własnym cdkeyem, aby tam zagrać. A nie jest tak samo właśnie dlatego, że wtedy to już nie byłaby reklama...
Azurewrath - 2006-08-23, 19:00
:
Ostatnio powiedziałem sobie że na chwilę odpocznę od Diablo II, ale gdy zainstalowałem sobie PlugY od razu zacząłem podcinać na singlu :) . Na CBN na UT byłem tylko 2 razy smitem, a tu mogę sobie trochę częściej poćwiczyć zabijanie Uberów :twisted: innymi postaciami (obecnie testuję Dru Wilka ale umiera już przy Uber Diablo :x :arrow: inna sprawa że ma jeszcze niski lvl i niekompletny stuff).

IMO PlugY to jeden z najlepszych modów do diabełka.

PS: Pierwszy anni na singlu - 20/19/6 miałem farta :)
Akallabeth - 2006-08-24, 10:41
:
Ej, Azure, mi też za pierwszym razem wypadł taki :) Ale DC ubiłem 2 razy, zrobiłem pare słów z ld, zbieram klucze, i wszystrko działa !
Kamil Dzikowski - 2006-08-24, 14:27
:
Jak coś to z chęcią pogram przez tcp/ip na hc my gg 5281827 na 1.11 plugy
Azurewrath - 2006-08-24, 14:59
:
Mi wszystko działa ok ale na kompie mojego kolegi (komp ma prawie taki sam{RAM,MHZ,Procek,tylko karta graf trochę starsza}) nie, bo jak on wywoła DC i już jest koło niego, tz. juz go widzi na ekranie to gra wychodzi do windows i wyskakuje okienko i pisze coś w stylu Hey guys we are big problem here. Jak ktoś wie o co chodzi to plz o pomoc :!:
eps - 2006-08-25, 07:40
:
Może niech nie używa d2loadera
ArtqJ - 2006-08-25, 17:40
:
haj. Ja tez tak mam. mam 1.11b i tego moda, odpalam przez d2loadera i tez mi wyskakuje ten komunikat...ale nie wiem o co chodzi :(
zmija89 - 2006-08-26, 09:04
:
mam pytanko czy mozna jakas wlaczyc opcje by mozna bylo robic upgr itemow ? tzn Ko lem perf brylant item
alexxdogman - 2006-08-26, 11:10
:
zmija89 napisał/a:
mam pytanko czy mozna jakas wlaczyc opcje by mozna bylo robic upgr itemow ? tzn Ko lem perf brylant item

jeżeli pytasz o singla razem z plugy to przecież można robić upgrade itemów (uprade wogóle możesz robić na single, open, ladder bezproblemowo) tyle że sprawdź bo unikaty wyjątkowe, rzadkie czy zwykłe "robi" się inaczj - być może dałeś formułę run i pgm nie do tego przedmiotu
zmija89 - 2006-08-26, 16:28
:
no probowalem wszystkiego na singlu i nie moge zrobic upgr :[

[ Dodano: 2006-08-26, 17:29 ]
dla przykladu napiszcie mi jak ulepszyc na singlu chociazby gizarme
alexxdogman - 2006-08-27, 17:38
:
1 runa Ral
1 runa Sol
1 Doskonały Szmaragd
1 Normalna Unikalna Broń

powstaje 1 Wyjątkowa wersja Broni (zmienia jej magiczna atrybuty)
------------------------------------------------------------------------------------
1 runa Tal
1 runa Shael
1 Doskonały Diamnet
1 Normalna Unikalna Zbroja

powstaje 1 Wyjątkowa wersja Zbroi
------------------------------------------------------------------------------------

1 runa Lum
1 runa Pul
1 Doskonały Szmaragd
1 Wyjątkowa Unikalna Broń

powstaje: 1 Elitarna Unikalna Broń

1 runa Ko
1 runa Lem
1 Doskonały Diament
1 Wyjątkowa Unikalna Zbroja

powstaje 1 Elitarna Unikalna Zborja
Bryka - 2006-08-27, 22:22
:
Może masz coś z configiem nie tak... Ja odpalam z loadera bez problemów. :mrgreen:
makkai - 2006-08-28, 13:24
:
kto umie zainstalowac ten paskudny mod na patch 1.11b, a będzie tak miły i mi podpowie... to zapraszam na gg.. bo sam czytalem ten caly topic, wykonałem chyba wszystkie opcje i nic.. a DIABELNIE chce tę skrzynkę i wyjść na singlu z całą tą trójcą śmieszną na solo.. sprać im siedzenia..

pomóżcie mi ! na gg zapraszam!

No i POZDRO... jakby nie patch1.11eć to nowy tu jestem..
pysior - 2006-08-28, 14:33
:
Nosz..... Probowalem juz wszystkiego o czym pisaliscie i nadal nie moge zmutowac kluczy aby otworzyc tp. do lilith itd. (odpalam na hellu przez Plugy.exe) poprostu nie mam pomyslu na to juz :/ Need Help :)
udgrzechu - 2006-08-28, 15:17
:
Zrobcie jak powiedzial wczesniej ukiii a bedzie dzialac. Ja juz smigam :D . Wiecie co gra z tym plugiem moze byc lepsza od bn :D
makkai - 2006-08-28, 17:50
:
Nie zalamujcie mnie... probuję cały dzień.. na różne sposoby.. i nie ma bata na błąd nie czytania biblioteki plugy.dll... nic tego nie zmienia.. ani edycja konfigu ani reinstalka.. kto w takiej sytuacji mądry niech mi pomocy udzieli.. bo osobiście wbijam pompe w te skrzynke bez dna i trójke lamusów w zrujnowanej wiosce na końcu świata.. będe sobie grał zwykły 1.11b i tyle.. a helltorch i anniha będe musiał wygrzebać z flaków któregoś z was.. :twisted: a jak widze save'y zamieszczone tu w download to kupa śmiechu..rotfl! barb 99 i damg jak moja luczniczka-najemnik z 49lvl... a to znaczy że łatwo zdobęde ann :twisted: :twisted: :twisted: jakby kto się poczuł urażony<nerwy po tak bezowocnym mod'owaniu wzięły gorę> chętnie dam satysfakcje.. czy wychlastam rękawicą po pysku - jak kto woli :lol:
udgrzechu - 2006-08-29, 10:10
:
ukiii napisał/a:
Hehe.. Dla wszystkich którzy mają klopoty z zainstalowaniem; Napiszę dokładnie jakie pliki mają się gdzie znajdować żeby uruchomić Plugy v7.01:

Jeżeli macie D2 zainstalowane na C: to może to wyglądać w ten sposób:

C:\Games\Diablo II\PlugY.dll
C:\Games\Diablo II\PlugY\EmptyPage.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\SharedGoldBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\StashBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\TradeStash.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\StatsBackground.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\UnassignSkillsBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\UnassignStatsBtns.dc6
C:\Games\Diablo II\PlugY\statsinterface.txt

Następnie również w folderze Diablo utworzyć sobie oddzielnie folder, np MOD PLUGY, i wkleić tam następujące pliki:

PlugY.ini
PlugY.exe

I z tego wlasnie folderu odpalić PLUGY.EXE i... finito... Działa :lol: :P

zrob tak i bedzie dzialac na 100 % przynajmniej u mnie dziala

aha PLUGY.INI to ten plik gdzie sie wpisuje te parametry czy cos. Ikonke ma taka ze jest notatnik i przy nim jakies naredzie xD
eps - 2006-08-29, 17:57
:
Przecież od czego jest readme w Plugy 7.01b w trzech językach napisane jest co i jak macie problemy:(
Krupas - 2006-08-30, 16:56
:
Ciekawe jak wy zabijacie DC i trojce w tristram sami na singlu?????????????????????????????
oczywiscie mam na mysli niezczitowane postacie, bo mnie jakos sie nieudaje......................
podajcie staty, lvl i inventarz bo jakos mi sie niechce wierzyc...........
udgrzechu - 2006-08-30, 17:30
:
ja gram save'm rolsona :D ale na uberach jeszcze nie bylem bo nie chce mi sie szukac kluczy a hero editora nie umiem obslugiwac xD
makkai - 2006-08-30, 17:50
:
hmm... grześ nie czyta?? zrobiłem po kolej WSZYSTKIE OPCJE...te którą cytujesz takze.. i nic... więc moj komp wymaga chyba większej niż twoje 100% pewnosci że zadziała.. niestety.. pieprzony pech.. pozdro!
gothh - 2006-08-31, 15:56
:
Ma ktos linka gdzie mozna pobrac do plugy? Bo na stronie imperium wyskakuje bład i nie moge pobrac.
pravy_ - 2006-08-31, 20:07
:
http://diablo.phx.pl/forum/download.php?id=55
teqilla - 2006-08-31, 20:21
:
mozecie mi powidziec czy po zainstalowaniu teego moda mozna grac normalnie na BN?????
Nivis - 2006-09-01, 10:38
:
Tak mozna ten mod dziala tylko na singlu
mordred - 2006-09-02, 14:25
:
wszystko działa (big stash, DC, nowe słowa)
znalazłem już nawet komplet kluczy, tylko nie moge ich zmutowac :/ (hell act5)
proszę o pomoc! =)
Baranio - 2006-09-09, 18:53
:
Mam taki sam problem mam 3 klucze nienawiści i nie chcą się stransmutować.
W confingu mam

ActiveUberQuest=1

Proszę o pomoc
Singlczarka - 2006-09-24, 08:51
:
mam prosbe jestem nowy wiec czy by ktos mi mogl napisac bez skrotow adnych i dokladnie jak sie instaluje plugy bo jednak jest mi bardzo potrzebne gram na singlu i mam czarke jak narazie na 27 lv
Krupas - 2006-09-24, 15:05
:
inaczej sie instaluje na orginale a inaczej na piracie wiec co do wersji zapraszam na PW
PW-Prywatna Wiadomosc :wink:
Baranio - 2006-09-24, 17:52
:
A czy ktoś wie czemu klucze nie chcą się stransmutować? ; /
Noob_Killer - 2006-09-24, 17:59
:
musisz miec klucz terroru, klucz nienawiści i klucz zniszczenia. Wtedy się stansmułują.
Baranio - 2006-09-24, 18:19
:
Mam po 3 z każdego rodzaju i nie chcą się złączyć ;/ może coś trzeba zmienić w ini?
Noob_Killer - 2006-09-24, 18:26
:
ale wsadzasz 9 kluczy na raz ?? czy po jednym z kazdego rodzaju ??
Baranio - 2006-09-24, 18:30
:
Nie da się włożyć 9 kluczy na raz...
wkładam po 1 z każdego rodzaju i nic
wkładam 3 takie same też nic ;/
Krupas - 2006-09-25, 14:42
:
a robisz to na piekle?
zloty - 2006-10-01, 17:38
:
Suchajcie mam problem gdy wlanczam gre przez Plugy wszystko jest OK az do momentu kiedy wybieram postac gdy juz ja wybiore gra mi sie zacina i nic sie niedzieje POMOCY
eps - 2006-10-03, 22:43
:
Nie ciekawa sytuacja możliwe że masz nie odpowiednią wersję i z tego jest błąd albo w konfigu masz coś nie tak.
zloty - 2006-10-04, 16:33
:
niewiem wszystko co zciagam mi niechodzi
Krupas - 2006-10-05, 17:38
:
sproboj wywalic folder save z diablo i wejsc do gry, ewentualnie sam plik _LOD_SharedStashSave.sss z folderu save (domyslam sie ze grales na zwyklym d2lod bez zadnej modyfikacji i masz w tym folderze "czyste" save - takie z diablo a nie z modyfikacji do d2lod) :wink: :wink:
Damundo - 2006-10-13, 10:53
:
witam. Mam problem, otoz wszystko dziala, ale gdy zabije diablo i pogadam z tyraelem, to po kliknieciu na portal do horrogath mi wyskakuje error. jak to naprawic?
majster - 2006-10-20, 17:34
:
Witam!

Wszystko działa fajnie i pieknie ale jak wywołam DC i idę do niego to jak ma się już pokazać na ekranie wyskakuje bład: "We got a big error here :( " i wywala mnie z gry.Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co mam zrobić aby sobie z tym poradzić? Mam patcha 1.11 i odpalam grę przez d2loader bo gdy próbuję przez PlugY.exe wyskakuje błąd: "load library memory check failed". Tak wygląda mój plik konfiguracyjny PlugY - czy ktoś może sprawdzić czy wszytsko jest dobrze ustawione?
Kod:

[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=0

[LANGUAGE]
ActiveChangeLanguage=0
SelectedLanguage=ENG

[SAVEPATH]
ActiveSavePathChange=0

[MAIN SCREEN]
VersionText=v 1.11
ColorOfVersionText=0

ColorOfPlugYVersion=4

[STASH]
ActiveBigStash=1

ActiveMultiPageStash=1
NbPagesPerIndex=10
NbPagesPerIndex2=100
MaxPersonnalPages=0

ActiveSharedStash=1
SeparateHardcoreStash=1
MaxSharedPages=0
ActiveSharedGold=1

[STATS POINTS]
KeyUsed=18

ActiveShiftClickLimit=1
LimitValueToShiftClick=5

[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=0
StatPerLevelUp=5

[SKILLS POINTS]

[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0
SkillPerLevelUp=1

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=100
InititalSOJSoldMin=200
InititalSOJSoldMax=3000
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1

[INTERFACE]

[EXTRA]
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=0
ActiveDisplayBaseStatsValue=1
ActiveLadderRunewords=1

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

edit:
Bawiłem się trochę z tym plikiem konfiguracyjnym i gdy mam aktywowany quest World Event
Kod:
[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1

błąd: "We got a big error here" występuje zawsze gdy zbliżam się do postaci, która może zmienić sie w DC niezależnie na jakim poziomie trudności gram nawet gdy DC nie był wywoływany. Pytanie co zrobić żeby tego błędu nie było a żeby można wywołać DC?
Roman - 2006-10-21, 08:36
:
Mam pytanko czy moglby mi ktos napisac jak uruchomic tego moda ??
ale spokojnie na gg moj nr:4421175 poniewaz chcialbym zagrac z tym modem ale nie wiem co z nim zrobic po sciagnieciu i rozpakowaniu:(
uNiverSus - 2006-10-28, 17:31
:
mam pare pytan !
po 1 . po co jest taki plugy , co on robi ??
po 2. uzywajac go przez bnet dostane bana??
neronhell - 2006-10-29, 08:59
:
Witam mam problem z zainstalowaniem plugy v7.01 wyskakuje mi następujący komunikat "This programm will modify the D2gfx.dll file of the current directory. Before Contiunue, don't forgot to backup D2gfx.dll if you want. Do you want patch D2dfx.dll for the lauch of PlugY? - Tak lub Nie
Kiedy wciskam "tak" wyskauje komuniakt:
"Can't open D2gfx.dll in read/write mode PlugY.dll and D2gfx.dll must be in same directory if Diablo II is running you can't install PlugY the Survival Kit, Quit Diablo II andy try again."
jeżeli natomiast po pierwszym komunikacie wcisne "nie" pojawia się komunikat:
" D2gfx.dll ins't patched." :(
Co z tym zrobić?

[ Dodano: 2006-10-29, 09:59 ]
Już wszystko znalazłem na wcześniejszych stronach więc jest już wszytko ok. Pozdrawiam wszytkich Diablomaniaków :)
exe_cut_or - 2006-12-01, 17:00
:
Ja mam problem z innej kategorii. Plugin odpala i gra działa no problem tylko jak ide na hrabinę i ją zabijam to nic dziwnego z niej nie wypada. W załączniku mój plik z konfiguracją.
Pawcio - 2006-12-01, 20:11
:
A ja nie mogę grać. Mam przegrywanego i win 98. Instaluję D2. Potem LoD. Zmieniam instal. na pełną. Wchodzę na płytę (PPM otwórz). Kopiuję pliki *.mpq i wklejam tam gdzie zainstalowałem D2 te pliki których tam nie ma. I co teraz?? Czy mogę zainst. D2 loadera 1.10?? Bo zawsze robię tak: instal. D2 loader 1.10 i pliki z patcha. Potem w OBN wczytuję 100%. Sam mi instaluje 1.11b. Ja wklejam tylko patcha.Potem wypakowuję Plugy w folderze z grą. rozpakowuję ten drugi plik. tworzę nowy folder, tam wrzucam Plugy.exe i ini. Biorę żeby instalował na tym pliku d2gfx.dll pisze, że zainstalował. potem chcę włączyć Plugy i mi pisze że chyba nie może gry załadować. i kicha. normalnie przez loadera mi wchodzi. co mam robić?? nie instalować loadera?? proszę, niech ktoś mi napisze co zrobić po zains. D2:LoD. moje gg to: 5424662. piszcie nawet jak będę niedostępny. i jeszcze. słyszałem, że trzeba chyba zamienić D2 patch.mpq. gdzie on jest bo nie mogę znaleźć. albo może ktoś opisze, kto ma 98, co zrobił po zainstalowaniu D2:LoD. będę wdzięczny
exe_cut_or - 2006-12-01, 20:31
:
MI pomogło jak włączyłem na deamon tools emulacje. Odpalałem przez plugina a nie loadera. Problem z tym że próbuje wykonać jakiś quest z dodatkowych i lipa :(
Pawcio - 2006-12-01, 20:42
:
dużo mi pomogłeś. ale chodziło mi o kogoś komu działa. napiszcie proszę.
exe_cut_or - 2006-12-02, 13:53
:
DC działa. Tylko klucz mi nie wypadaja z Hrabiny(może powodem jet to że on wypada z prawdopodobieństwem 1/34? :P )
Krupas - 2006-12-02, 17:48
:
Pawcio napisał/a:
A ja nie mogę grać. Mam przegrywanego i win 98. Instaluję D2. Potem LoD. Zmieniam instal. na pełną. Wchodzę na płytę (PPM otwórz). Kopiuję pliki *.mpq i wklejam tam gdzie zainstalowałem D2 te pliki których tam nie ma. I co teraz?? Czy mogę zainst. D2 loadera 1.10?? Bo zawsze robię tak: instal. D2 loader 1.10 i pliki z patcha. Potem w OBN wczytuję 100%. Sam mi instaluje 1.11b. Ja wklejam tylko patcha.Potem wypakowuję Plugy w folderze z grą. rozpakowuję ten drugi plik. tworzę nowy folder, tam wrzucam Plugy.exe i ini. Biorę żeby instalował na tym pliku d2gfx.dll pisze, że zainstalował. potem chcę włączyć Plugy i mi pisze że chyba nie może gry załadować. i kicha. normalnie przez loadera mi wchodzi. co mam robić?? nie instalować loadera?? proszę, niech ktoś mi napisze co zrobić po zains. D2:LoD. moje gg to: 5424662. piszcie nawet jak będę niedostępny. i jeszcze. słyszałem, że trzeba chyba zamienić D2 patch.mpq. gdzie on jest bo nie mogę znaleźć. albo może ktoś opisze, kto ma 98, co zrobił po zainstalowaniu D2:LoD. będę wdzięczny

z tego co mi wiadomo (probowalem u kolegi na Win98) to zadne PlugY nielazily :( , aco do kopiowania plikow to niewiem, instalujesz D2 potem LoD i pacza 1.11b, gre odpalasz normalnie, a loaderem nieprobowalem... (to wszystko jesli chodzi o Win98)

exe_cut_or napisał/a:
DC działa. Tylko klucz mi nie wypadaja z Hrabiny(może powodem jet to że on wypada z prawdopodobieństwem 1/34? :P )

chcesz by zawsze klucze wypadaly?? zajrzyj TU.
zloty - 2006-12-30, 17:10
: Temat postu: .
Ja mam pytanie dotyczace plugy zkopiowalem wszystko tam gdzie trzeba i zainstalowalem ale gdy wlanczam gre i wybieram postac gra sie zacina i nic sie niedzieje. co mam robic??

[ Dodano: 2006-12-30, 17:16 ]
Mam problem z Plugy bo gdy zkopiujue wszystko do katalogu z diablo, instaluje i wlanczam gre to gdy wybiore postac gra sie zawiesza co mam robic??
Beniolek - 2007-01-04, 21:43
:
miki2387 napisał/a:
Ja juz rozpracowalem tego moda ;]
najpierw wypakowujesz to do katologu z diablo potem wypakowujesz manual_instaler kopiujesz plik d2gfx.dll uruchamiasz PlugY_instal naciskasz tak teraz uruchamiasz plik plugy.cfg (chyba w kazdym razie chodzi o config) kasujesz wszystko z tego pliku i wklejasz to: (bez quote ofc ;])
KoDi napisał/a:
Cytat:
[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=1

[LANGUAGE]
ActiveChangeLanguage=1
SelectedLanguage=Pol

[SAVEPATH]
ActiveSavePathChange=0

[MAIN SCREEN]
ActiveVersionTextChange=1
VersionText=v 1.11
ColorOfVersionText=0

ColorOfPlugYVersion=4

[STASH]
ActiveBigStash=0

ActiveMultiPageStash=0
NbPagesPerIndex=10
NbPagesPerIndex2=100
MaxPersonnalPages=0

ActiveSharedStash=1
SeparateHardcoreStash=1
MaxSharedPages=0
ActiveSharedGold=1

[STATS POINTS]
KeyUsed=18

ActiveShiftClickLimit=1
LimitValueToShiftClick=5

[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=1
StatPerLevelUp=5

[SKILLS POINTS]

[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=1
SkillPerLevelUp=1

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=10
InititalSOJSoldMin=1
InititalSOJSoldMax=200
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1

[INTERFACE]
ActiveNewStatsInterface=0

[EXTRA]
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=1

Tzeenth napisał/a:
Witam, jestem nowy na tym forum, więc należy się przedstawić :) Wracając do tematu aby słowa runiczne z cbn działały trzeba jeszcze dopisać "ActiveLadderRunewords=1" na końcu zakładki [EXTRA], czyli ma to wyglądać tak:

[EXTRA]
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=1
ActiveLadderRunewords=1

Prosze ;] .
krzycholizak - 2007-01-12, 18:31
:
witam jestem nowicjuszem i probowalem zainstalowac ten mod plugi postepujac wg wyzej wymienionych wskazuwek-- nie udalo sie :(
wiec poprosze o pomoc
a wiec ploblem jest dwojakiego typu zaczne moze od najwazniejszego mod dzial az nie doszedlem do kowala w 1 akcie wtedy gra sie wysypuje
no nic pomyslalem ze to jakis blad wiec ominolem kowala poszedlem dalej no i wewn moonst. chciale pojsc do podziemy zeby trzepnac andariel ale kupa poniewaz taka sama historia co z kowalem dochodze do pewnej czesc mapy no i wszytko sie zawiesza :(
a co za tymidzie nie moge przejsc dalej.
Kilka słow od strony technicznej
posiadam orginalna wersje gry
zainstalowalem patcha 1.11
oraz probowalem zainstalowac plugi choc mi sie to nie udalo z powodu iz pojawiajacy sie
a dokladnie to :"This programm will modify the D2gfx.dll file of the current directory. Before Contiunue, don't forgot to backup D2gfx.dll if you want. Do you want patch D2dfx.dll for the lauch of PlugY?"----> daje tak i pokazuje sie ten komunikat
Can't open D2gfx.dll in read/write mode PlugY.dll and D2gfx.dll must be in same directory if Diablo II is running you can't install PlugY the Survival Kit, Quit Diablo II andy try again."
wiec postanowilem zrobic to na piechote kombinowalem troszek ale udalo sie
skrot na pulpit imod dziala no az do momentu kiedy doszedlem do kowala oraz teraz nie moge dojsc do andariel
prosze o pomoc:) genelalnie chodzi i oto skrzyneczke zeby sobie runy i klejnoty gromadzic:)
i inne rzeczy np komplety;)
REasumuja chce miec skrzyneczke duza oraz grac bez takich zonkow jakie opisalem:)
pozdrawiam i czekam na kontakt :)
jesli jest ktos w stanie pomoc to bardzo prosze o kontak :)
moje gg to :4690659
pozdrawiam
ps. sorki za literówki

[ Dodano: 2007-01-12, 18:31 ]
:D
pete - 2007-01-29, 17:30
:
Witam Wszystkich!
Przed wyjściem na egzamin postanowiłem raz jeszcze zabic Hrabine. Zamiast Hrabiny pojawił się klon Dioblo. Nie zdążyłem go załatwić, przez ten egzamin. Czy on pojawi mi się jeszcze raz? A jak nie to może da sie coś zrobić by pojawił się raz jescze. Z góry WIELKIE DZIĘiki.
Pozdrawaiam

[ Dodano: 2007-01-29, 17:40 ]
Witam Wszystkich!
Przed wyjściem na egzamin postanowiłem raz jeszcze zabić Hrabinę. Zamiast Hrabiny pojawił się klon Diablo. Niestety przez egzamin nie zdąźyłem go załatwić, z drugiej strony był naprawde silny. Czy pojawi się raz jeszcze? A jeśli nie to co trzeba zrobic aby się pojawił? Zgóry WIELKIE DZIĘKI.
Pozdro!
Kalisz - 2007-02-04, 16:53
:
kurcze jakie wy macie dziwne poblemy ... mi wszystko normalnie działa i nie mam rzadnych problemów DC normalnie mi działaja i Uberki tez ... ja zrobilem poprostu tak:
wypakowalem Plugy
wypakowałem Manual Instaler
skopiowałem do folderu z grą wziąłem Plugy Instal czy jakoś tak ...
zamienił mi się ten plik i chodzi ładniutko :D
co do tego We have a big error here :( to tez to miałem ale podczas włączania postaci i mi z gry wywałało mój kumpel ma ten problem podczas wyłączania gry :P dopiero do trzech reinstalkach mi to się naprawiło i teraz działa normalnie :D
PS
WIELKI POWRÓT !! mój pierwszy post od wakacji bo miałem przerwe w graniu teraz gram spowrotem :D
LastWish - 2007-02-05, 03:23
:
Mi tak samo wszystko dziala zrobilem tak jak kolega wyzej i all dziala:D
Kalisz - 2007-02-05, 10:34
:
i nawet nie musiałem zmieniać nic w tych ustawieniach co je podajecie na każdej stronie :P dla nieuświadomionych userów xP
mój kumpel jak sie tym plugy podnieca xD robi sobie postać w Jamelli lub Shadowie i idze na Uber lub DC i sie cieszy ze przeszedł ... żałosne xD
malkavian24 - 2007-02-06, 23:39
:
Szybkie pytanie, a przede wszystkim powitanie dla wszystkich forumiwczow - czy dzieki temu modowi bede mial dostepne rowniez przedmioty z CBN ? Jezeli tak to czy musze je jakos uaktywnic, jezeli nie to wiecie moze jaki mod mi to umozliwi?
Kalisz - 2007-02-07, 17:17
:
hmmm przedmioty też chyba są ... :roll: wiem ze na 100 % są RW bo sam chodze z Harmonią Tir Ith Sol Ko, nie wiem czy są przedmioty z BN ... hmm moze ktoś inny będzie wiedział ja sprawdze jakie mam przedmioty w skrytce i zobacze na stronie moze znajde jakis
Kebes - 2007-02-08, 14:05
:
Ja z kolei mam problem, który co prawda był już poruszony w tym temacie, ale pozostał bez odpowiedzi. Mianowicie kiedy wchodzę do gry, wybieram postać i poziom trudności gra się zacina. Nie da się w ogóle poruszyć kursorem ani zrobić niczego innego. Bardzo proszę o jakieś rady gdyż przez ostatnie lagi zacząłem grać na singlu, a bardzo zależy mi na RW z CBN.

Jeśli to w czymś pomoże to wyskakuje error takiej treści.

Teraz znowu ściągnąłem plik PlugY.ini podany na którejś stronie tego tematu. Coś ruszyło bo widzę już tego gościa przed drzwiami, ale.... -.-

malkavian24 - 2007-02-08, 16:43
:
mialem dokladnie ten sam blad - umiesc katalog PlugY z wszystkimi plikami w katalogu z gra , a nie wgrywaj wszystkie pliki do katalogu z gra bezposrednia. Innymi slowy "StashBtns.dc6" powinno sie znajdowac np w c:/games/diabloII/PlugY a nie c:/games/diabloII .
Kebes - 2007-02-08, 17:10
:
Nie wiem jak Ci dziękować ;) Wszystko pięknie działa. Jeszcze gdyby ktoś był tak miły i pomógłby mi skonfigurować plik .ini żeby wyłączyć wszystkie opcje oprócz UT, DC, skrzynki i RW (jeśli takie istnieją) to byłbym bardzo wdzięczny :) Po prostu nie chcę dostawać dodatkowych skill pointów, edytować postaci rozdając od nowa staty itp.
Kalisz - 2007-02-08, 21:53
:
heh a nie możesz poprostu z tego nie kozystać ? ja jakoś z tym zyje :D i nie kożystam :D tzn czasem uzyje ale to tylko wtedy gdy gdzieś się pomyle ale jak narazie do tego jeszcze nie doszło :)
Kebes - 2007-02-09, 07:00
:
Właśnie też później pomyślałem tak samo :P Niech te opcje będą w razie jakiegoś złego kliknięcia na szybko w skille czy staty. Poza tym PlugY są naprawdę świetne :D Można je z powodzeniem polecić wszystkim katującym singla :P
KoRek_ - 2007-02-09, 10:31
:
Cytat:
[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key
MonsterID=333
OwnSOJSoldChargeFor=10
InititalSOJSoldMin=1
InititalSOJSoldMax=200
ActiveAutoSell=1
TimeBeforeAutoSellMin=0

Mam takie coś :) . I mam w związku z tym pytanko. Ile muszę sprzedać kluczy żeby uaktywnił mi sie ten quest?? I gdzie pojawi mi sie licznik (nigdy nie maiłem doczynienia z tym questem ani ze sprzedażą SOJI)
Kalisz - 2007-02-09, 17:11
:
ten licznik się pojawia w lewym górnym rogu :) nie musisz chyba SoJi sprzedawać o ile dobrze mi się wyadaje ale dzisiaj lekko nie kontaktuje bo miałem ciężki dzień to jak coś się moge mylić to jak coś poprawcie mnie :D
malkavian24 - 2007-02-10, 16:58
:
Licznik powien Ci sie pojawic natychmiast po wejsciu do gry (lewy gorny rog ekranu). ItemsToSell=key - to wskazuje, ze wystarczy ZWYKLE KLUCZE sprzedac, nie SOJe. Zakup u kupca kilka kluczy, sprzedaj i gotowe - DC sie prawie natychmiast pojawi. Po kazdorazowej sprzedazy kluczy licznik bedzie sie zmienial.
KoRek_ - 2007-02-11, 12:33
:
Aha. Dzięki za odp. A mam pytanie co do moda. Jeśli podmienię spowrotem plik D2gfx to mod przestanie działać?? Bo moi koledzy nie zainstalowali go jeszcze a chciałbym pograć z nimi na tcp/ip.
Kebes - 2007-02-11, 14:16
:
Wystarczy, że włączysz D2 przez ikonę Diablo, a nie PlugY. Wtedy wszystko wraca do normy.
malkavian24 - 2007-02-11, 18:01
:
ja mam inny klopot, mam dwa kompy i na jednym tego moda, na drugim juz nie. Klopot jst taki ze po LAN'ie nie moge tak grac. Chyba musze miec ten mod na obu kompach, zeby grac po lokalu? Czy ktos juz mial taki problem ? Zeby przyblizyc - zakladam serw na kompie gdzie nie ma moda, wszystko pieknie. Podlaczam sie z kompa gdzie jest mod i serw sie wywala :/ znaczy gra, ktora nie ma moda i jest jako serwer...

[ Dodano: 2007-02-12, 14:52 ]
I sam sobie i innym odpowiadam - trzeba na kolejnym kompie tez moda zainstalowac ;) wtedy wszystko siga. Kolejne rady zeby mozna bylo grac bo CBN (przynajmniej u mnie( musialem moda wylaczyc - czyli ustawic ActivePlugin=0 . To pozwilo mi grac. Znikly mi przedmioty z rozszerzonej skrzyni dla single player, ale jak na powrot ustwailem ActivePlugin=1 to przedmioty wrocily.
szczota1989 - 2007-02-28, 16:54
:
A mi nadal nie działa :( zrobilem wszystko jak radziliście i jak uruchamiam plugy.exe slysze tylko ze plyta zaczyna sie krecic w cd-romie i nic... gra sie nie uruchamia, zadnych okienek czy wiadomosci... ktos wie moze dlaczego??
slibdro - 2007-03-07, 13:03
: Temat postu: Hellfire Torch
[nie wiem co dokladnie zrobic zeby ten plug-in dzialal... Chcialbym miec Hellfire Torch i wielka kostke a tu nic... Co trzeba dokladnie i jak zrobic???
Kebes - 2007-03-07, 17:52
:
Ja po prostu w folderze Diablo II mam zrobiony folder Plugy i tam wszystko skopiowane. Włączam grę przez ikonę Plugy i wszystko działa.
slibdro - 2007-03-07, 19:28
: Temat postu: Nie wiem jak to działa
Trzeba miec full install czy wystarczy single... mam patch 1.11b skopiowałem te badziewia i instalnąłem i nic... Nie widze zmian... Próbowałem mixować klucze by otworzyć portale... Nic. Może coś sknociłem w instalce. Pomóżcie
slibdro@wp.pl
Ja chce Hellfire Torch na Singlu...
Kebes - 2007-03-07, 19:35
:
Ja nic nie instalowałem, rozpakowałem tylko .rary i zrobiłem tak jak wyżej.
Uther 92 - 2007-03-07, 20:12
:
A ja rozpakowałem rar w folderze z diablo i uruchomiłem przez diablo loader i działa. No i przez ikonkę PlugY, ale czasami wyskakuje błąd pamięci etc. :572:
Xcon - 2007-03-20, 12:36
:
Panowie ja mam inny problem bo nie wiem jak zainstalować patch 1.11b lol. Po prostu jak chce zainstalowac mod na swiezym diablo lod to mi wyskakuje problem żę nie rozpoznaje wersji diablo. A jak próbuje na 1.11 to mówi ze mam już patcha wyższego niż ten co próbuje zainstalować wiec znowu problem. Ale śmiesniejsze jest to że jak próbuje go zainstalowac na 1.10 to wyskakuje że 1.10 jest nowszy niż 1.11b tak wiec gdzie nie spojżec to problem. Miał juz ktoś tak? Jak wy instalujecie patch 1.11b???
Lakeman - 2007-03-20, 12:50
:
Xcon napisał/a:
Panowie ja mam inny problem bo nie wiem jak zainstalować mod 1.11b lol. Po prostu jak chce zainstalowac mod na swiezym diablo lod to mi wyskakuje problem żę nie rozpoznaje wersji diablo.

Troche offtop, kolego, ten dział dotyczy modu Plugy. Ale jeśli tu już napisałeś, to wyjasnij, Tobie chodzi o patch 1.11b?? Bo piszesz "mod 1.11b"... Jesli chodzi Ci o patch, to mam drugie pytanie, czy masz oryginał. Jeśli nie, to koniec tematu. A jeśli tak to sprawdź czy przypadkiem nie insntalujesz patcha 1.11 do 'klasycznego' Diablo 2, a nie do Diablo 2 LOD. To prawie to samo, ale jak mówi pewna reklama "prawie robi wielką różnicę". :) Pisz do mnie na prywatną wiadomość lub gg, bo nie będziemy ciągnąć tego tematu w niewłaściwym dziale.
NaVRoT - 2007-03-22, 09:50
:
Czy z apomoca tego plugy jest mozliwa wymiana ithemow na single?
Kebes - 2007-03-22, 11:52
:
Tak. Jest tu wspólna skrzynka, do której możesz wrzucać itemy z każdej postaci.
NaVRoT - 2007-03-23, 13:34
:
Ja chce sie tylko wymienic ithemami, pozniej chcialbym moda odinstalowac jak to zrobic?
Kebes - 2007-03-23, 13:46
:
Możesz grać jakby w dwie wersje. Włączając grę przez ikonę PlugY lub przez Diablo i wtedy nie masz już opcji z moda, możesz grać na BN itd.
Xcon - 2007-04-04, 19:18
:
Panowie.
Instaluje ten Mod i wszystko jest okay wchodze do gry i ładnie pisze na dole Plugy 7.01 i mysle że zaraz bede na pluginach grał i włanczam Jeden gracz wybieram postać i słychać dzięk i mi sie gra zawiesza i wyskakuje Error. Taki error. Wie ktokolwiej co to jest i jak to obejśc??
Win_Pl - 2007-04-11, 17:14
:
Ojeju ale macie problemy mi dzialal ten mod jak zrobilem po koleji:
1.Wypakowalem pluga do folderu z diablo
2.Wypakowalem manual_installer tez do tego katalogu
3.Wzielem plugy_install.exe
4.Koniec

p.s Nie moge znalesc UD jak by ktos znal jakis sposub to pisac gg 8576704
Everon - 2007-04-12, 20:14
:
Xcon napisał/a:
Panowie.
Instaluje ten Mod i wszystko jest okay wchodze do gry i ładnie pisze na dole Plugy 7.01 i mysle że zaraz bede na pluginach grał i włanczam Jeden gracz wybieram postać i słychać dzięk i mi sie gra zawiesza i wyskakuje Error. Taki error. [url=http://img129.images...da7.png]Obrazek[/URL] Wie ktokolwiej co to jest i jak to obejśc??

Mi się takie coś pokazuje jak mam w configu włączone rw z CBN. Może też to masz włączone? Poszukaj i wyłącz, jak nie pomoże to już nie wiem. Pewnie będzie trzeba pokombinować z wyłączaniem innych opcji.
Cycu - 2007-04-12, 22:41
:
hej hej dawno mnie nie było na tym forum ale ma pytanka: 1. czy to działą na wersji 1.11b ?
2. co znaczy wspólna kostka, czy chodzi tu o skrytke?
3. można tą skrytkę zmienić na normalną ?
Everon - 2007-04-13, 16:32
:
1. Tak
2. Znaczy wspólna skrytka - że wszystkie twoje postacie mogą ja przeglądać
3. W configu zmieniasz konfigurację, ale lepsza jest ta zmodyfikowana
Mhonar - 2007-04-18, 15:06
:
Panowie widzialem ze nie tylko ja mam ten problem ale tez kilka osob tutaj zwrocilo na ten blad uwage. Niestety nie doszukalem sie odpowiedzi wiec zapytam ponownie..

Error: DWORD 6FD7C060 wanted but 6C84124D found to change memor at 6FDB1761

Jak to obejsc?
elolve1 - 2007-05-01, 11:05
:
witam czy dałby ktoś namiary na Organy w pliku do hero editora?
plzz
Rolson - 2007-05-01, 11:25
:
Cytat:
witam czy dałby ktoś namiary na Organy w pliku do hero editora?
plzz

Sciagnij se itempacki, tam masz wszystko. Polecam "Kingpint'z Item Pack"
adrianos21 - 2007-05-01, 11:30
:
a dalbys link do tych itempacków
elolve1 - 2007-05-01, 12:46
:
ROLSON dzieki wielkie dobry pach i najważniejsze że są klucze :D
McFiro - 2007-05-03, 19:02
:
Działają te plugy na 1.10?
Ziomuśśśś - 2007-05-09, 18:20
:
działają działają zarówno na 1.10 jak i 1.11 wiem bo sam próbowałem u mnie działało.
McFiro - 2007-05-14, 18:23
:
No niestety ale mi to nie działa. Jak tworzę nową postać to mnie wywala do windy z jakimś dupiastym błędem... Szkoda... Mam wersję gry 1.10...
Bezduszny - 2007-05-27, 12:56
:
ja mam problem nie da sie zrobić dodatkowych questów
Kalisz - 2007-05-27, 13:32
:
napotkałem na niespotkany przeze mnie problem związany z PlugY mój kumpel zainstalował to sobie i pokazuje mu sie taki błąd :
Graphic System Initialize Failed

wie ktoś o co z tym chodzi ? bo po odinstalowaniu PlugY działa mu normalnie gra a nie umiem tego problemu rozwiązać PZDR
antaro - 2007-07-06, 20:03
:
gram w d2 juz dosc dlugo i nigdy sie niebawilem w instalacje modow wydaje mi sie ze robie wszystko ok ale cos mi niedziala.czytale ten temat dosc szczegolowo ale niepotrafie znalesc odpowiedzi na moje pytanko wiec pisze cos jest nie tak i wkleje plik ktory mi sie tworzy i w nim nalezy szukac odpowiedzi:

<- ---------------------------------------------->

A Plugin by Yohann
version 7.01

<- --------- Starting Diablo II Plugin ---------->

* PlugY is called from D2gfx.dll

***** Load D2 Libraries *****
SmackW32.dll loaded successfully at: 01E10000
D2Common.dll loaded successfully at: 6FD50000
ijl11.dll loaded successfully at: 60000000
D2Gdi.dll loaded successfully at: 6F870000
D2Win.dll loaded successfully at: 6F8E0000
D2sound.dll loaded successfully at: 6F9B0000
D2Launch.dll loaded successfully at: 6FA40000
D2gfx.dll loaded successfully at: 6FA80000
D2Game.dll loaded successfully at: 02060000
D2Client.dll loaded successfully at: 6FAB0000
D2Net.dll loaded successfully at: 02020000
D2Lang.dll loaded successfully at: 003E0000
D2CMP.dll loaded successfully at: 6FE10000
Bnclient.dll loaded successfully at: 6FF20000
Fog.dll loaded successfully at: 6FF50000
Storm.dll loaded successfully at: 6FBF0000

***** Get dll versions *****
version of D2Common.dll 1.11b
version of D2Gdi.dll 1.11b
version of D2Win.dll 1.11b
version of D2Launch.dll 1.11b
version of D2gfx.dll 1.11b
version of D2Client.dll 1.11b
version of D2Net.dll 1.11b
version of D2Lang.dll 1.11b
version of D2Game.dll 1.11b
version of Fog.dll 1.11b
version of Storm.dll 1.11b

Bad index fct 11269 for 6FD50000
Bad index fct 11270 for 6FD50000
***** PARAMETERS *****
Parameters file is opened.

Reading parameters.

USER: active_plugin = 1
USER: active_logFile = 0
USER: active_Commands = 1
USER: active_CheckMemory = 1
DLL: active_othersFeatures = 0
USER: dllFilenames = |

USER: active_ChangeLanguage = 1
USER: active_ChangeLanguage = 0 (because bad language string : POL )
DLL: active_LanguageManagement = 0

USER: active_changingSavePath = 0

USER: active_VersionTextChange = 1
USER: versionText = v 1.11
USER: modVersionColor = 0
USER: active_PrintPlugYVersion = 1
USER: colorOfPlugYVersion = 4

USER: active_bigStash = 0
USER: active_multiPageStash = 0

USER: active_StatsPoints = 0
USER: active_StatsShiftClickLimit = 1
USER: limitValueToShiftClick = 5

USER: active_StatPerLevelUpChange = 1
USER: statPerLevelUp = 5

USER: active_SkillsPoints = 0

USER: active_SkillPerLevelUpChange= 1
USER: skillPerLevelUp = 1

USER: active_WorldEvent = 1
USER: showSOJSoldCounterInAllDiff = 0
USER: itemsToSell = key
USER: worldEventmonsterID = 333
USER: valueOfOwnSOJSold = 10
USER: valueInitSOJSoldMin = 1
USER: valueInitSOJSoldDelta = 200
USER: triggerAtSolJSoldMin = 75
USER: triggerAtSolJSoldDelta = 51
USER: active_AutomaticSell = 1
USER: timeBeforeAutoSellMin = 0
USER: timeBeforeAutoSellDelta = 1200001

USER: active_UberQuest = 1

USER: active_newInterfaces = 0

USER: active_alwaysRegenMapInSP = 0
USER: nbPlayersCommandByDefault = 0
USER: active_DisplayItemLevel = 1
USER: active_AlwaysDisplayLifeMana= 0
USER: active_RunLODs = 1
USER: active_EnabledTXTFilesWithMSExcel= 1

DLL: active_DisplayBaseStatsValue= 0

USER: active_LadderRunewords = 1

Reading parameters end.

***** Custom libraries *****
Load custom libraries :
Failed to load library :

prosze o pomoc i od raqzu dziekuje.
Krzaku - 2007-07-07, 16:49
:
Hej Hej. Mam informację dla wszystkich którzy korzystają z Loadera i nie śmiga im plugy mianowicie mod ten uruchamia plik game.exe (ten nie widoczny jakby przezroczysty :wink: ) a korzystając z loadera głównym plikiem wykonywalnym jest coś w stylu: D2Loader-1.11b.exe. Jeśli macie taki problem że po uruchomieniu moda pojawia sie wam przy kursorze klepsydra a poza tym nic się nie dzieje to właśnie o to chodzi. Jak chcecie pograc w plugy to ściągnijcie plik z załącznika i zamieńcie go z oryginalnym plikiem plugy. Teraz KONIECZNIE zmieńcie nazwę waszego pliku loadera na : Gam1.exe i wszystko powinno działać w moim przypadku pomogło pozdrawiam :D

[ Dodano: 2007-07-07, 17:56 ]

[ Dodano: 2007-07-07, 17:57 ]

ms-trex - 2007-07-07, 23:32
:
a zadziała to w przypadku błędu load library memory check failed??
Krzaku - 2007-07-08, 11:20
:
Błąd "load library memory check failed" wyskakuje zwykle jak masz zle zainstalowanego moda i pliki są nie tam gdzie być powinny. Skopiuj folder plugy do folderu z diablo a następnie wklej do tego pierwszego pliki: PlugY.ini PlugY.exe i PlugY.dll. Do folderu z diabloskiem skopiuj jeszcze PlugY_Install.exe i PlugY.dll i uruchom ten pierwszy powinno śmigać. (jeśli masz Win 98 to plik PlugY.ini będzie się nazywał PlugY.cfg)

[ Dodano: 2007-07-08, 12:27 ]
I jeszcze jedno zmień treść pliku PlugY.ini na tą z tego artykułu http://www.diablo.phx.pl/?s=uber_questy_single
ms-trex - 2007-07-08, 15:42
:
dzieki, zle bylo zainstalowane
P.S. To jak grasz przez TCP/IP ? ;>
Storm - 2007-07-10, 10:23
:
mozna na tym plugu grac na close battle necie?:D
Storm - 2007-07-10, 14:34
:
a nie zablokują mi cd-keya?
Kalisz - 2007-07-10, 19:42
:
mody nie działają na CBN ... -.-" ... jedynie English X ... wiec sobie nie pograsz jedynie na Eastern Sunie możesz sobie na OBN pograć ... -.-" ... wiec keya Ci nie zbanują ...

PS

istnieje taki przycisk EDYTUJ
pwalas123 - 2007-07-14, 17:48
:
a mi to nie dziaaaaala!! wszystko wypakowalem do glownego folderu wlaczam Plugy_install i mi pisze ze nie moze znalezc tego dll!!! moze mi ktos powiedziec co tu jest grane?

PS. ok juz dziala wystarczylo sie troche pobawic plikami :D
makalele - 2007-07-14, 18:45
:
Witam, niestety wszystko zrobiłem tak jak tu piszecie i nie działa mi !!

pokazuje się błąd "load library memory check failed". Wszystko wkleiłem w odpowiednie miejsce (czyt. folder Diablo) i uruchomiłem również plik "PlugY_Install.exe" i instalacja zakończyła się pomyślnie.

P.S. Przed formatem PlugY działał bez zarzutu.
Kalle - 2007-07-17, 02:18
:
ja tez zrobiłam jak było napisane ale nie działa
Krzaku - 2007-07-18, 15:47
:
Hej hej. Napiszcie gdzie macie pliki plugy to pokombinujemy :wink:
antaro - 2007-07-19, 17:00
:
zna ktos przyczyne takiej sytuacji??

insaluje jak nalezy uruchamiam widze jak czyta plyte i...koniec niestety.plugy tworzy taki oto plik:

A Plugin by Yohann
version 7.01

version of Fog.dll 1.11b

***** PARAMETERS *****

Reading parameters.

Reading parameters end.

Load custom libraries :
Failed to load library :

ponownie prosze o pomoc.
Synthiel - 2007-07-24, 16:01
:
Siemka ... pozdrawiam wszystkich uzytkownikow tego forum gdyz jest to moj pierwszy post na nim :) Mam taki maly problem ... Plugy mi dziala ale kiedy wchodze do Zrujnowanej Swiatyni albo Kanalow (Akt 3 - Bazar w Kurast) to wyskakuje mi blad ( chyba d2loadera ) w ktorym jest napisane " Hey guys ... we got a big error here " ... i to tylko przy plugy tak mam ... ktos wie czemu tak jest i jak sobie z tym poradzic ? : z gory dzieki
Kalisz - 2007-07-24, 16:38
:
Cytat:
jest napisane " Hey guys ... we got a big error here "

reinstall PlugY do skutku jeśli po wielu razach sie nie uda to reinstall Diablo i tak w kółko w końcu powinno się udać ;)
Synthiel - 2007-07-24, 16:43
:
Juz reinstalowalem plugy tyle razy :evil: zreszta Diablo tez ;/ jest moze jakies inne wyjscie ?? :(

[ Dodano: 2007-07-24, 18:29 ]
Cytat:
zna ktos przyczyne takiej sytuacji??

insaluje jak nalezy uruchamiam widze jak czyta plyte i...koniec niestety.plugy tworzy taki oto plik:

A Plugin by Yohann
version 7.01

version of Fog.dll 1.11b

***** PARAMETERS *****

Reading parameters.

Reading parameters end.

Load custom libraries :
Failed to load library :

ponownie prosze o pomoc.

Wejdz w plik konfiguracyjny Plugy i uzupelnij linijke z dll ... u mnie jest tak :

DllToLoad=Plugy.dll
Kalisz - 2007-07-24, 20:44
:
hmm mi po kilku razach załapało ... nie wiem czemu Tobie nie działa ...
MaciejS - 2007-07-24, 21:45
:
Błąd "Load Library Memory Check Failed" można naprawić, podmieniając zmieniony d2gfx.dll oryginalnym. U mnie przynajmniej to działa ;)
Synthiel - 2007-07-24, 21:49
:
Kalisz ... a niemoglbys podac swojego sposobu instalacji tego plugina ?? moze cos zle instaluje ;/ ... aha i wkleic zawartocsc piko konfiguracyjnego "Plugy" ... z gory dzieki

I jezcze jedno ... nie wiem czemu ale nie moge wlaczyc gre poprzez plugy.exe i wlaczam przez d2loadera... moze to dlatego ?? 0.0
Kalisz - 2007-07-25, 09:07
:
przejdź na 14 stronę tematu :) pierwszy post na tej stronie jest mój i tam opisałem jak to zrobiłem :) i sobie zrób tak jak jest tam :) bo teraz nie pamietam jak to robiłem a musiałbym mieć to przed sobą żeby sobie przypomnieć

gre włącza się normalnie przez ikone Diablo :) (w tym przypadku D2Loadera :) ).
Synthiel - 2007-07-25, 13:58
:
Znowu przeinstalowywalem pare razy Diablo II i instalowalem Twoim sposobem PlugY ... nawet zrobilem nowa postac i w Siedlisku Zla znow wyskakuje mi ten blad :evil: Qrde ;/ nie wiem co sie dzieje a tak mi zalezy na tym modzie :(
Kalisz - 2007-07-25, 14:11
:
to nie mam juz pojęcia w czym tkwi problem ... mozliwe że będziesz musiał dac sobie poprostu spokój z nim wiem ze to trudne jeśli bardzo chce sie go miec xP
Synthiel - 2007-07-25, 14:42
:
DZIALA !! :D ... Juz sobie poradzilem ... zainstalowalem Twoim sposobem Kalisz ... tylko ze z folderu Plugy z pliku PlugyDefault skopiowalem cala zawartosc ... odpowiednia ja skonfigurowalem ( bigtash, statsinterface itp ;] ) i zamienilem za zawartosc pliku konfiguracyjnego plugy.ini ;] .... tak czy inaczej wielkie dzieki za pomoc i fatyge w strone uzytkownikow ktorzy mi jej urzyczyli :D
Kalisz - 2007-07-25, 15:08
:
na tych konfiguracjach ini sie nie znam to niestety nie do mnie bo ja nic sie tam nie bawiłem i wszystko mam ok ...
antaro - 2007-07-26, 10:54
:
synthiel wklej swoj plik plugy bo porownam i zobaczymy. albo wyslij mi na pw czy jakis serwer i podaj link podmienie i zobaczymy.
Synthiel - 2007-07-28, 21:49
:
Wie ktos moze dlaczego jak zmieniam w plikukonfiguracyjnym Plugy.ini Uber Questa i World Event na 1 (aby byl wlaczony) to przy zblizaniu sie do np Uber Diablo wyskakuje mi blad ... ten "Hey guy... we got a big error here :( " ... albo nawet jesli probuje zrobic jakiegos questa z wlaczonym uber questem czy worldem to pokazuje sie to samo ...
Margola - 2007-07-31, 14:20
: Temat postu: Błąd w plugu
Witam wiem że ten mod jest stary ale chciałem sobie pośmigać na singlu z tym modem i wałek wszystko dziala jak powinno lecz gdy włoncze world event to nie moge korzystać z punktów nawigacyjnych bo gdy sie przemieszcze to wychodzi mi z gry jak ktoś jeszcze ma tego moda lub wie jak go naprawić to niech da znać
Kalisz - 2007-07-31, 18:28
:
ja jak zwykle proponuje reinstall moda ... xD no ale chyba tam jest wszystko wlączone to co potrzeba od razu po instalacji moda i nie trzeba tam nic zmieniać ... przynajmniej ja tak mam
ms-trex - 2007-07-31, 22:17
:
nie wiecie czy Yohan porzucił już ten projekt?
Margola - 2007-08-02, 11:40
: Temat postu: Dalej to samo
Co za upierdliwy błąd zrobiłem nawet formata dysku i dalej to samo mam takie konfigi

[LAUNCHING]
Param=
Library=PlugY.dll

[GENERAL]
ActivePlugin=1
ActiveLogFile=0
DllToLoad=
DllToLoad2=
ActiveCommands=1
ActiveCheckMemory=1

[LANGUAGE]
ActiveChangeLanguage=0
SelectedLanguage=ENG

[SAVEPATH]
ActiveSavePathChange=0

[MAIN SCREEN]
VersionText=v 1.11
ColorOfVersionText=0

ColorOfPlugYVersion=4

[STASH]
ActiveBigStash=1

ActiveMultiPageStash=1
NbPagesPerIndex=10
NbPagesPerIndex2=100
MaxPersonnalPages=0

ActiveSharedStash=1
SeparateHardcoreStash=1
MaxSharedPages=0
ActiveSharedGold=1

[STATS POINTS]
ActiveStatsUnassignment=1
KeyUsed=18

ActiveShiftClickLimit=1
LimitValueToShiftClick=5

[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=0
StatPerLevelUp=5

[SKILLS POINTS]
ActiveSkillsUnassignment=1

[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0
SkillPerLevelUp=1

[WORLD EVENT]
;ActiveWorldEvent=1
;ShowCounterInAllDifficulty=0
;ItemsToSell=The Stone of Jordan
;MonsterID=333
;OwnSOJSoldChargeFor=100
;InititalSOJSoldMin=200
;InititalSOJSoldMax=3000
;TriggerAtEachSOJSoldMin=75
;TriggerAtEachSOJSoldMax=125
;ActiveAutoSell=1
;TimeBeforeAutoSellMin=0
;TimeBeforeAutoSellMax=1200

[UBER QUEST]
ActiveUberQuest=1

[INTERFACE]

[EXTRA]
AlwaysRegenMapInSP=0
NBPlayersByDefault=0
ActiveDisplayItemLevel=1
;ActiveDisplayBaseStatsValue=1
;ActiveLadderRunewords=1

world event działa ale po chwili wybija z gry a przez te dwa ostane w extra nie mogę uruchomić diablo bo błąd wyskakuje i też nie mogę uruchomić gry z pluga tylko przez d2loader muszę. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
ms-trex - 2007-08-03, 08:43
:
Czy instalację przeprowadzasz według takiego schematu?
- instalacja diablo 2
- instalacja lod
- instalacja patcha 1.11b
- przekopiowanie d2loadera
- przekopiowanie wszystkich plików plugy do katalogu .../diablo 2/
A może jeszcze po drodze wgrywasz jakieś inne mody lub cokolwiek bo i tacy klienci się zdarzają i dziwią się potem że im nie działa. Najlepiej by było zaopatrzyć się w oryginalną wersję gry.
Margola - 2007-08-03, 09:47
: Temat postu: Racja
Może to faktycznie wina pirackiej wersji bo robie wszystko według kolejności a nie mam innych modów oprucz tego pluga.
Vic Rattlehead - 2007-08-03, 14:51
: Temat postu: Re: Racja
Margola napisał/a:
Może to faktycznie wina pirackiej wersji bo robie wszystko według kolejności a nie mam innych modów oprucz tego pluga.

Plugy działa również z "piratami" :roll:
leonarth - 2007-08-05, 00:01
:
Ci, którzy chcą odpalać grę za pomocą loader, a nie dziala im żaden z powyższych sposobów, niech zrobią tak:
-wypakuj plugy do katalogu z gra, powinien utworzyc sie w katalogu z gra katalog plugy,-
-wypakuj manual_installer.zip i odpala plik plugy_install.exe
-skopiuj zawartos katalogu Plugy do katalogu z gra
-usunac katalog plugy
W ten sposób mi zadzialalo. Wcześniej mialem caly czas memory check fail i nic nie pomagalo. Pomoglo wlasnie przeniesienie zawartosci folderu plugy w miejsce gdzie jest .exe z gra.
zoner1 - 2007-08-13, 08:30
:
Witam,

Ja mam takie pytanko, czy da sie wpisać w plik *.ini jakąś komende aby na Uberach, Diablo, Baal, Mefisto przywoływały swoje sługi. Było by to urozmaiceniem gry i gracz mógłby sie poczuć jak na CBN:)
ms-trex - 2007-08-13, 22:18
:
nie nie da się, autor pluga miał jakieś problemy ze skryptami odpowiedzialnymi za przywoływanie sług no i tak to zostawił
zoner1 - 2007-08-14, 07:39
:
Szkoda, takto można by zachować pełną ralistyczność CBN, a może ktoś sie podejmie przerobienia plugy;]
Czerwin_PL - 2007-08-14, 08:45
:
Po co grzebać w czymś co i tak jest już (Baaaaardzo) dobre :?

PS: Jakiego MapHacka używać na singlu 1.11 + Pluggy ,bo mi najnowszy Sting nie chce zauplodowac?
ms-trex - 2007-08-14, 09:24
:
Czerwin_PL napisał/a:

PS: Jakiego MapHacka używać na singlu 1.11 + Pluggy ,bo mi najnowszy Sting nie chce zauplodowac?

CENSORED for Diablo II 1.11b, jego zadaniem jest odsłanianie tylko i wyłącznie samej mapy w grze i działa z plugy
Czerwin_PL - 2007-08-14, 10:19
:
a Blizz chyba pozwolił na odsłanianie map :)

nie mylę się?
Rolson - 2007-08-14, 11:31
:
Nie pozwolil, tu sie nie rozmawia o hackach
Czerwin_PL - 2007-08-14, 17:32
:
a ja słyszałem gdzieś,na jakimś serwisie[Karczma Diablo II na gram.pl?] ,że tak

A co do PlugY to polecam grzebać w skrypcie,bo wiele opcji się odblokuje :) tzn. można :D ]
np. liczba statów na level :)
WojteX - 2007-08-14, 21:34
:
Czesc jestem Wojtek i mam problem z tym plikiem! On zapisuje mi sie jako dokument wordpad i nie wiem co z tym zrobic. Probowalem chyba z 1000 razy. POMOZCIE PLIS!!! :(
Czerwin_PL - 2007-08-14, 22:52
:
co dokladnie?

Opisz ten problem,bo mało można wywnioskować tak na "sucho"
WojteX - 2007-08-15, 09:25
:
czesc jestem wojtek. Mam problem z tym plikiem bo on mi sie zapisuje jako dokument wordpad. plis pomozcie!

[ Dodano: 2007-08-15, 10:27 ]
no wlasniie chodzi mi o plik PLUGY on mi sie zapisuje na kompie jak pobiore jako wordpad. nie wiem co z tym zrobic
Czerwin_PL - 2007-08-15, 09:37
:
musisz zainstalować WINrar,albo WINzip.

Potem to rozpakować,a dalsze instrukcje masz na 1 stronie.
WojteX - 2007-08-15, 09:47
:
ok! juz mam dobrze pobrane ale teraz mam nastepny problem!!!! :571: jak chce rozpakowac ten plik do katalogu z diablo to pisze "Plik PlugY jest chronony haslem" i miejsce do wpisania wie ktos jakie to haslo??
:?
Czerwin_PL - 2007-08-15, 09:53
:
Kod:
http://diablo.phx.pl/forum/download.php?id=55

Ściągnij z tego...

Kolego :P
WojteX - 2007-08-15, 13:59
: Temat postu: Wiek ktos jak sie instaluje Hero Editor?
Mam problem z zainstalowaniem programu Hero Editor Pomocy PLZ! Moecie go pobbrac tu:

http://www.diablo.phx.pl/?s=zestawy

[ Dodano: 2007-08-15, 16:00 ]
stad wlasnie mi sie sciaga jako word pad a mam sciogniety jako zip:(:(:(
Czerwin_PL - 2007-08-15, 19:24
:
nie ten dział,ale Ci odpowiem

pm na ten plik -> użyj za pomocą -> wybierasz WINrar//WINzip
vondzidek - 2007-08-23, 16:26
:
Witam mam pytanie odnośnie plugy v 7.01
Więc rozpakowałem plik który pobrałem z zamieszczonego linku na 1 stronie tego działu. Oraz zmieniłem plik plugy ini tak jak to było opisane na stronie 2. Klikam plugy exe i załącza się gra ( gram w dodatek d2) I jak mogę sprawdzić czy plugy dobrze zainstalowany i czy działa??? Nie widzę nigdzie wspólnej skrzynki.

Pozdrawiam.
Kalisz - 2007-08-23, 16:34
:
w menu gry w prawym dolnym rogu powinieneś mieć napisane PlugY 7.01

jeśli tego nie masz to możliwe że coś zrobiłeś źle podczas instalacji
Czerwin_PL - 2007-08-23, 16:39
:
Wspólną skrzynkę trzeba włączyć w skrypcie ;]
Kalisz - 2007-08-23, 16:45
:
Czerwin_PL napisał/a:
Wspólną skrzynkę trzeba włączyć w skrypcie ;]

nie zawsze bo zwykle jest ona od razu włączona ... albo poprostu nie wiesz gdzie znajduje sie przycisk do włączenia wspólnej vondzidek xD
vondzidek - 2007-08-23, 18:04
:
No szczerze to nie mam pojęcia gdzie znajduje się przycisk do uruchomienia wspólnej skrzynki więc napiszcie proszę jak możecie.

Pozdrawiam.

A i jeszcze takie pytanko jak ten plugy działa na Lord of Destruction??? Bo narazie próbuje na zwykłym Diablo 2 a zastanawiam się czy na dodatku też jest możliwe??
David-one - 2007-08-23, 18:16
:
vondzidek napisał/a:
A i jeszcze takie pytanko jak ten plugy działa na Lord of Destruction??? Bo narazie próbuje na zwykłym Diablo 2 a zastanawiam się czy na dodatku też jest możliwe??
tak
vondzidek napisał/a:
No szczerze to nie mam pojęcia gdzie znajduje się przycisk do uruchomienia wspólnej skrzynki więc napiszcie proszę jak możecie.
sprawdz w skrytce zwyklej na plugy, powinna byc wieksza
vondzidek - 2007-08-23, 19:05
:
Więc tak na zwykłym Diablo pisze w prawym dolny rogu plugy v 7.01 ale Jak zainstaluje Diablo 2 a później dodatek i kolejno plugy to w dodatku już nic nie pisze. Więc chyba nie działa na dodatek lub działa ale nie pisze tak jak pisało w D2 lub może musze zainstalować jakiegoś patcha do dodatku a później plugy??????? Help plZ!!!!
Kalisz - 2007-08-23, 19:35
:
no PlugY działa na 1.11 ... na Lodzie chyba ... na zwykłym Diablo nie testowałem ...
sniper323 - 2007-08-24, 15:08
:
Hmmm jak sie zastanowie to miałem podobnie ale to było dość dawno temu... Próbowałem po kilka razy i dalej nie działało. Ale wtedy poprostu ściągnąłem z innego źródła i działało. Nie wiem czy ja coś źle robiłem czy nie ale warto spróbować nawet różne wersje. Ale napewno warto popróbować :)
Czerwin_PL - 2007-08-28, 13:13
:
Na DII nie testowałem,

facet postępuj zgodnie z instrukcją na 2 stronie,a wszystko będzie działało

peace

PS: ja jestem ciekaw czy na DIII działa xD
Demonek84 - 2007-08-29, 21:12
:
Witam :)
Jestem tu nowy i szukam podpowiedzi jak odpalić ten mod. Robiłem wszystko tak jak opisujecie ale wciąż wywala mi "library checked failed" lub wogóle nic sie nie dzieje.
POMOCY !!!!!!!! :roll:
Kalisz - 2007-08-30, 09:05
:
to musiałeś czegoś nie zrobić tak jak opisaliśmy xD ile razy temat instalowania PlugY był wałkowany to normalnie zgroza jest ...

1) Zawsze pierwsze co musisz przy jakim kolwiek problemie z odpalaniem PlugY to jest reinstall tego moda xD ... jak ktos chce to może tak aż do skutku xD

2)
Cytat:
Błąd "Load Library Memory Check Failed" można naprawić, podmieniając zmieniony d2gfx.dll oryginalnym. U mnie przynajmniej to działa ;)

spróbuj sposobem któregoś z userów ...

3) a tak najprościej można opisać instalacje plugy

wypakować Plugy
wypakować Manual Instaler
skopiować całość do folderu z grą i wziąć Plugy Instal (przed podmienieniem pliku dobrze jest skopiowac jego oryginał

I WSIO !!
Honda14 - 2007-09-07, 15:38
:
jestem uparty i chcem uber przejś czarką
http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?t=37789
(link do tematu) up

i proszę o radę co do mojej czarki
1. co mam zrobiżebym miał większe szanse na przeżycie.
2. kto to jest shmiter (czy jakoś)
3. kim na Sp bm dał na pewno rade w UT
4. takie offtopowe może pyt ale gdzie dropic na sp seta talt jak mam już rzge helm i pas...
David-one - 2007-09-07, 19:22
:
Honda14 napisał/a:
3. kim na Sp bm dał na pewno rade w UT
tylko i wylacznie smiterem/wilkolakiem
Honda14 napisał/a:
. takie offtopowe może pyt ale gdzie dropic na sp seta talt jak mam już rzge helm i pas...
nic z tego nie rozumiem ;x
Honda14 napisał/a:
estem uparty i chcem uber przejś czarką
nie przejdziesz, chyba ze masz botda na singlu.
Honda14 - 2007-09-07, 19:30
:
a kto to smiter? i jaka taktyka na niego...i jakiej czesci odniosnie seta tala nie rozumiesz?
Krzaku - 2007-09-07, 23:58
:
Honda14 napisał/a:
a kto to smiter? i jaka taktyka na niego...

Smiter to taki paladyn który walczy za pomocą pchnięcia tarczą pełno strategii na temat tej postaci znajdziesz na phx.
Honda14 napisał/a:
4. takie offtopowe może pyt ale gdzie dropic na sp seta talt jak mam już rzge helm i pas...

Jeśli chodzi ci o to gdzie można znaleźć coś z setu tala to polecam drop-calculator a tak od siebie dodam ,że wszystko poza zbroją leci dobrze z mefa a zbroja moze wypaść z jakiegoś superunikatowego potworka w Akcie 5.

No i jeszcze wdam się w polemikę z David-one i powiem że zealot też sobie może poradzić w Uber Tristram
Honda14 - 2007-09-08, 10:06
:
ale dla mnie pchnięcie tarczą jest słabe :/
a smiterem nie bedzie pal ktory bije z zapał+fanatyzm ? (może inaczej załozny ze nie robie smitera tylko pala zwyklego... i bije zapal + fanatyzm dam rade na UT ? na SP oczywista)

ktoś niech mnie przekona why smiter jest taki dobry i na SP dam rade Uber bez wiekszych problemow
Krzaku - 2007-09-08, 17:21
:
Nie powiedziałbym że pchnięcie jest słabe z exile i griefem potfafi zadać spore obrażenia a jeśli masz na sobie gniew lorda i gore ridery to często idą krytyki, z zealotem (paladyn o którym piszesz zapał + fanatyzm) sprawa jest o tyle trudna że ubery bardzo ciężko trafić nawet z durzym Ar a pchnięciem trafisz zawsze. W tristram zealotem na pewno poradzisz sobie z Diablo i Baalem ale z Mefem może być ciężko. Oczywiscie nie namawiam cię do smitera (sam mam na singlu pala zealota i sieka równo wszystko co się nawinie ale na uber mefa przeżucam się na pchnięcie :) ). I jeszcze apropo's tego:
Honda14 napisał/a:
a smiterem nie bedzie pal ktory bije z zapał+fanatyzm ?

Nie to nie tak odsyłam do http://www.diablo.phx.pl/?s=slownikbn
Straszny offtop się zrobił więc polecam ci strategię http://www.diablo.phx.pl/?s=pro_zealot tam znajdziesz odpowiedź na większość pytań.
Honda14 - 2007-09-09, 16:13
:
Sprzedaje keye i pisze ze diablo kroczy po ziemi...Powinien chyba jakis tp sie otworzyc czy co?
David-one - 2007-09-09, 17:49
:
To juz inna sprawa z
Honda14 napisał/a:
pisze ze diablo kroczy po ziemi...
to jest Diablo Klon, bedzie tylko jeden Diablo, bez Mefista i Baala, to nie jest Uber Tristram. Ten Diablo Klon moze byc zamiast unikatowych potworkow, ale nie tych z questow, czyli takich co zawsze sie pojawiaja np: Rakanishu (Kamienne Pole), Gorejacy Trup (siedlisko zla), Eldritch itp. Jest on oczywiscie wiele trudniejszy od Diablo zwyklego pz. Pieklo, i nie rzuca po zabiciu Torcha, tylko talizman Annihilus. Wiecej szczegolow znajdziesz -> tutaj <-
Gizmo1126 - 2007-09-23, 18:48
:
Pomocy jak zrobic tego Plugy'ego zeby mi dzialal pomocy pisac na GG czesto niewidoczny :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :572: :572: :572: :572: :571: :571: :571: :571: :D :D :D 8) 8) 8) 8) :P :P :P :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

// Po co tyle emotek? Nie rob tego wiecej ~~ // - ROLSON
jeshua - 2007-09-25, 22:15
:
po instalacji tego plugina i wpisaniu tego co podane na pierwszej stronie tego tematu poszedlem na hrabine poszukac klucza u hrabiny... (na piekle ofc) jak bylem na 3 lub 4 poziomie topokazal sie napis ze diablo ktoczy po ziemi... zdziwilem sie... podobno trzeba sprzedac soje (tu aqrat kluczyki) wbijam na 5lvl ubilem pare stworkow biegne do hrabiny a tu bezkitu diablo... zielony dc ofc... bilem go sporo czasu ale wkoncu wypadl mi ten talizman :P ale bezkitu zadnych kluczykow nie sprzedawalem :P pozniej hrabine zabijalem z 5 razy ale kluczyk nie wypadl... czy ja robie cos zle? zreszta fajnie... napisane jest ze dc niby 6 razy sulniejszy od diablo na piekle a ja go bez wiekszego problemu ubilem na 84lvl :P tylko ze dluuugo go bilem :P
tomder - 2007-09-29, 11:13
:
Tak jak Na CBN, DC może pojawiać się losowo i gracz nie musi sprzedawać SOJI, czy kluczy w przypadku PLUGY.
Mi DC pojawiał się już w różnych miejscach (Kazamaty, koło Mefa, tam gdzie Radament, tam gdzie Hrabina, )i wcale nic nie robiłem , a najbardziej zaskakujące miejsce to Góra Arreat. Szedłem sobie PALEM też 84lvl(albo wtedy 83) z nódów zabić 3 strażników,na górze Arreat, a tu nagle DC pojawił się. Fajnie, gdyż dzięki Plugy można potestować swe postaci i zobaczyć , różne miejsca gdzie się pojawiaDC, ha ha może powstać nowy temat, gdzie pojawił Ci się DC-jakieś nietypowe miejsce ...:)
garstek1989 - 2007-10-09, 16:42
:
Witam jestem NOWY 8)

Wielkie dzieki za te plugy !

Ja normalnie rozpakowałem i działało bez kombinowania :shock:

Mam tylko jedno pytanie czy grajac z nim na open battle netcie grozi mi ban ?
Noob_Killer - 2007-10-09, 17:21
:
Na open BN możesz grać z czym ci się podoba i nie dostaniesz bana, ale plugy i tak tam nie działa :twisted:
Daniel-ck - 2007-10-12, 11:02
:
Cześć mam problemik z patchem plugy z tego tematu. Wypakowuję all do diablo folderu, wypakowywuję instalator, instaluję, kopiuję tekst do plugy.cfg klikam na plugy.exe i teraz powinien się chyba uruchomic diablo ale się nie uruchamia. Jak odinstaluję plugy to jak klikne na ikone Dia to normalnie się włącza. W czym tkwi ten błąd? Dzięki za pomoc :?
lul87cool - 2007-11-05, 08:48
:
Czy ten mog działa również na BN?? Jeżeli tak to prosze powiedzieć co zrobić .THX:D
Noob_Killer - 2007-11-05, 12:53
:
Ten (jak każdy inny) mod nie działa na bn.
Krupas - 2007-11-05, 21:02
:
Noob_Killer napisał/a:
(jak każdy inny)

Nie każdy, tylko niektóre.
Gizmo1126 - 2007-11-10, 11:10
:
Pomozcie mi z tym plugiem.To jakies gowno jest robie to co pisze wlaczam instalke i ona mi sie po 1 sekundzie zamyka co mam robic???? :shock:
kissu - 2007-11-27, 12:37
:
Krupas ma racje tylko mody zmienianjace mechanike gre to znczy lepszy drop itp... lecz mody zmieniajace tylko i wylacznie grafike skilli czy tez itemkow dzialaja bezproblwmowo
Rolson - 2007-11-27, 12:42
:
Przestancie offtopowac plx
Djin - 2007-12-07, 12:14
:
Jesli jeszcze ktos ma problemy z tym modzikiem,TU zamieszczam go tak jak u mnie działa:)
ZiQ - 2007-12-09, 19:00
:
M3ph!st0 zrobiłem jak kazałeś,ale jak wlanczam tego plugy 7.01 i postac wlanczam to wybieam pieklo i sie zacina gra nie da sie nic zrobic wciskam alt+tab i wyskakuje mi error ze jakis tam halt,jak temu zaradzic?
sc0rp0w - 2007-12-21, 13:45
:
nic mi nie działa na tym plugu, ani skrytka dla wszystkich postaci ani UT nie moge zmiksowac kluczy, nic. nie wiem co mam zrobic
Noob_Killer - 2007-12-21, 15:59
:
A zainstalowałeś wogóle ? Pisze że zamiast 1.11b masz plugy w menu głównym gry ?
DarkAvenger1989 - 2008-01-18, 13:55
:
wiadomo że są przedmioty dostępne tylko dla postaci ladderowych
czy z tym zestawem można znaleźć te przedmioty

już poznałem odpowiedź na to pytanie więc nich ktoś usunie tego posta
Kolosss - 2008-01-20, 23:44
:
Cze jak tego plugina zainstalować wogóle ?? biore plik Plugy_v7.01 i wypokowuje go do folderu z grą. Potem kopiuje plik D2gfx.dll w inny folder. Następnie wypokowuje plik Manual_Instaler i włączam PlugY_install. No i tu sie zaczyna wszystko kiełbasić. Kiedy otwieram ten plik wyskakuje mi komunikat i daje "tak" ale następnie wyskakuje mi coś takiego

Cytat:

Can't Open d2.gfx.dll in read/write mode PlugY.dll and D2gfx.dll must be in same directory If Diablo II ist running you can't install PlugY,the Sirvival Kit. Quit Diablo and try again.

Odrazu mówie że mam wyłączone diablo podczas instalacji jak podną takie pytania. Nie wiem zupełnie o co chodzi z tym. Plis pomóżcie :)
Nac - 2008-01-21, 07:38
:
Żeby zainstalować plugy musicie miec wersje 1.11b potem wszystko wypakujecie do folderu z grą i jest plik plugy install klikacie na tan plik i sie wam plugy instaluje. jak sie zainstaluje włączacie gre i u dołu poprawej stronie powinno pisać plugy 7.01. to jest znak że zainstalowaliście plugy w grze potem włączacie pojedynczy grać i się cieszycie z gry na SP tak jak by to było na BN.
Sawak - 2008-01-21, 09:24
:
Trzeba jeszcze przekopiować pliki z płyty LoD z rozeszerzeniem '.mpq' trzeba tylko jeden(nie pamiętam który xdd) ale na wszelki wypadek ja zawsze kopiuję wszystkie z tym rozeszerzeniem i mi działa xd
Kolosss - 2008-01-21, 13:40
:
Nac napisał/a:
Żeby zainstalować plugy musicie miec wersje 1.11b

Tylko że ja mam właśnie wersje 1.11b. Nie wiem czy to jakoś przeszkadza w zainstalowanu plugina ze otwieram diablo za pomocą loadera

[ Dodano: 2008-01-22, 19:07 ]
Mam pytanko odnośnie właśnie tego plugina. Otóż zainstalowałem już go (nie wiem zupełnie dlaczego nie chciało mi go wcześniej zainstalować) no i poszeł sobie do Hrabiny na pielke. Niestety po zabiciu jej nie znalazłem żadnego klucza ani nic takiego.

Czy przeszkodą jest to że używam BIG CUBE MOD ?? Czy może coś innego.
DeadMan - 2008-01-22, 19:18
:
Szansa na drop keya wynosi ~1/34 więc prubuj do skutku
Kolosss - 2008-01-22, 19:27
:
aha dzięki :) trzeba będzie sie sporo nabić xD

A i mam jeszcze jedno pytanko czy moge mieć normalnie zainstalowanego BIG MOD CUBE i pluginy tak aby razem działały??
Kalisz - 2008-01-29, 18:20
:
imo nie powinny się gryźć te mody ale sprawdz jak chcesz jak cos to reinstall w najgorszym wypadku...
imo2 większa skrytka i ekwipunek raczej nie jest tak bardzo pożądany i skrytka chyba wystarczy powiększona dzieki PlugY :P ale to już osobiste poglądy ;)
psychovlad - 2008-02-03, 20:15
:
Witam.

Nie wiem czy temat ten był już poruszany, ale wyszedł już PlugY 8.00
http://phrozenkeep.planet...pic.php?t=48949

Mam parę pytań odnośnie tej wersji. Z instalacją nie powinno być problemu bo ściąga się i uruchamia po prostu plik instalacyjny. Nie wiem jednak czy wszystkie zawarte udogodnienia mi działają. Mam więc pytania: jak wygląda w praktyce ta nieskończona ilość miejsca w skrzyni? U mnie skrzynia wygląda po staremu, skrzynia jak skrzynia, nie ma jakiegoś suwaka czy czegoś w podobie do zmieniania "stron" w skrzyni. W pliku konfiguracyjnym zmieniłem także liczbę skilli na level z 5 na 15, po uruchomieniu gry (przez pluga, czyli teoretycznie wszystko powinno działać) i po level upie postaci po staremu dostałem 5 punktów. Ktoś może wyjaśnić o co chodzi?
Kalisz - 2008-02-03, 20:32
:
pierwsze widze o PlugY 8.00 O_O

co do skrzyni to na pierwszy rzut oka widać jej niecodzienny rozmiar... i na dole masz takie strzałeczki za pomocą których przeskakujesz między nieskończonymi stronami skrytki

hmm w PlugY 7.01 był standart skilla...

z tego co tam czytam na tej stronie to zmiany nie są jakieś fenomenalne...

zaraz to ściągne i przebadam ;)

edit

albo nie ściągne bo trzeba płacić T_T lol...

spróbuje przetłumaczyć troche tego co się zmienia ale wygląda mi to na to że praktycznie nic sie nie zmienia jak cos to mnie poprawcie bo jezyki u mnie leżą xD i bede pisał nie słowo w słowo tylko bede skracał xD
1) Nieskończona skrytka (teraz ma 4,294,967,296 stron)
2) Wspólna skrytka ( to samo co przy prywatnej)
3) można układać słowa runiczne z laddera
4) można robić DC i Ubery na Sp
5) mozna otwierać krowi level gdy zabije sie Krowiego króla ( aaaaaa )
6) można zabierać rozdane pkt statów i skilli
7) tego nie rozumiem... xD zmienianie wybranego języka ? ;|
8) odnawiane mapy na Sp jak na Mp ?
9) automatyczna komenta /players X ? ;|
10) nie wiem
11) pokazany lvl itemu
12) możliwość odpalenia kilku gier na jednym kompie
13) hmm to jest chyba zwiększony equip
14) zmiana miejsca zapisania pliku ?
15) nie trzeba najeżdżać na kulki życia i many żeby zobaczyć ich stan
16) przeglądanie ukrytych statystyk (mf resy itp)
17) Jezyki wydania PlugY jest w polskim co najważniejsze xD
psychovlad - 2008-02-03, 20:44
:
Niestety. U mnie żadnych strzałek nie ma. Wszystko po staremu. Gra uruchamia się normalnie niby ze skrótu plugy, ale tak jakby ten plugy nie działał. :wink:

Możesz ściągnąć nie z planetfile, ale z dodatkowego linku który zamieścił yohann na tamtej stronie.
Kalisz - 2008-02-03, 20:52
:
yhym już pobrałem...

a jak odpalasz gre to masz w prawym dolnym rogu menu napis PlugY 7.01 ? bo może źle zainstalowane jest
psychovlad - 2008-02-03, 21:00
:
Nie ma w grze żadnego napisu że to plugy czy coś w tym stylu. Jeszcze raz zainstalowałem, 0 filozofii niby, next, next, ok, gra się uruchamia ze skrótu a potem ****, wszystko po staremu. Czy folder instalacyjny ma być bezpośrednio do diablo2 czy tak jak chcą przy instalacji - diablo2\modplugY?

Weź może spróbuj sam to zainstalować.

Edit

co do opisu

10. to dodanie stronek pokazujących więcej cech bohatera, np. ile %MF mamy. Fajna sprawa, ale na razie to gówno mi nie działa. :/
Kalisz - 2008-02-03, 21:45
:
to z tego wynika iż 10 to jest to samo co 16 xD

hmm dziś tego już nie dam rady zainstalowac i już jutro się z tym pobawie...

jeśli dobrze mi się wydaje to po zainstalowaniu moda w prawym dolnym rogu powinien być napis z nazwą moda...

a spróbuj zainstalować tak jak oni chcą ?

ja chyba nie bede gościł długo na tym 8.00 bo zmiany są niewielkie w stosunku do 7.01
psychovlad - 2008-02-03, 21:51
:
Ok. Już działa, mam informację o plugy 8.00 w dolnym rogu.

1. Najpierw ściągnąć i wypakować do głównego folderu gry wszystko z plugy 7.01
2. ściągnąć instaler plugy 8.00 i zainstalować go nie w folderze domyślnym podanym przy instalacji (czyli jakiś /diablo2/modplugy) tylko bezpośrednio do folderu diablo2.
3. uruchomić z pliku plugy w katalogu diablo2

Mi dopiero wtedy zadziałało, nie wiem dlaczego. :roll:
rafikozor - 2008-02-06, 19:08
:
jest napisane co się zmieniło od wersji 7.01 do 8.00...
właściwie jedyna nowa opcja to możliwość odwiedzania farmy muu-muu po zabiciu Krowiego Króla...
reszta to poprawione błędy w grze i wyświetlania
i ułatwienie dla modmakerów
Stygi - 2008-02-12, 18:22
:
A czy trzeba miec PlugY 7.01 zeby 8.00 poszlo?
haxite - 2008-02-12, 19:57
:
nie trzeba mieć
kyku - 2008-03-05, 11:22
:
Może mi ktoś powiedzieć jak zainstalować tego Plugy 8.0? bo żaden sposób mi nied ziała ;/
Wybieram folder do katalogu z grą, potem odpalam " PlugY.exe " i nic się nie dzieje nic się nie włącza ani nic... co robie źle ?? może trzeba zassać pierw 7,01 ??
Kalisz - 2008-03-05, 12:27
:
kyku napisał/a:
Może mi ktoś powiedzieć (...)

czytanie nie boli: pare postów wcześniej

psychovlad napisał/a:
1. Najpierw ściągnąć i wypakować do głównego folderu gry wszystko z plugy 7.01
2. ściągnąć instaler plugy 8.00 i zainstalować go nie w folderze domyślnym podanym przy instalacji (czyli jakiś /diablo2/modplugy) tylko bezpośrednio do folderu diablo2.
3. uruchomić z pliku plugy w katalogu diablo2

Mi dopiero wtedy zadziałało, nie wiem dlaczego. :roll:

Orrin - 2008-03-05, 13:23
:
wie ktos jak wywolac DC na 8.00? bo sprzedaje klucze jak kiedys i nic sie nie dzieje???
kyku - 2008-03-05, 13:34
:
Ok już se poradziłem z odpaleniem :) , ale mam inne pytanie mam np: 3x runy AMN i chciał bym z tych 3 zrobić 1 rune większą czyli 1x SOL. Jak wiadomo w d2lod od run AMN niemożna już transmutować 3 run by wyszla 1 lepsza, czy na plugy 8.0 da się zrobić tak aż do ZOD ??, przeczytałem topic cały i ktoś tak zrobił ale mi nie działa nadal można max do AMN mutować z 3 runami :( .
Da się to jakoś wyłączyć ??
Sawak - 2008-03-05, 15:03
:
Orrin napisał/a:
wie ktos jak wywolac DC na 8.00? bo sprzedaje klucze jak kiedys i nic sie nie dzieje???

Żeby wywołać DC nie sprzedaje się kluczy tylko Kamienie Jordana (uniq pierścień) do NPC
A jeżeli chcesz otworzyć UT to musisz zmutować w kostce Mózg Mefista, Róg Diablo i Oko Baala ~~ Aż tak trudno zajrzeć na stronę główną ?

A wogóle to nie da się sprzedać kluczy do NPC ~~
Orrin - 2008-03-05, 15:25
:
stary w pluginie 7.01 zeby wywolac dc to sie sprzedawalo klucze... zwykle do otwierania skrzynek.... jak niewiesz to sie nieodzywaj...

taki offtop... plugin w polaczeniu z WDA MOD by Def to swietna sprawa.. naprawde wlasnie tak gram i jestem zadowolony w 100% polecam
Sawak - 2008-03-05, 15:30
:
Mam PlugY 7.01 i tam się sprzedaje soje, a nie klucze i jeżeli nadal mi nie wierzysz to: http://diablo.phx.pl/czyt...nt--informacje/

Orrin napisał/a:
stary w pluginie 7.01 zeby wywolac dc to sie sprzedawalo klucze... zwykle do otwierania skrzynek....

Owned xDD
Orrin - 2008-03-05, 15:33
:
wiesz przez dlugi czas gralem na 7.01... pozatym sam sproboj...

http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?t=3785 i cyctat z tego tematu... dzieki ktoremu udalo mi sie wywolac dc...

miki2387 napisał/a:
Slowa z cbn mi nie wyszly ;/ a zeby wywolac dc musisz sprzedawac klucze ;]

Sawak - 2008-03-05, 15:38
:
No właśnie w tym rzecz, że próbowałem a w linku, który podałem nie ma ani jednego słowa o sprzedawaniu zwykłych kluczy, żeby wywołać dc...
Orrin - 2008-03-05, 15:40
:
bo podales link ktory mowi jak wywolac dc na b.necie a nie na Sp z pluginem.... zal.pl

mozliwe ze mozna tez soje sellac... niebede mowil ze nie bo niewiem... lae kluczyki na 100%(doswiadczenie)
Melćma - 2008-03-05, 15:46
:
eh dzieci ;c
to zależy jak sobie ustawisz
jeśli ktoś korzysta z configa, jaki podal miki(jakieścyferki) to będzie mu dc przez keye wychodzil

'[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key"
Orrin - 2008-03-05, 15:53
:
zawracam honor... moje niedopatrzenie... co niezmienia faktu ze mialem racje :P P
Sawak - 2008-03-05, 16:00
:
Cytat:
co niezmienia faktu ze mialem racje

Wybacz mistrzu nie obrażę Cię więcej xD Żeby jeszcze nie dostać łorna to napiszę, że ja też miałem rację :F
Orrin - 2008-03-05, 16:27
:
spoko :P

// Radze ograniczyc to 'czatowanie'. Do takich odpowiedzi mozesz edytowac poprzedniego posta // - Rolson
kyku - 2008-03-05, 23:00
:
Czyli nikt nie wie czy da rade włączyć w plugy 8.0 tak by ciągle móc transmutowac runy aż do ZOD ?? a nie do AMN tylko ?
David-one - 2008-03-05, 23:36
:
kyku napisał/a:
Czyli nikt nie wie czy da rade włączyć w plugy 8.0 tak by ciągle móc transmutowac runy aż do ZOD ?? a nie do AMN tylko ?
nie da rady w plugy, ale popytaj modmakerow, pewnie wiedza.
rafikozor - 2008-03-06, 00:28
:
da się ale trzeba wykorzystać dodatkowe gemy
np. 3 Amn + Nadkruszony Ametyst == Sol
źródło
http://diablo.phx.pl/czytaj/kostka-horadrimow/
oczywyście lepiej napisać posta niż sprawdzić, uważaj żebyś miał odpowiednio skonfigurowany plik PlugY.ini (jak nie grzebałeś w tym pliku dużo to będzie działać)
swoją drogą ciekawe czy kiedyś zrobisz transmutację 2 Cham + Szmaragd bez Skazy = Zod... toż to trzeba x miesięcy RHów

[WORLD EVENT]
ActiveWorldEvent=1
ItemsToSell=key

jest dość istotna różnica między 'Key' a 'key' w jednym przypadku działa w drugim nie
hybrid_theory - 2008-03-23, 10:46
:
Witam mam pytanie co do tych Plugow.Hmm zainstalowalem-gram elegancko lecz mialem ogolnie 20lvl postaci wczesniej zrobiony przed instalka plugow i jest ona juz w 2 akcie czy to znaczy ze mam zalozyl nowa postac?I kiedy zobacze jakies ciekawe zmainy-dopiero na Hellu?Mam nadzieje ze ten temat jest jeszcze aktywny.

Pozdrawiam i wesolych swiat zycze
Kalisz - 2008-03-24, 13:45
:
chodzi Ci o to czy postać którą zrobiłeś przed zainstalowaniem PlugY będzie się gryzła z modem ?

odpowiedź brzmi:
Nie nie musisz zakładać nowej postaci możesz kontynuować grę
deviljin84 - Wczoraj 10:24
:
witam wszystkich jestem tutaj nowy... chcialbym pomoc wszystkim ktorzy maja jakies problemy lub pytania z tym modem... poniewaz sam mialem duzo z nim problemow i nie pomagaly rozwiazania podawane tutaj przez was :( na poczatek chcialbym sprostowac odpowiedz kalisza do zapytania hybrid_theory bo chyba zle go zrozumiales... hybrid_theory poprostu nie dziala mod :/ niby sobie gra ale nic nie widzi... hybrid_theory mod dziala od poczatku niezaleznie od poziomu trudnosci... wczesniej jest napisane jak go zainstalowac jak to nie da rady to napisz ja powiem jak mi sie udalo go zainstalowac bo byly z tym niezle cyrki... no ale to pozniej bo teraz niestety nie mam czasu :? a jesli chodzi o te runki to trzeba je mutowac wedlug receptur z kostki horadrimow ofkorz... no i nie musi to trwac duzo czasu zeby zdobyc wszystkie runki... ktos wyzej opisal buga ktory pozwala na klonowanie itemkow 8) przydaje sie :) ok pozdrawiam wszystkich
andrzej82a - Wczoraj 21:14
:
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i czytałem wasze problemy. To wszystko jest proste wbrew pozorom. Mi rozpracowanie PlugY 8.00 zajeło kilka minut a geniuszem komputerowym raczej nie jestem. Pomijając instalacje ale jak to zrobić można przeczytać trochę wyżej chyba st. 23. Co do Run i takich tam innych to można zainstalować Hero Editor v95 lub v0.96 i wszystko masz podane jak na dłoni. Pozdrawiam.