..:: Forum Imperium Diablo ::..

Nasze mody - FOREVER MOD by ZIOMU¦¦¦¦

Przemo - 2007-05-18, 01:29
: Temat postu: FOREVER MOD by ZIOMU¦¦¦¦
W temacie tym możecie zadawać pytania dotycz±ce Forever Mod'a lub zgłaszać ewentualne problemy.
Yareeek - 2007-05-18, 14:13
:
Witam, ¶ci±gn±łem tego moda zainstalowałem wszystko działa, ale przy zmianie skilla jak się naci¶nie na okienko wyskakuje bł±d. Proszę o pomoc :(
MacRisto - 2007-05-18, 20:36
:
Moda wgrałem niestety nie działa. Klikajac na LaunchMod.vbs wyswietla się bł±d aby reinstalował diablo. Klikaj±c na PlugY wł±cza się gra, nawet menu jest zmienione ale do gry wła¶ciwej nie chce wej¶ć - wy¶wietla się kolejny bł±d.
Jak to naprawić?? Chciałbym sobie pograć na tym modzie bo się fajnie zapowiada...
Przemo - 2007-05-18, 21:54
:
Yareeek napisał/a:
Witam, ¶ci±gn±łem tego moda zainstalowałem wszystko działa, ale przy zmianie skilla jak się naci¶nie na okienko wyskakuje bł±d. Proszę o pomoc :(

Stworzyłe¶ now± postać na modzie?

MacRisto napisał/a:
Moda wgrałem niestety nie działa. Klikajac na LaunchMod.vbs wyswietla się bł±d aby reinstalował diablo. Klikaj±c na PlugY wł±cza się gra, nawet menu jest zmienione ale do gry wła¶ciwej nie chce wej¶ć - wy¶wietla się kolejny bł±d.
Jak to naprawić?? Chciałbym sobie pograć na tym modzie bo się fajnie zapowiada...

Musiałe¶ Ľle zainstalować moda, plik nie potrafi odnaleĽć gry. Testowałem tego moda zarówno na wersji 1.10 jak oraz 1.11 i działa. Możliwe, że popełniłe¶ bł±d przy pkt 3 instrukcji instalacj:

3. kopiujemy cały katalog FOREVER Mod do głównego katalogu gry

Ważne, żeby skopiować folder, a nie jego zawarto¶ć.
norek11 - 2007-05-19, 07:46
:
Ja to wogle mam pytanie jak zainstalowac gdzie go zianstalowac co skopiowac co wkleic itp. jestem ciemny w instalowaniu modach a instrukcii obslugi to tam nieznalazlem :/ .Napisze co zrobilem:sciagnelem patcha i wkleilem zpakowany plik do diablo i tam go rozpakowalem.wszedlem do folderu FOREVER Mod Pliki/FOREVER Mod/i wcisnelem Plugy Mod wzielem stworz postac i sie zacielo trzeba exc nacisnac bo nie wejdzie :/ a instr
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-19, 15:15
:
dokładna isntrukcja instalacji(dla ciemnotów - ze screenami -1280x1024)

gdzieniegdzie będ± screeny ukryte w tekscie a tak to screen jest na koncu punktu.(trzeba patrzeć na kolor tekstu - inny niż tekst - link do screena)

1. ¶ci±gamy archiwum z modem Screen

2. Rozpakowywujemy archiwum do jakiego¶ folderu -Screen

3. Wchodzimy w nowo rozpakowany katalog i dalej w katalog FOREVER Mod Pliki

4. Kopiujemy pliki .dll i plik loader v1.10.exe do folderu gdzie mamy zainstalowan± grę domy¶lnie jest to C:\Program Fiies\Diablo II(ja mam na D;\Gry więc ui mnie na screenie będzie inaczej.) - u mnie jest nieco inaczej bo ja mam więcej modów zainstaloane i gdzie indziej ¶cieżka ale my¶le że sobie poradzicie ;) Screen

5. Kopiujemy CAŁY FOLDER (Ważne żeby skopiowac folder,a nie jego zawarto¶ć) FOREVER Mod do katalogu z gr± Diablo II - Screen

6. Wchodzimy w niedawno skopiowany folder który zwie się FOREVER Mod w naszym katalogu gry - Screen

7. Uruchamiamy plik LaunchMod.vbs znajduj±cy się katalogu którym niedawno skopiowali¶my FOREVER Mod - Screen

P.S.: Przemo proponuję żeby¶ dodał t± instrukcję lub t± z readme na Imperium Diablo bo mod b±dĽ co b±dĽ inaczej się instaluje niż inne.

P.S.: Yareeek, napisz dokładniej o jak± zmianę skilla Ci chodziło? Czy o nabycie nowej umiejętno¶ci czy może reset wszystkich skilli?

POZDRO
adrianos21 - 2007-05-19, 15:25
:
ja mam pytanie a trzeba miec mod bramy piekiel wrzucony
norek11 - 2007-05-19, 16:53
:
Noo ziomus i oto mi chodzilo wielkie dzieki :* hehe (screeny be przesady nie sa tak potrzebne)

Edit: k.... dalej mi sie zacina przy weejsciu na postac (tworze nowa)
Przemo - 2007-05-19, 19:21
:
norek11 napisał/a:
Edit: k.... dalej mi sie zacina przy weejsciu na postac (tworze nowa)

Poczytaj info w tym dziale: http://www.diablo.phx.pl/index.php?s=mod_pytania Może popełniasz jaki¶ bł±d ogólny, wyżej napisałe¶, że jeste¶ pocz±tkuj±cym użytkownikem modów.
awa - 2007-05-19, 20:05
:
chodzi mi o mod do diablo ktury umiesciles na stronie www.diablo.phx.pl twoj plik Forever mod. robie wszystko tak jak w instrukcij ale przy ostatnim punkcie wlaczam lunchmod.vbs i wyskakuje mi taka informacja;Dostep do hosta skryptow systemu windows jest wylaczony.skotaktuj sie z administratorem aby uzyskac szczegolowe injormacje.

Co mam robic????????? :567:
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-19, 21:59
:
hmmm... awa, masz wył±czon± obsługę srypktów Visual Basic (.vbs - visual basic script), lub nie masz zainstalowanego Visual Basica spróbuj może poszukać jaki¶ bibliotek Visuala Basica wgrać je do systemu i zobaczyć lub pokombinować z ustawieniami w windowsie.... a może masz konto z ograniczeniami?

Adrianos21, nie trzeba i nie musisz, choć jak chcesz mieć bramy piekieł też to ja ci nie zabraniam(chociaż nie będzie go w dystrubucji - był tylko test), lecz FOREER Mod jest jako mod odzielny i jeszcze jedno, u mnie w forever działały save z bram piekieł(to tak dodatkowo).
adrianos21 - 2007-05-19, 22:12
:
dzieki za pomoz pozdro ziomu¶¶¶¶ :wink:

[ Dodano: 2007-05-19, 22:12 ]
dzieki za pomoc pozdro ziomu¶¶¶¶ :wink:

[ Dodano: 2007-05-19, 22:13 ]
sorki za to ze dwa razy napislem to samo pomylka
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-19, 22:16
:
nie ma sprawy ;) Od tego tu jestem ;)
Nemptor - 2007-05-20, 13:08
:
Yareeek napisał/a:

Mam taki sam bl±d.Otóz wszystko zrobilem tak jak pisze w poradniku odpalam gre przez launchmod, tworze now± postać i gdy wbije lvl a chce dodać jakie¶ punkty atrybutów, slychać tylko charakterystyczne klinkiecie i wywala mnie z gry i wyskakuje mi okienko Assertion Failrue.Gdy teraz probuje to już nawet nie da się wej¶ć na posta.Proszę o pomoc ;(
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-20, 13:35
:
Witam mam pomysł może loader plików diablo u was nie działa więc podaje oryginalne z diablo ¶ci±gnijcie ten plik z i podmienieńcie w katalogu diabo może pomóc.

1. ¦ciagamy w/w plik.
2. Kopiujemy go do katalogu gdzie mamy zainstalowane diablo (jak się będzie pyt±ć że podmienić - dajemy tak)
norek11 - 2007-05-20, 16:53
:
Nie rozumiem tego dalej zadne z tych najczestrzych pytan mi nie pomoglo :/ ZIOMUSSS ratuj plz :D

PS:Jest ktos jescze taki co tez nie moze odpalic postaci?:/
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-20, 17:21
:
norek11, zobacz na mój post wcze¶niej, tam gdzie jest do ¶ciagnięcia plik, podmień go do katalogu Diablo i zobacz czy działa.
norek11 - 2007-05-20, 17:39
:
Ale jak to sciagnac?jak to napis sam ?nie mA ZADNEGO LINKU? :D
adrianos21 - 2007-05-20, 17:44
:
Ziomu¶¶¶¶ napisał/a:
http://serwispl.ovh.org/forever/loader 1.10.exe

ziomu¶¶¶¶ dal link :wink:
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-21, 09:28
:
no dał tylko że miało być zachowane w linku ,lecz link na tym forum nie akceptuje spacji i zrobiło głiego linka ;) ale już naprawiłem. :mrgreen:
lukikuki89 - 2007-05-23, 08:58
:
witam ziomu¶¶¶... mam takie pytanko...czy w tym modzie działa zmiana poziomu trudno¶ci potworów przez ,,players...." ???
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-23, 09:26
:
działa, a nawet jest zwiększona do 20 - wpiszesz /players 20 to potwory maj± 2000x więcej życia niż oryginalnie - wpiszesz /playes 8 - maj± 700x więcej życia
Marcheweczka - 2007-05-25, 15:07
:
ja wogle to mam problem z odpalniem jak otwieram launchMOD to mi prosi o wybranie programu -.- a jak odpalam diablo to wyskakuje mi blad
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-25, 15:50
:
Marcheweczka, prawdopodobnie nie masz zainstalowanych bibliotek Visual Basic, popróbuj może znaleĽć jakie¶ na internecie i zainstalować i uruchomic moda... być może miałe¶ też tak że pliki .vbs otwierałe¶ jakim¶ innym progsem i usun±łe¶ go i teraz windows nie wie czym to otwierać a windowsowe domy¶lne ustawienia dla pliów .vbs sie nie przywróciły....
Pavello - 2007-05-25, 16:21
:
Witam to jest moj pierwszy post i musze sie podzielic problemem jaki mam z FM BY ZIOMUSSSS :( Otoz zainstalowalem Moda wg instrukcji i jak 2x klikam LaunchMod.vba gra mi sie nie uruchamia... Kiedy po kliknieciu na tym pliku uruchamiam D2 gra (niby) uruchamia sie z Modem sa zmiany graf wiecej potworow runy i gemy w sklepach itp. ale nie dostaje np +2 do skilli i +8 do statsow na lvl. dlaczego????
P.S. jeszcze jedno jak uruchamiam gre po uruchomieniu LaunchMod pojawia mi sie blad:
Nie znaleziono D2gfx.dll sprobuj zainstalowac ponownie...... Ale po kliknieciu OK gra sie uruchamia
P.S.2 jak mi sie juz udalo uruchomic tego moda normalnie (wczoraj) tzn tak zeby dzialal i mial te funkcje (+2 do skilli itp.) to na nastepny dzien (dzisiaj) D2gfx.dll juz znajduje ale zas nie znajduje storm.dll dlaczego???
P.S.3 mam 2 kopie D2 zainstalowane na komputerze dlatego mi sie wyswietlaja te 2 bledy. Tzn na jednej pojawia sie blad o stormie.dll a na drugiej blad o D2gfx.dll
P.S.4 uruchamiam metoda '' -direct -txt'' czy mam tak uruchamiac??
prosze o pomoc

Pozdrowienia
Pavello
Diabel - 2007-05-25, 19:42
:
to oryginal ?? Super :) :)
A co Do Moda To bedzie same 11\10 mial pkt bo ilosc zmian jest przerzarzajaca :shock: ( I Dla Tego Go Lubie :) )

11\10 superoski mod u mnie dziala narazie i mam nadzieje ze te narazie bedzie dluuuugie :)

[ Dodano: 2007-05-25, 19:45 ]
zara zara ten loader to do versji 1.10 ? bo ja mam v 1.11
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-25, 22:44
:
z loaderem to sprawa jest inna.... bazowo mod ten powinien być tylko na 1.10, lecz rozwi±zenie jest takie że pliki te wszsytkie .dll i wła¶nie loader 1.10.exe poprzez Launcher do modów (launchMod.vbs) to jakby emuluje 1.10 w wersji potrzebnej do moda z wersji 1.11 może niektórzy niezrozumiej± o co chodzi, ale to jest istota działania tego moda 1.11, aczkolwiek na 1.11 takim sposobem on działa na 100%(nawet na 1.10 niechciało działać a na 1.11 - działa - przykład - problem usera Pavello)

hmm... trochę się wygadałem... ale w sumie to nic wiedz± można sie dzielić ;) hehe pozdro
Marcheweczka - 2007-05-26, 09:12
:
ziomussss moglbys zapodac jakis link do bibliote bo chcialbym bardzo pograc na tym modzie ;] a niewiem co mi potrzeba albo wejdz w rejestr i znajdz rozszezenie vbs i podaj mi co masz w niej napisane moze to zadziala chodz watpie ;/
Erotic - 2007-05-26, 12:52
:
ja mam pro¶bę czy mógłby mi kto¶ dać link do tych bibliotek albo jakiego¶ programu którym otworze pliki vbs. nie znam sie na tym wiec nawet nie wiem czego mam szukać ;/
jeszcze jedno jak wlaczam gre przez plik plugin mod to podczas tworzenia postaci wyskakuje mi taki blad UNHANDLED EXCEPTION ACCESS_VIOLATION (c0000005)
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-26, 13:20
:
Dobra, biblioteki s± ;)

Nie wiem czy u was będ± chodzić, ale ja te miałem zainstalowane wcze¶niej przed robione przed moddingiem a w zasadzie na pocz±tku moddingu mojego po potrzebne były do zainstalowania WinMPQ, czyli programu do "wyjmowania" plików z archwiwów .Mpq

ale to było tak na marginiesie, żeby¶cie wiedzieli zk±d mam te biblioteki

Linki Do Pobrania:

http://serwispl.ovh.org/f...eFilesPack3.zip

http://serwispl.ovh.org/f...sicRuntime4.zip

A i w zał±czniku zrobiłem mój wpis rejestru dla rozszerzenia .vbs
Marcheweczka - 2007-05-26, 14:41
:
ok dziala dzieki ziomus teraz czas na testy :D wystarczylo zmienic wpis do rejestru
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-26, 15:12
:
ciesze się że mogłem pomóc. Jak narazie to chyba wszystkie problemy dotyczace moda zostały rozwi±zane.
Ano i mod podoba się ludziom ;)
Marcheweczka - 2007-05-26, 16:17
:
ano patrz nie dokonca:D niewiem czy tak ma byc ale wypadaja mi tylko tarze wilcze helmy i te3 helmy dla barba oraz sprepagowane glowy troche to wkuzajace -.- a i czy da sie zmniejszyc liczbe potworow jakos bo mi sie troche komp laguje gry sie brzebijam przez 300 potworow xDD
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-26, 19:31
:
no na normalu wypadaj± dużo na pocz±tku te wilcze głowy specjalne hełmy... itd. ale za to np. na Koszmarze wypadaj± dużo złotych przedmiotówm, na hellu zielone często wypadaj±...

Co do potworów to będzie problem bo jedynie na 1.11 PlugY działaj± kompilacje nowych rzeczy i zmian, a tak po prawdzie to ten mod działa na 1.11 tak jak 1.10 a na 1.10 nie daje więc trzeba by było wkręcić się spowrotem na 1.11 zmienić liczbę potworów i z nowu D2Mod... w sumie to moge wydać jak±¶ łatkę obniżaj±c± troche ilo¶ć potworów.... należało by tylko wtedy podmienić niektóre pliki....
Marcheweczka - 2007-05-26, 20:33
:
hmmm ale to szybko bo kurde ty wchodze do podziemi a tam booom niemoge sie ruszyc xDDD przesada z golemami niema zadnego ograniczenia moge ich nastawaic kolo akary cale obozowisko czyli te helmy maja wypadac ? a kiedy zacznei cos normalnego leciec ?
zhstaas - 2007-05-27, 14:46
:
Nie moge uruchomic moda zrobilem tak jak w instukcji . przy wlaczaniu loadera jest ok ale jak juz wchodze postacia to wyskakuje blad chyba acces violation czy cos takiego :?
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-27, 14:57
:
Bo loaderem nie będzie działac. MOD DZIAŁA JEDYNIE POPRZEZ PLIK LAUNCHMOD.VBS i inaczej sie NIE uruchomi !

A co Ci się pojawia jak uruchamiasz przez LaunchMod.vbs ??
zhstaas - 2007-05-27, 15:20
:
Ok juz zrobilem bl±d polegal na tym ze mialem jeden zly plik dll

a co do moda to zapowiada sie wspaniale:) Ide grac :twisted:
Marcheweczka - 2007-05-29, 17:01
:
i co z ta uaktualizacja co do ilosci potworow pewnie zapomniales -.- wiec trzeba Ci przypomniec
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-05-30, 22:16
:
Wła¶nie przed chwil± (21:55) Została dodana łatka zmnieszaj±ca ilo¶ć potworów chodz±cych w grupach (z 50 do 20) oraz Zwiększa Ilo¶ć przywołanych Cieni(Zabójczyni) i Walkirii(Amazonka)

Zapraszam do Download'u FOREVER Moda
Szymek09 - 2007-05-31, 21:09
:
[quote="Ziomu¶¶¶¶"]Wła¶nie przed chwil± (21:55) Została dodana łatka zmnieszaj±ca ilo¶ć potworów chodz±cych w grupach (z 50 do 20) oraz Zwiększa Ilo¶ć przywołanych Cieni(Zabójczyni) i Walkirii(Amazonka)

1. Moim zdaniem lepiej by to wyszło je¶li to byłby patch, ale w sumie, ze strony ¶ci±gn±łem moda to nie był kompletny, może teraz już jest.
Ps. Je¶li łatka to nie cało¶ć.
2. Dobrze, że zmniejszyłe¶ ilo¶ć mobów,
3. Genialni s± najemnicy, Gz za outfity,
4. Skrtyka dla wszystkich zżera kase,
5. Kiedy czasami(a raczej często) podejde do Akary z tp to mnie wywala, klikam na nia i charakterystyczny odgłos, wkrzujace to jest bo cofa mnie,
6. Najgłupszy pomysł to jest napewno z Golemami, wogole z sumonami, ktorych mozna miec po 1, nekrem ze szkieletami nie ma zabawy bo porobisz sobie ze 200 golemow i idziesz, tak samo miski czy walkirie jak to teraz dodales, moim nieskromnym zdaniem przydalo by sie to zmniejszyc albo przynajmniej powiedz gdzie sam sobie moge to zmniejszyc.
Na razie to na tyle.
forest - 2007-06-02, 19:49
:
Wspanialy mod :D
Ale mam prosbe moglbys zmienic ilosc potworow zeby bylo jeszcze mniej ja bym z checia pogral w niego ale niestety komputer nie taki jakbym chcial i mi sie strasznie tnie

P.S. uber quest dziala :D ale klucze nie leca :/ (w karzdym badz razie kumpel mi tak powiedzial)

[ Dodano: 2007-06-02, 20:41 ]
A i jeszcze jednoo gdzie znajde noge wirrata?

[ Dodano: 2007-06-03, 20:10 ]
No to napisze jeszcze jedno wywolywanie golemow itp. jest ograniczone, latwo jest kogos krytykowac tylko należało by jeszcze miec jakis powod do tego Szymek09 zagraj w to zanim skomentujesz
mix091 - 2007-06-10, 23:57
:
Zajefajny mod polecam :D
kicksaw - 2007-06-11, 03:34
:
Ziomu¶¶¶¶, jak widzę większo¶ć problemów przez launchera jest - na to jest sposób. Je¶li prosi aby przeinstalować grę to znaczy, że brak jest wpisów w rejestrze o instalacji diablo. Je¶li wywala bł±d przed uruchomieniem o braku pliku dll jakiego¶ (nazwy nie pamiętam dokładnie, wiem że m chyba był jaki¶ msvocx czy co¶ w tym stylu) to zostaje ci albo dodanie tego pliku do instalki (z tego co pamiętam plik ten powinien być w windows/system lub windows/system32), lub usunięcie plugina o nazwie ShortSkill.dll (nie wiem czy go masz, ale tak na przyszło¶ć ;) ). Nie maj±c Visual Basica launcher u mnie działał bez problemu. Inna sprawa - je¶li jeszcze tego nie zrobiłe¶ - wrzuć do katalogu z modem d2gfx (tzn. d2gfx.dll po instalacji plugiego i d2moda). Co do ograniczeń przez administratora sieci/komputera i niemożno¶ci uruchomienia gry z tego powodu - s± dwa wyj¶cia:
1) zrobienie pliku *.bat, który stworzy kopie oryginalnych plików diablo i zast±pi je zmienionymi (trzeba mieć 2 pliki bat - do zast±pienia plików, i do ich przywrócenia). Osobi¶cie nie mam pojęcia jak (jeszcze) to zrobić :)
2) Dla graj±cych na 1.10 - utworzyć skrót do diablo i polu Element docelowy dopisać
Kod:
 -direct -mod d2mod
(d2mod to nazwa pliku ini z D2moda, je¶li j± zmieniałe¶ to inna, dodatkowe polecenia w stylu -txt je¶li s± potrzebne też można wpisać)
W polu uruchom w podać katalog z modem np. "D:/Gry/Forever Mod". Następnie skopiować pliki d2mod.dll, plugy.dll i d2gfx.dll (o ile nie ma się już zainstalowanego plugiego i d2moda) do katalogu głównego Diablo II pamiętaj±c o zrobieniu kopii oryginalnego pliku d2gfx.dll

Może co nieco pomogłem ;) ewentualnie sam poprawisz niektóre rzeczy odpowiednio dla twojego moda. Aha, jak robisz instalkę z launcherem/zipa z launcherem/cokolwiek z launcherem, i masz wypakowanego moda, to pousuwaj z kopii pliki txt, oraz inne robocze (takie jak .bak) zostawiaj±c .bin i inne (tablice, grafiki itp itd). Wtedy patchowanie moda będzie fajniejsze - wystarczy tylko podesłać kilka zmienionych plików, i zast±pić je u kogo¶ innego zamiast ¶ci±gać całego moda (niektóre maj± 400-500 mega i trzeba ¶ci±gać całego od nowa za każdym patchem, bo kto¶ wszystko wwalił do patch_d2.mpq). Ok kończę bredzenie, moda przetestować nie mogę, bo nie mam diablo na dysku (awaria była i poszło...) więc mogłem napisać co¶, co już jest zrobione.

Edit: ¦ci±głem tego moda twojego, i muszę ci powiedzieć że brakuje tam jednego istotnego pliku: RecorverFromCrash.vbs. Je¶li zabraknie komu¶ pr±du/zawiesi się komp podczas gry to zostaje przeinstalowanie moda - a dzięki recorverowi można przywrócić kopie oryginalnych plików. Pozatym wrzuciłbym wszystkie dlle do katalogu z modem, nie do głównego wtedy nie będzie żadnych problemów w sensie: brak storm.dll, brak fog.dll i tak dalej, a po skończonej grze możliwe będzie granie normalnie na CBN. Jak co¶ jeszcze znajdę do przyczepki to napiszę :) ) (wiem, jestem marudny ;) )
mix091 - 2007-06-11, 12:47
:
czemu mi map hack nie działa ?
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-06-11, 13:45
:
mix091, powiedz najpierw:

1) Jak± masz wersję - 1.10, czy 1.11 ??
2) Czy używasz Maphacka ?? (Mod nie działa z MH - wychodz± takie błędy np. Nemptor miał bł±d i się okazało że to przez MH)
3) Przez Co uruchamiasz grę? (Taki bł±d wyskauje przed uruchomieniem gry plikiem Diablo II.exe lub Plugy.exe, game.exe ...)
4) Czy masz w rejestrze wpisy dotycz±ce Diablo II ??
5) Czy masz zainstalowane biblioteki Visual Basic?

Je¶li to bedę wiedział to mogę szukać już przyczyny.
A najlepiej (je¶li masz) to odezwij się do mnie na GG: 3271780 albo w profilu jak moze żle napisałem (¶pieszyłem się nieco pisz±c ten post)

Pozdro.

P.S: Dzięki kicksaw za rady ;)
wiemar - 2007-06-12, 13:00
:
a jest jakis edytor do postaci? czy shadowmaster dziala z tym modem?

[ Dodano: 2007-06-12, 14:09 ]
niby fajny mod ale: za duzo potworow-wole zeby byl jeden superboss niz tyle smieci co laguja. tristram jest niedopracowane bo mi sie wyswietlaja jakies zielone paski. wyglad itemow jest lepszy z normalnego d2.i przydaly by sie jakies nowe lokacje. jakby to wszystko dalo sie naprawic to blizz moglby to dac jako patch 1.12
maciej_ek - 2007-06-12, 14:42
:
czy jesli nie spodoba mi sie ten mod to czy jest mozliwosc usuniecia go z gry bez usuwania calego diablo ???
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-06-12, 15:19
:
INSTRUKCJA ODINSTALOWANIA MODA:

1)Je¶li robili¶my kopię plików .dll przy instalowaniu moda, to przywracamy te pliki z kopii. A katalog FOREVER Mod wyrzucamy (lub nie je¶li chcemy kiedy¶ do niego wrócić - wtedy pliki .dll z moda kopiujemy sobie np. do katalogu Forever Mod)

2) Je¶li NIE zrobili¶my kopi plików przy instalowaniu moda, to ¶ci±gamy pliki z posta (te poniżej - jak nie będzie działać to między pliki a.dll w adresie usuńcie spacje a wpiszcie %20) i podmieńcie te pliki w swoim kataogu Diablo. Oraz jak chcecie to wyrzućcie katalog FOREVER Mod.

(http://serwispl.ovh.org/diablo/pliki .dll v1.11.rar) - pliki .dll dla versji 1.11

(http://serwispl.ovh.org/diablo/pliki .dll v1.10.rar) - pliki .dll dla versji 1.10

----------------------------------------------------------------------------------------------

Edytor działa, lecz nie zedytujesz postaci utworzonej na modzie. Chyba że masz postać z D2 bez moda, zedytujesz j± i wrzucisz do save i uruchomisz modem - wtedy powinno działać. Wiadomo zalecane jest tworzenie nowej postaci do grania na modach, lecz w tym wypadku nie trzeba (mnie i jeszcze kilku ludziom którzy ze mna gadali tak działa)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Mam nadzieję że skumali¶cie o co mi chodzi :D A jak nie to walić do mnie na GG (numer w profilu lub 3271780)

A co do MapHacka to nie chodzi nie wiem dlaczego, nie używam i nie używałem go i nie wiem jak się posługiwac więc nie sprawdze. I raczej nie będzie działał z modem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
PoZdRo from Ziomu¶¶¶¶. :mrgreen:
kicksaw - 2007-06-12, 15:43
:
Gra z maphackiem robi crasha z jednego powodu - plugy zawiera dodatkowe statystyki wy¶wietlane pod "C" :) Zapewne podczas wciskania "C" robi się crash? :D inne wytłumaczenie to takie że zamienione s± pliki dll = maphack sprawdza je i nie wł±cza się (wtedy też działać nie będzie)
maciej_ek - 2007-06-13, 16:42
:
wiesz co ziomu$$$$ ?? powiem ci tylko tyle fajne ale runach nadal obowiazuje stary system lvl np. zod nadal jest dostepny od lvl-u 69 a ty napisales ze mona dobic tylko do lvl-u 40 i co ty na to ?????????
eps - 2007-06-14, 19:49
:
Spox MODZIK. Natrafiłem na jeden bug. gdy zapiszesz stan gry , i wejdziesz ponownie , i pójdziesz do akary i klikniesz na handel wyskakuje znany komunikat UNHANDLED EXCEPTION . Nie zawsze wyskakuje ale u mnie za którym¶ tam razem. MAM TYLKO NADZIEJĘ że u was tak nie jest POZDRO
kicksaw - 2007-06-15, 02:22
:
No eps, niestety... Pewnie akara ma jakie¶ lewe przedmioty (różne używki itp ;) ) i Cię wywala :) . A tak na serio, to musi ona co¶ sprzedawać trefnego. tylko teraz - co? Je¶li gra wywala zawsze u niej to wina przedmiotu który ma zawsze, je¶li nie - to jakiego¶ który ma czasami, b±dĽ odpowiedniej modyfikacji tego przedmiotu. Proponowałbym sprawdzić pliki gry tym d2textanalyzerem w poszukiwaniu errorów (ja mam 2-3 typy errorów w tej chwili, z czego wszystkie to bł±d interpretacji analizera). A testowałem tego moda i faktycznie, to samo u Akary jak stworzyłem now± postać. Więc nie poszłem do niej więcej ^^
gobe - 2007-06-20, 15:54
:
Mi wszystko normalnie chodzi, największe wrażenie na mnie sprawiło przej¶cie do zimnej równiny. Gram nekromant±, no to co innego mogłem zrobić - przywołałem z 60 glinianych golemów ( wiem, nie na tym polega istota modów, żeby robić ogromn± armię i rozwalać wszystko w 1 sekundę ). Całe przej¶cie na zimn± równinę było zastawione potworkami - tłukli¶my się przez 20 minut. Zrobiłem na tym 3 lvle, cały ekwipunek rare itemów, 10 k gold itd. Jak dla mnie to mod spoko, fajna muzyczka w menu, i grafiki też całkiem całkiem. Ale mam inny problem - jak chcę uruchomić samo plugY to mi wyskakuje taki bł±d :

| Assertion Failure |
| Location : D2Win\Src\D2WinTextBox.cpp, line #307
| Expression : ptTextData->eType == D2WIN_TEXTBOX
|_______________________________________________|

Wiem, że ta nędzna imitacja okienka jest niepotrzebna, ale zrobiłem tak, żeby ewentualny wybawca lepiej mógł sobie wyobrazić problem :P

Gratuluję pięknego moda
Gobe
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-06-20, 16:59
:
Gobe, samej Gry lub samego PlugY nie uruchomisz majac zainstalwaonego moda. chyba że amsz wersje 1.10. Jeżeli masz wersje 1.11 to NIE uruchomisz gry lub PlugY maj±c zainstalwaonego moda. No chyba że odinstalujesz moda, obecnie pracuje nad wersj± v2.0 gdzie bedzie inna instalacja(łatwiejsza i bez loadera) no i nie będzie kolidować z gr±. A przy okazji nowe rzeczy będ± :D . Lub ew. zgło¶ się do mnie na GG to pogadamy.
paulo26 - 2007-06-21, 15:53
:
Witam, ¶ci±gn±łem tego moda zainstalowałem go, uruchamiam plikiem LaunchMod.vbs ale niestety niemogę wł±czyć batel.net
Jest na to jaka¶ rada????
Johny Sparrow27 - 2007-06-21, 22:57
:
sorki ze wam jeszcze dupy pozawracam ale juz po 6godz. padam..... mam dwa błędy jak chcem wybrac opcje w menu--> Jeden gracz wiesza sie i jest bł±d:

UNHANDLED EXCEPTION ACCESS_VIOLATION (c0000005) i nie moge grac,

a jak uruchamiam przez LaunchMod to wyskakuje bład:

One or more required DLLs is either not present or haqs a corrupted name in Diablo II instalation directory. Run RecoverFromCrash.VBS and try again.

Nie wiem co zrobić, jesli łaska to błagam napiszcie co mam robic z tym dokładnie;/ bo ja niekumaty jestem....
Arato - 2007-06-26, 08:00
:
Ja mam jeden problem w tym modzie, a mianowicie nie działa mi komenda players x.
Wogule nic wpisuje players 8, players 20, i potwory sa takie słabe jak bym nic nie wpisywal,
czemu? :shock:
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-06-26, 10:54
:
Aratu, najprawdopopdobniej masz wersje gry spathowan± przez BN. A w taki sposób komenda /players nie chce działać. Jeden człowiek mial ten sam problem, zainstalował patcha 1.11 z Imperium Diablo i było wszystko dobrze.
D'ash - 2007-06-26, 22:30
:
kk, wszystko ¶licznie pięknie, ale jak odinstalowaćgo teraz?
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-06-27, 12:10
:
wystarczyło przejrzeć temat, nawet na tej samej stronie jest instrukcja odinstalowania, no ale cóż.... http://diablo.phx.pl/foru...p=190059#190059 jak by¶ nie znalazł.
bogus - 2007-06-30, 17:17
:
mam problem odinstalowalem moda i wy¶wietla mi się bł±d

UNHANDLED EXCEPTION ACCESS_VIOLATION (c0000005)

co mam zrobić w takim przypadku ?
gobe - 2007-06-30, 19:35
:
Mam problem. Zamieniłem sobie na normalne pliki .dll st±d, co podałe¶ i wszystko OK. Tylko że jak wł±czam diablo do mi wyskakuje unhandled exception i tak dalej. Dobija mnie to... Co mam zrobić?
Edit: Widzę, że mam ten sam problem co kolega wyżej.
GaavRz - 2007-07-01, 12:43
: Temat postu: problem
wszystko zainstalowałem wszystko ładnie i pięknie ale do atrybutów mam tylko 5 punktów a nie 8 dlaczego???? a tak po za tym to wszystko działa :)
bogus - 2007-07-01, 16:33
:
musisz uruchomić grę plikiem LaunchMod.vbs z folderu forever mod

a ja odinstalowalem moda i mi sie tak dzieje
Klusk - 2007-07-03, 12:35
:
:? mam podobnie jak GaavRz da się co¶ z tym zrobić ?, po za tym mod jest extra :twisted: .
Romario - 2007-07-10, 11:32
:
Mod jest super Ziomu¶¶¶. Powiedz czy można w jaki¶ sposób zmienić np itemy w grze? Bo jak edytuje pliki w d2 excel to po zapisaniu nie ma żadnych zmian po uruchomieniu.

Dodałem do moda patcha 1.1 ale nie ma różnicy w ilo¶ci potworów na mapie, mimo że w pliku monstats w kolumnach minGrp i maxGrp liczby s± zmniejszone. co zrobić żeby mod odczytywał pliki z folderu excel ?
loku1993 - 2007-07-12, 21:14
:
Siema. Mam proĽbę do kogo¶, żeby zmienił tego moda tak aby dropiły wszsytkie itemki. Może to tylko u mnie ale (na pocz±tku) dropi± tylko te dla klas (głowa wilka, tarża itp.) Zróbił bym to sam, ale nie znam się na moddingu, a poradniki zupełnie do mnie nie trafiaj±. Je¶li kto¶ by to zrobił to niech wy¶le mi link na PW albo napisze tutaj. Ew. powiedzcie czy póĽniej itemki dropi± normalnie, bo je¶li tak to będe grał, a mod jest super tylko wła¶nie ten drop...

Z góry thx i pozdro.
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-07-13, 12:38
:
Siema. Już ¶piesze z wyja¶neniami:

1) U mnie nic nie wystepowało takiego że wywalało bł±d po uninstallu, ale:
-może być jaka¶ niezgodno¶ć plików z patchiem (pliki podane w temacie s± z 1.11 NotOrginal Patch 1.11 z pliku LODPatch.exe, a niektórzy maj± z BN co czyni różnicę - dla przykładu podam sytuacje jednego usera - miał patch 1.11 z BN i nie działało mu /Players X - zainstalował patch z pliku .exe i wszystko było OK)

2) Jakby u kogo¶ nie chciały pkty statów i skilli działać, to proszę zrobić tak:
I. Otwieramy folder Gry/folder Moda/ (Przykład: C:\Program Files\Diablo II\FOREVER Mod\)
II. Szukamy tam pliku PlugY.ini. Je¶li go znaleĽli¶my, otwieramy go czymkolwiek otwierac±cym pliki .txt .ini (np. Notatnik)
III. __DLA STATÓW__
-Szukamy takiego czego¶

[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=0 - zmieniamy 0 na 1
StatPerLevelUp=10 - tu wpisujemy ile chcemy dostawać pkt statów przy lvlu. i koniec

IV. __DLA SKILLI__
-Szukamy takiego czego¶

[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0 - tu zmieniamy 0 na 1, czyli uruchamiamy ta opcje :D
SkillPerLevelUp=4 - i tu ustawiamy ile chcemy dostawać pkt skilli

3) Itemki na pocz±tku dropi± klasowe. Potem jest normalnie. Dodam że na koszu sypi± się najlepiej unikaty, a na piekle setowe.

4) Ze zmienianiem to jest tak, że w 1.10 nie będzie się nic dziać. Aby zrobić jakie¶ zmiany to trza mieć 1.11 i w katalogu excel usun±c .bin zostawić tylko .txt i uruchomić grę. Wyedy all się skompiluje.Ale tylko na 1.11, na 1.10 gra nie kompiluje new rzeczy, tylko korzysta z tego co jest(co było już zrobione) A w Forever Modzie Praktycznie na 1.11(wersja docelowa) jest tak naprawde 1.10 emulowane (ponieważ zainstalwoany jest D2Mod System, który wymaga 1.10). Wiem nie wyraziłem się chyba do¶ć jasno, ale mam nadzieje że zroumiecie :P

5) Thx za dobre oceny moda. Mam nadzieje że sobie poradzicie. Jak co¶ to piszcie na GG.Nieodpisywałem długo bo mnie nie było. Pozdro. Narka.
Kalbaross - 2007-07-15, 19:26
:
Witam !!
Je¶li kto¶ już pytał to sorry, ale nie widziałem takiego tematu, mianowicie co zrobić, je¶li oczywi¶cie da się, żeby pograć na Otwartym BN z kumplami czy co¶, je¶li nie Otwarty BN, to jak inaczej (nie mówię tu o sieci) !?
Na tym modzie of course ;)
dzięki za odpowiedĽ i pozdrawiam
mms_s8 - 2007-07-15, 20:05
:
Kalbaross napisał/a:
żeby pograć na Otwartym BN z kumplami czy co¶, je¶li nie Otwarty BN, to jak inaczej (nie mówię tu o sieci) !?

nie rozumiem za bardzo pytania.
Można podł±czyć przez ruter kilka PieCów i grać (1 Pc jako server inne dla wielu graczy --> stwórz server, reszta klika doł±cz do gry i wpisać ip serva) Przykładowo server ma ip 192.168.1.1 a reszta 192.168.1.2, 192.168.1.3 itp. Wszyscy mosz± mieć zainstalowaneggo moda i wył±czone zapory. Je¶li nie oto chodziło to nie wiem.
Brykman - 2007-07-15, 21:25
:
U mnie nie chce odpalic: jest komunikat.

HOST SKRYPTÓW SYSTEMU WINDOWS
Dostęp do Hosta skryptów systemu Windows jest wył±czony na tym komputerze. Skontaktuj sie z administratorem, aby uzyska szczegółowe informacje.

JA jestem adminem. Gdzie je wł±czyc?
kicksaw - 2007-07-16, 02:40
:
Do grania po sieci Hamachi mogę wam polecić (... rymowanie na ekranie ...)

na to proste rozwi±zanie
google -> szukaj, miły panie ;)
Je¶li nie chcesz b±dĽ nie możesz
to kto¶ inny Ci pomoże
Oto cytat na twe męki
niech nie nios± Ci udręki
i pamiętaj że rzecz ¶więta
to o Google trza pamiętać ;]
Koniec tego rymowania
trzeba brać się do czytania
oraz rejestr wł±czyć trzeba
by udała się potrzeba
żeby było wszystko jasno
to cytuję co picasso
napisała na swym forum
pełnym info do oporu:

Cytat:

Start >>> Uruchom >>> regedit i w kluczu:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows Script Host\Settings

W oknie po prawym kliknij prawym >>> Nowy >>> Warto¶ć DWORD >>> jako nazwę wpisz Enabled. Podwójny klik na nowo utworzony Enabled i wpisz liczbę 1.

Ale mam dzisiaj dziwny dzień :p
Brykman - 2007-07-16, 15:13
:
kicksaw cholerne dzieki za pomoc ;**
Izual6764 - 2007-07-16, 18:30
:
Ma-ciejek to do 40 lvlu to do skilli jest.
gnulinuxuser - 2007-07-18, 22:14
:
Witam serdecznie.

Ziomu¶¶¶, mam wielk± proĽbę. Jako iż nie używam systemów z Redmont cierpie na niemożno¶ć grania na tym modzie, z prostej przyczyny - odpalasz bo skryptem VBS a wine nie jest w stanie go przetrwaić. Wielkim problemem było by przygotowanie wersji moda, takiej któr± wypakowuję do katalogu z Diablo, odpalam loader.exe -direct -txt i poprostu gram? Bez żadnych fiku¶nych skryptów i kombinowania, poprostu podmieniam pliki i gram.
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-07-20, 21:51
:
gnulinuxuser, moge przygotować tak± wersje(jakby light), ale musiałby¶ pożegnać się z takimi zmianami jak:
-najemnicy mog± używać butów,asow,rekawic,amulteów, i pier¶cieni.
-zwiększona ilo¶ć Players (max jest 20, bez moda 8)
-Charsi robi unikat z nasycenia
-większe złoto w skrytce
-więsza ilo¶ć przdmiotów na hazardzie

Ewentualnie poczytaj temat o D2Mod System autorstwa Kicksawa, tam jest sposób uruchomienia D2Moda bez launchera, lecz tegóż sposobu nie próbowałem. Ofc je¶li odpowiada Ci(a moze komu¶ też kto to czyta?), to namy¶l się i odpowiedz. Pozdro.
loku1993 - 2007-07-21, 17:57
:
Hmm prosił bym o podanie pliku, w którym zmienia się drop itemów, bo jak patrzyłem inn±, zrobion± postaci± to póĽniej nie dropi wszystko. W jakim¶ akcie to w innym tamto, a ja potrzebuje tych itemków naraz ;p. A i jak już podacie który to plik to napiszcie też co tam trzeba zmienic ;p. Z góry thx.
BishoYo - 2007-07-25, 18:07
:
gnulinuxuser, wez wszystko z folderu z modem przenies do folderu z gra zastepujac dll'e i inne w stylu patch.mpq (zrob kopie plikow wczesniej) a potem odpal tak jak napisales czyli -direct itd :roll:

Sorka ale nie moglem sie powstrzymac od zapostowania :shock: :P

BishoYo.
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-07-25, 21:23
:
BishoYo napisał/a:
gnulinuxuser, wez wszystko z folderu z modem przenies do folderu z gra zastepujac dll'e i inne w stylu patch.mpq (zrob kopie plikow wczesniej) a potem odpal tak jak napisales czyli -direct itd

no niedokładnie... bo wtedy fra sie wogule nie uruchomi, albo uruchomi sie tylko ze zeminionym menu a do posaci nie wejdz....(lub inne tego typu błędy)..... Je¶li juztak my¶leć to mozna spróbować uruchomić moda jedn± z takich metod ktoe s± napisane przez kkicksawa w tym temacie. Wła¶nie dlatego ,że jest tu zainstaloany D2Mod System, trza gre inaczej uruchamiać niż inne mody.

BishoYo napisał/a:
Sorka ale nie moglem sie powstrzymac od zapostowania

w sumie.... to nic sie nie stało :P :P :P

loku1993 nie rozumiem za abrdzo twojego posta (¶rodkowej czę¶ci), ale drop zmienia się w pliku ItemRatio.txt | alternatywne rozwi±zanie TreasureClassEx.tx
BishoYo - 2007-07-25, 21:31
:
Ziomu¶¶¶¶, a wlasnie ze nie prawda ze d2Moda nie mozna uruchamiac z folderu z gra bo ja tak wlasnie robie, ale rob jak sobie chcesz :P

gnulinuxuser, jak masz patcha 1.10 to wrzuc wszystko do folderu z gra i odpal i gitara powinna byc, a jak nie to napisz na pw :P

BishoYo.
forest - 2007-07-29, 00:24
:
Ziomu¶¶¶¶

Poradz cos zeby klucze lecialy mam "data\global\excel\treasureclassex.bin"
podmieniam i nic sie nie dziaje jak nie lecialo tak nie leci :/
(pytanie wycofuje i nie wiem czy pamietacie jak pisalem ze niby uber tristram dziala :/ otorz niedziala a klucze sie nie dropia Ziomu¶¶¶¶ jesli nie masz nic przeciwko to bym tu wrzucil poprawione conieco :P )

Pozdro:D

P.S. Gdzie znajde t± ..ciach.. noge wirrata
(a nogi jak nie ma tak nie ma)
SetFan - 2007-08-11, 16:22
:
Ja mam jedno pytanie. Je¶li już było takie wcze¶niej to sorki, musiałem je przeoczyć. Dlaczego wszystkie itemki, które mam wygl±daj± zupełnie inaczej niż te z normalnej gry? Jak patrzyłem się na screeny ze strony moda, to tam wszystko wygl±dało normalnie. Dzisiaj ¶ci±gn±łem moda. I jeszcze jedno. Dlaczego nie mogę przeł±czać stron w skrytce? Czy może jest tylko jedna, nie tak jak w PlugY? Z góry thx za odpowiedĽ.
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-08-12, 19:55
:
SetFan, Itemy s± zmienione pisze to w Readme, je¶li chodzi o screeny to bedzie przeprowadzona ich aktualizacja, a PlugY to nie weim, może nie zainstalowałe¶ PluGY, może PlugY nie chce ci działać jako¶(instalowałe¶ kiedy¶ samo PlugY i działało/nie diz±łało ci?). Poza tym powiedz jaka masz wersje gry(1.10 or 1.11), sk±d ¶ci±gany patch(BN czy z pliku), jak uruchamiasz, być może np. przeoczyłe¶ co¶ i nie skopiowałe¶ jakiego¶ pliku, nie wiem, napisz mozę do mnie na gg to pogadamy, okre¶l bliżej, czy wszsytko chodzi, tak jak powinno, itp.

forest, napisz mi pw/gg co chcialbys zmienic i jak/jak masz zmeinione to opowiedz oitd. itp.
darnovc - 2007-08-18, 16:12
:
Mi wyskakuje : The diablo II installation could not be found. Please try re-installing Diablo II.

CO ROBIC?
Blad - 2007-08-18, 22:25
:
Witam, ja mam inne pytanie.

¦ci±gn±łem sobie tego moda, zainstalowałem i wszystko działa. Lecz na normie w pierwszym akcie (bo na razie tylko tam mogę spokojnie grać) leci strasznie mało kasy. Już pomijam te same przedmioty co często wylatuj±, lecz one s± mało warte w sklepie i nic nie zrobie... Czy jest jaki¶ sposób na zwiększenie ilo¶ci lec±cego z potworów złota?

Pzdr.

[ Dodano: 2007-08-20, 08:46 ]
Siema mam pytanko

Chcę zmienić liczbę skilly na level. Wszystko robie wdg. tej instrukcji
Kod:
[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0 - tu zmieniamy 0 na 1, czyli uruchamiamy ta opcje :D
SkillPerLevelUp=4 - i tu ustawiamy ile chcemy dostawać pkt skilli

Lecz jak dam sobie pkt za lvl 3 to w grze dalej mam 2. Co może być tego przyczyn±?
darnovc - 2007-08-21, 12:49
:
Niech ktos kto sie zna na tym modzie poda swoje gg bo niedaje sobie rady!
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-08-22, 22:20
:
Blad, wejdĽ w katalog gry Diablo II/FOREVER Mod/ i poszukaj tam pliku D2Mod.ini(lub .cfg, nie pamiętam dokładnie) i poszukaj tam linii SkillsPoints=X i tu zmień na twoj± warto¶ć ile chesz.

darnovc, prawdopodobnie nie masz wpisów do rejestru windowsa dotycz±ce diablo. Masz 2wyj¶cia:
1. Skombinować te wpisy od kogo¶ kto ma :P
2. Zreinstalować Diablo II + Lod + Mod.

Pozdro.
darnovc - 2007-08-23, 11:05
:
A czy moglbym skombinowac te wpisy od ciebie ?
Krupas - 2007-08-23, 21:37
:
forest napisał/a:
ze niby uber tristram dziala :/ otorz niedziala a klucze sie nie dropia

Bo na 1.10 nie ma UT, a ten mod jest na 1.10.
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-08-28, 17:26
:
darnovc, nie skombinujesz ode mnie, ja sam nie mam tych wpisow w rejestrze, a mod działa :D
łaciaty - 2007-08-30, 09:19
:
mam pytanko zrobiłem tak instalnałem przekopiowałem moda do katalogu gry tj cały folde forever mod włażę w ten folden klikam 2x na launchmod i mi się włacza klikam 1 gracz wybieram moja 1 poziomowa soske :D i mi sie tylko pik wciskam esc i na pulpit

prosze pomóżcie
kicksaw - 2007-08-30, 16:26
:
1. Zrób now± postać, je¶li to nie pomoże to być może spróbuj zainstalować moda od nowa
2. HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Blizzard Entertainment/Diablo II
Dajemy Nowy -> Warto¶ć Ci±gu
Jako nazwa wpisujemy InstallPath
Jako Dane warto¶ci wpisujemy ¶cieżkę do naszego głównego katalogu z Diablo u mnie
Kod:

D:\Gry\Diablo II\

Akceptujemy - w taki sposób mamy dodany wpis do rejestru i vbs wykrywa nam gdzie mamy zainstalowane Diablo
łaciaty - 2007-08-30, 18:19
:
nic nie dało ponowne zainstalowanie :(
Zagładnik - 2007-08-31, 10:38
:
yo. ja zainstalowalem tego moda zrobilem nowego pala i wszystko ok. ale jak poszedlem zobaczyc co ma akara na trade to <pum> i blad :?
pr0gram - 2007-09-01, 18:07
:
mógłby kto¶ dać jakiego¶ mirrora, bo download na phxie nie działa :/
rapidshare albo co¶... będę wdzięczny :)

Z góry dzięki 8)
Zagładnik - 2007-09-02, 13:18
:
juz wszystko mi z tym modem dziala. ale w niektorych miejscach to jest przegiecie. mysle ze bardzo ale to baaardzo trudno gra sie na tym modzie barbem. ja gam necrem na przyolania i gdzie niegdzie wyglada to jak wojna. 20 golemow 9 szkieletow i 4 magow wlaczy z ok. 300 stworkami :O. zanim wyszedlem z siedliska zla mialem juz 13 lvl :O
GenesiS - 2007-09-03, 14:29
:
siema. zainstalowalem moda tak jok bylo pokazane ne pierwsej stronie. jak prubuje odpalic gre pszez teh script to wyskakuje mi bland UNHANDELD EXEPTOPN: ACCESSS_VIOLATION (c0000005) :?
co mam teraz zrobic???
Kalbaross - 2007-09-03, 21:50
:
Skopiuj jeszcze raz wszystkie pliki .dll i loader 1.10 do głównego folderu Diablo II, zastępuj±c tamte. Poczym nie ma opcji żeby co¶ nie działało, wszystko jest opisane w pliku readme tego moda, naprawdę pro¶ciej opisać tej instalacji już nie można :): ):)

Pozdrawiam
darnovc - 2007-09-17, 19:38
:
Mam problem z tym modem . Gdy wlaczam gre ide do akary naciskam handel i ... boom "unhandled exception access violation "c0000005"" czy jakos tak .

Co robic?
A_H - 2007-09-21, 15:38
:
Zainstalowałam moda,żadnych problemów przez 2 dni.
Trzeciego pojawił się bł±d z RecorverFromCrash.vbs. w komunikacie.
Zainstalowałam ponownie moda,gra chodzi ale skrytka zmieniła wygl±d czyli nie można jej przewijać.
Zniknęła też możliwo¶ć zmiany w rozdzielaniu punktów stats i skills. Co się dzieje?

Ziomu¶¶¶¶ - 2007-09-21, 21:23
:
hmmm... takiego problemu jeszcze nie miałem, ale jest to sprawka PlugY, ponieważ to PlugY odpowiada za wymienione przez ciebie rzeczy.... spróbuj zainstalować ponownie PlugY(instrukcja jak zrobić jest gdzie¶ na forum), a jak nie pomoże to może resinstall diablo?
kicksaw - 2007-09-21, 23:48
:
Skoro miała¶ bł±d RecorveryForCrash.vbs to powinna¶ uruchomić takowy plik w katalogu z modem ;)

Powodem tego jest zawias kompa - zamknięcie procesu przez Menadżera Zadań itp - wszystko to co nie pozwala na przywrócenie oryginalnych plików po wyj¶ciu z gry.
Wystarczy uruchomić ten pliczek i już można grać ponownie.
Burdoro - 2007-09-24, 21:29
:
darnovc napisał/a:
Mam problem z tym modem . Gdy wlaczam gre ide do akary naciskam handel i ... boom "unhandled exception access violation "c0000005"" czy jakos tak .

Co robic?

Mam identyczny problem, identyczny blad w identycznej sytuacji. Patch 1.11. Czy moglby ktos pomoc?

[ Dodano: 2007-09-25, 09:57 ]
Problem rozwiazany. Po wgraniu modowej latki, nie zaobserwowalem wiecej bledow.
Jesionne - 2007-09-25, 14:25
:
@up
jaka to 'modkowa łatka'? Plx odpowiedz ;/
Mam problem :
Otuż ¶ci±gnęłem Forever moda, lecz nie działał mi on (nawet gdy robiłem now± postać).
Teraz nie mogę nawet grać w zwykłe diablo.
Co mam zrobić?
Bug który mi wyskakuje to
UNHANDLED EXCEPtiON
ACCES_VIOLATION (c00000005)
Pomocy plx :/
Pozdrawiam, Jesion.
@edit !
Gdy wrzuciłem moda po raz drugi dalej mam bug :
Burdoro - 2007-09-25, 15:30
:
Latka, o ktorej mowie to: Forever Mod Patch 1.1
Nie mam pojecia, czy w zamierzeniu autora miala tez naprawic opisywany bug. W moim przypadku pomoglo :) Choc dla poczatkujacej postaci - jak dla mnie - wciaz jest za duzo potworow. Ale to taka sobie subiektywana opinia.
shagrath.db666 - 2007-10-09, 12:21
:
coz...mod super (resp ziomu¶!) ale nie podobaja mi sie wszelkie zmiany graficzne (panel, menu, ekwipunek(!), npc itd.) gram juz w d2 od dawna i przywykłem do oryg. grafiki. jest opcja by jakos to omin±ć, pozostac przy grafice oryginalnej a zmiany ktore mod wprowadza pozostaly?
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-10-11, 09:17
:
Jest. Wchodzisz w katalog Diablo\Katalog Moda\Data\Global\ i tam jest katalog items. Usuwasz go i masz już orginalne grafiki.
Przykładowa ¶cieżka: C:\Program Files\Diablo II\FOREVER Mod\Data\Global\Items
shagrath.db666 - 2007-10-12, 10:29
:
ok, dzieki bardzo, jest wszystko cacy ale trapi mnie jeszcze cos bardzo dziwnego... z tylu potworkow ile juz ubiłem (a ich ilosc pozwolila mi na zdobycie 11lev po przebiegnieciu pierwszego obszaru wraz z siedliskiem lol) wypadaja tylko i wylacznie szczekowe kaptury, jastrzebie helmy, tarze, separowane glowy, strzaly, belty, mikstury, gemy, talizmany, zwoje, klucze i kasa... nic wiecej :/ z krwawej orlicy wypadl mi szczekowy kap i 6 kołczanow strzal :P o co chodzi? :P ave

[ Dodano: 2007-10-12, 10:34 ]
i tak k'woli scislosci - nie instalowalem patcha 1.1 do moda (wyskakuje jakis blad) i nawet bawic mi sie w to nie chce bo taka jazda z tak duza iloscia potworkow to czysta przyjemnosc :P co to wypadajacych itemkow to robilem juz reinstall moda jak i calej gry...
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-10-12, 19:31
:
Jest tak ze na pocz±tku takie itemy lec± to fakt, ale potem już normlanie leci, np. na koszmarze czę¶ciej lec± uniq, na hellu sety.
Nerczys - 2007-10-13, 20:34
:
swietny mod
quaigon - 2007-11-14, 10:39
:
jak usunac ten mod??
Cannibals - 2007-11-14, 17:20
:
Stwierdzam iż mod mimo bardzo wielu przydatnych a zarazem ciekawych funkcji nie nadaje się do użytku.
Nawet największy hardcorowiec który gra legaln± postaci± nie będzie chciał się przedzierać przez te hordy potworów...
Ja (To moja stara postać z przed półtorej roku) moj± cheatowana postaci± obrażenia 13k-256k nie bylem w stanie dotrzeć do żadnego bosa bo przebicie się przez te hordy potworów było by bardzo ale to bardzo czasochłonne.
Nie mówię tu o mega cheatach a zwłaszcza paladynach którzy podchodz± i wszystko co żywe w promieniu ginie tacy to mog± sobie pograć...
No i kolejnym minusem jest gdy na mapie s± Impy i kusicielki oraz wszystko inne co może strzelać...
Wtedy nie tylko nie trudno o ¶mierć ale strasznie ale to strasznie zaczyna gra mulić...
Powiem to szczerze takiego zamulenia to nigdy na CBN nie widziałem z tym że tam nic sie nie ruszała a tutaj tak...

No nic takie jest moje zdanie na temat tego moda a moje zdanie jest nikomu nie potrzebne i w ogóle...
angel-94 - 2007-11-14, 17:26
:
¦wietny mod. Gram na nim od niedawna.
czarnyq11 - 2007-11-27, 14:35
:
czesc.sci±gnelem tego moda i dziala :| ale teraz gdy chce juz grać bez moda na battle necie czy moge cos zrobic nie odinstalowuj±c gry, jesli odinstaluję wazny będzie ten kod CD i będe mógł grać dalej na tym kluczu na battlenecie?
sorry za błędy ale nie mam za duzo czasu

z góry THX (tchanks)= dzięki (dla noobów)
karolgustaw - 2007-12-17, 17:43
:
Witam. Zainstalowałem moda. Bez problemowo ¶migał,ale na 2 tyg zrobiłem sobie przerwe w grze. Teraz chce do niej wrócić i klikam na LaunchMod i tu pojawia sie problem.........pojawia mi sie bł±d:
"One or more required DLLs is eithter not present or has a corrupted name in the Diablo II installation directory. Run RecoverFromCrash. VBS and try again."

O co chodzi?

Proszę o odpowiedĽ :)
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-12-17, 18:55
:
brakuje Ci jednego pliku(RecoverFromCrasch.vbs)
wgrywasz do katalogu gdzie masz moda uruchamiasz i si.
http://www.speedyshare.com/645851623.html
Mam nadzieję że sobie poradzisz :>
karolgustaw - 2007-12-17, 19:11
:
Dzięki bardzo......................¶miga :): ):)

A tak w ogóle to kapitalny mod :p
bady92 - 2007-12-26, 21:23
:
a nie dalo by sie tego modu zrobic w wersji bez zmienionych rysumkow przedmiotow??
eps - 2007-12-26, 22:49
:
bady92, Wystarczy usun±ć w modzie folder items który znajduje się w data\global\items <- - Usuń ten folder i będziesz miał klasyczny wizerunek przedmiotów
bady92 - 2007-12-27, 00:19
:
ok dziala wielki edzieki mod fajny ale te rysuki troche mnie denerwowaly
Kathorga - 2007-12-30, 10:34
:
Po 1 chcialbym Ziomusiowi pogratulowac jak i podziekowac za jednego z lepszych (moim zdaniem) modow : )

2. Napisalem (ZiomuS) do Ciebie na gg, ale w razie czego napisze tez na forum bo ktos tez moze miec takie problemiki

3. Pytanko odnosnie smokow (kuli) hp i many. Czy mozna zmienic to na normalne kule (dobrze by bylo zeby caly paseczek zostal tylko smoczki zmienily sie w kuleczki) bo z przyzwyczajenia na smoki nie zwracam uwagi i czesto jest dead :) Jezeli trzeba zmienic to z calym paskiem to tez prosze o opisanie tego

Edit: Kuleczki juz zrobilem : ) Nalezy usunac plik o nazwie hlthmana.dc6 z katalogu ForeverMod\data\global\ui\panel\

4. Poprawka na moda nie chce sie sciagnac z serwera : (

EDIT: Juz chodzi serwerek i juz sciagnalem : )

5. Jezeli juz poprawka bedzie mozliwa do sciagniecia i j± zainstaluje to czy mozna jakos prostym sposobem zmienic ilosc potworow na taka jaka teraz jest czyli 50 bo jest mega fun :]

6. Przy 1 wersji moda (czyli podstawce) gra daje 5 statystyk na lvl nie jak jest w ReadMe 8

7. I glupie pytanie odnosnie socketowania w kostce. Wystarczy nacisnac transmutuj (moze byc blad w pisowni). Wiec robie tak z jakas tam tarcza czy mieczem i wychodzi 3 socket nie mniej nie wiecej. Pomyslalem ze moze to normalne przedmioty wiec moga miec tyle socked. Ale wiem ze taki korbacz ma max 5-6?(dokladnie nie pamietam) socketow, podczas gdy w kostce wychodz± tylko 3 i no more no less : )

8 Z gory pozdrawiam cala ekipe forum modmakingu i wszystkich userow
9 Dziekuje za pomoc :]
Ziomu¶¶¶¶ - 2007-12-30, 11:39
:
Cytat:
Po 1 chcialbym Ziomusiowi pogratulowac jak i podziekowac za jednego z lepszych (moim zdaniem) modow : )

dziękuje :D

Kathorga napisał/a:
4. Poprawka na moda nie chce sie sciagnac z serwera : (

Problemy techniczne z servem Diablo.phx.pl pewnie ;s

Kathorga napisał/a:
5. Jezeli juz poprawka bedzie mozliwa do sciagniecia i j± zainstaluje to czy mozna jakos prostym sposobem zmienic ilosc potworow na taka jaka teraz jest czyli 50 bo jest mega fun :]

Tak, wystarczy w pliku MonStats.txt w grupie Maxgrp zmienić na 50

Kathorga napisał/a:
6. Przy 1 wersji moda (czyli podstawce) gra daje 5 statystyk na lvl nie jak jest w ReadMe 8

Je¶li to nie działa normalnie to proponuje w pliku PlugY.ini poszukac linni [
[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp= tu piszemy 1, jako ze opcja ta ma być wł±czona
StatPerLevelUp= tu sobbie wpisujesz ile chcesz dostawac pktów za lvl-
up

Kathorga napisał/a:
7. I glupie pytanie odnosnie socketowania w kostce. Wystarczy nacisnac transmutuj (moze byc blad w pisowni). Wiec robie tak z jakas tam tarcza czy mieczem i wychodzi 3 socket nie mniej nie wiecej. Pomyslalem ze moze to normalne przedmioty wiec moga miec tyle socked. Ale wiem ze taki korbacz ma max 5-6?(dokladnie nie pamietam) socketow, podczas gdy w kostce wychodz± tylko 3 i no more no less : )

Sockety w kostce sa robione losowo i nie jest to tak że musi wyj¶ć jakas liczba ;c czasem sie tak zdarzy ze po kilku transmutacjach wyjdzie inna liczba socketów(wieksza)

Kathorga napisał/a:
8 Z gory pozdrawiam cala ekipe forum modmakingu i wszystkich userow

również pozdrawiam

Cytat:
9 Dziekuje za pomoc :]

nie ma za co ;]
Krupas - 2008-01-04, 15:48
:
Ja mys¶lę, że ZIOMU¦¦¦¦ w ten wła¶nie sposób zniszczyłe¶ swoj± pracę (moda). Zrobiłe¶ go w jeden sposób i taki powinien zostać, ewentualnie niedoci±gnięcia lub przesadzone rzeczy (na pocz±tku była masa mobów) to można poprawić, ale jak komu¶ co¶ nie wychodzi, że akurat jedna osoba nie daje rady, b±dĽ jedna osoba chce zmian w grafice to bez przesady, wiem, że starasz się przystosować do gustu każdego ale przecież to nie w tym rzecz, wszystkim nie dogodzisz. Mi np. nie podobaj± sie ikonki skilli w Medianie, ale naprawdę w±tpię żeby autor mi je zmienił! Ludzie ten mod powinien zostać taki jaki został stworzony, ewentualne poprawki powinny dotyczyć strony technicznej - balansu itemów, poziom trudno¶ci itp. Zmiany typu więcej stat points za lvl, stara grafika itp. to przesada. ZIOMU¦¦¦¦ pomy¶l nad tym.

Pozdro :?
Hunhell - 2008-01-21, 13:42
:
Witam wszystkich. To dopiero pierwszy post na tym forum (i raczej nie będę za często pisał bo jakos nie zcuje potrzeby :? )

A więc tak: mod bardzo fajny (gram w nim sobie ask± na trapy :) ) ale jest w nim parę bledów:

- hmm fajny pomysł z tristram, wreszczie to miasto a nie 3 chatki, ale u mnie(nie wiem czy u wszystkich) było troche słabo zrobione ( jakie¶ puste pola) a grizwold razem z paroma potworkami był poza miastem,

- fajnie przerobione miasta ale mapka pandemonium i horrogath była ta stara :?: zamiast prawdziwej,

-i jednym niedociagnieciem sie usmialem jak usłyszałem ze czarodziejka merc z 3a gada męskim głosem :) bł±d w sumien ic nie ważny ale jednak,

-jeszcze raz gratuluje moda i jestem ciekaw czy powstanie jakis patch czy co¶ tego typu naprawiajacy błedy a może i wnosz±czy cos nowego
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-01-21, 16:10
:
Hunhell - fakt jest kilka niedoróbek, ale nie przewiduje narazie żadnych poprawek i tego typu rzeczy, a miasta hm.. sprawdĽ czy masz w katalogu modadata/global/tiles katalogi act4/town (i tu plik fort.ds1), expansion/town (i tu plik TownWest.ds1)
Z Tym najemnikiem głos pozostał bo w rzeczywisto¶ci jest to mag tylko ze zmienionymi grafikami
Tristram? - róĽnie to chodzi. U nie jest wszystko tak jak ma być(prawdopodobnie przez to,ze u mnie byl mod tworzony...), u niektórych s± zielone pola ... u niektórych wogule griswold się nie pojawia... nie wiem.

Krupas - masz dużo racji w tym co piszesz ale imo to jest sprawa indywidualna i poniek±d na własny uzytek można edytować pliki... poza tym kto ci broni zedytować sobie ikonki skilli w medianie? to jest kwestia gustu, ja jestem od tego aby rozwi±zywac problemy i pytania ludzi więc...
DiD - 2008-01-24, 23:20
:
Witam mozesz mi troche bardziej szczegółowo wytłumaczyć jak sie zmienia ilo¶ć potworów w diablo 2??Jestem zielony w tych sprawach i nic nie kapuje bardziej znam sie na wszystkich silnikach spalinowych niz na zmianie 2 literek :roll:Kiedys jak miałem moze z 9 lat to katowałem w diablo 2 :) i teraz znowu mi sie zachciało ale widze ze s± tacy ludzie jak ty ktorzy potrafi± przerobic diablo na grę prawie ze nie odstaj±c± grom "współczesnym"
Kłaniam sie nisko i "mój szacunek za tego moda"
Poadrawiam wszystkich :D
Hunhell - 2008-01-25, 11:43
:
- DiD " ...diablo na grę prawie ze nie odstaj±c± grom "współczesnym" Diablo to ¶wietna gra!!!!!!!!!! W wspólczesna gierke pogra się pare dni i sie nudzi, a w D2 gra sie nawet po tylu latach!,

-ZIOMU¦¦¦ - hmm kolejne dziwne "co¶". Gdy Diablo kroczył po ziemi pogoniłem na kamienne pole i zaczęła się narmalna cieżka walka. Co mu troche zycia r±bnołem, to musiałem u ciekac do miasta po merca i po przyzwanie wojowników cienia, a wtedy on cale zycko sobie regenerował. po którym¶ takim powrocie z miasta zaatakowałem DC i po paru sekundach leżał, choc miał pełne zycie. Pózniej wziołem anni i przebiegłem sie przez kamienny krag , bo szukalem fajnych dropów z potworków i zniknolem :!: :?: Pózniej rzucilem jak±¶ trapke i niemogłem się ruszać :!: :?: Wyszedłem i wszedłem z powrotem do gry ale sytuacja się powtarzała!! Jedyne co pomaga to wyrzucenie anni z ekwipunku!

Dlaczego tak mogło się stac?? Co to za anni niewidzialnosci??
DiD - 2008-01-25, 17:38
:
kurde ..... znowu mam problem a mianowicie:
odinstalowałem diablo robi±c wcze¶niej kopie folderu save (zeby miec sejwy na wszelki wypadek)1 postaci± wogule nie grałem na modzie a 2 postaci± na modzie nabiłem 27lvl i mam taki problem ze teraz jak odpalam grę bez moda to wszystko działa tylko jak wciskam wybór postaci to nie pokazuje mi zadnego sejwa :cry: tak jakby znikneły chociaż w folderze save s± sejwy :cry: potem znowu chciałem wgrac moda zrobiłem wszystko tak jak za 1 razem tylko teraz mi wyskakuje jaki¶ bł±d i niechce sie gra mi wł±czyc(odpalałem przez launch mod)
wyskakuje mi taki bł±d
One or more required DLL is either not present or has corrupted name in the diablo II installation directory.Run RecoverFromCrash.VBS and try again.

Przypominam że wcze¶niej mod działał prawidłowo :567:
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-01-25, 18:58
:
DiD napisał/a:
RecoverFromCrash.VBS and try again.

a szukać się nie chce? :F
przejrzyj ten topic, na której¶ stronie w zał±cziku/w po¶cie dawałem linka do tegóż pliku, ¶ci±gnij go, wrzuć do katalogu moda, uruchomi powinno pomóc, a co do sejwów to może podien jeszcze raz je? :x
----------

Hunhell - ja nie wiem, może bug jaki¶ czy co :F, nie spotkałem się nigdy z tym, mi takie co¶ nie wyskoczyło nigdy, z annim nic nie zmieniałem :P
DiD - 2008-01-26, 00:50
:
Siema moze ktos wrzucic na neta ten plik bo z poprzedniego linku nie moge sci±gn±ć
RecorveryForCrash.vbs
Był bym bardzo wdzieczny za wrzucenie:)
pzdr
Hunhell - 2008-01-26, 23:24
:
Hmm hej ZIOMU¦¦¦ mam problem bo nie jestem pewny czy dobrze przerobilem wersje na 1.11 bo szukam kluczy i mi nie lec±, wiec by sie kapn±c czy po prostu mam pecha czy zle to zrobilem powiedz mi ile w 1.11 mozna przywolac cieni(wtedy bede wiedzial czy to 1.11 czy 1.10). Heh tak wogóle to nawet nie jestem pewny czy to s± 50 grupkowe bandy czy 20 :|

Zeby sie usprawiedliwic czemu tego nie wiem to powiem tylko ze tak jakby zanim(jeno pono, wcale nie wiem co sie stao, itp) nie przemienilem na 1.11 to mod mi nawet nie odpalal.

Czyli ogólnie nie owijaj±c w bawełne, prosto z mostu, zdecydowanie, elokwentnie(cokolwiek ma to znaczyc), brawurowo, proszę o help :) :) pozdro
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-01-27, 10:07
:
yhhh... Jakby Ci to wytłumaczyć... klucze nie lec± bo nie ma skryptu napisanego na niego... tzn. nie leciały klucze i nie polec± :F co do cieni to nie pamiętam już za bardzo.. chyba 2-3 :P , a monsterki trudno policzyć to fakt, ale można olega na plikach :lol:

DiD, wrzuciłem ten plik do zał±cznika --> teraz nie powinien się już przedawnić :p
Hunhell - 2008-01-27, 12:39
:
Hmm 2-3, a ja przyzywam 10, czyli mam 1.10. czyli na 1.10 nie ma helfire torch quest?
Bo na twojej stronce pisze ze niby jest na 1.10 ale przeciez to zostało dodane w 1.11 przez blizzard.

A więc pytanie brzmi czy moge robic helfire torch quest, a jesli to jak(bo jesli klucze nie lec±) ???? Czy ci chodzilo o DC quest??? Ogólnie pls wytłumacz mi to jako¶ :)

Pzdr.
jara98 - 2008-01-27, 14:26
:
Siemano. Prosze powiedzcie które pliki odpowiadaja za zmieniony wyglad itemów, bo chcialbym sie ich pozbyć i mieć przedmioty wygl±daj±ce jak w normalnym Diabełku (przyzwyczajenie :P :P ) . I co do tego Tristram o którym była mowa wyżej, to rzeczywi¶cie jest mnóstwo pustych miejsc i zielonego podłoża.
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-01-27, 14:43
:
jara98 - przeczytaj cały temat to się dowiesz. wielokrotnie pisałem jak zmienić wygl±d grafiki :F

Hunhell - DC Qest jest i działa normalnie, Uber Qest powinien dział±ć, a organy możesz sobie yhmm np. przerzucić z innego posta poprzez skrytkę wspóln±, z postaci która ma(a może mieć np. poprzez hero editor)
Hunhell - 2008-01-27, 15:31
:
Aha, dzięki dzięki za pomoc :D Teraz to "no problem" :D

edit: Taaa na racja ja i no problem :570: jak przez hero editor dodam jakiej¶ postaci klucze to nie mogę ni± wł±czyć gry. Wytłumacz mi jak mam to zrobic(aleeeeeee ci **** zawracam, kurcze sam nic nie umiem zrobić :evil: :evil: )
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-01-27, 17:31
:
Hunhell napisał/a:
ak przez hero editor dodam jakiej¶ postaci klucze to nie mogę ni± wł±czyć gry.

ja mogę :P

1) robisz postać koniecznie bez moda, dajesz jej keye i k. wrzucasz ta postać do save, otwierasz j± modem, i teraz jesli Ci się otworzy to dobrze-czytaj pkt. 2, je¶li nie - nic nie zrobisz i możesz zapomniec o tym pomy¶le

2) jak masz postac z keyami uruchomiona na modzie to wrzucasz keye do skrytki wspólnej, potem wybierasz post którym chesz open ut, bierzesz keye ze skrytki i tyle ;d

i teraz tak:
nie wszsytkim chca chodzić posty z gry bez moda na modzie. ale np. mi i wiem że kilku innym osobom np. chodz± :P ale niestety nie wiem czym jest to spowodowane, więc jak co¶ to nie bedę mógł Ci w tym pomóc raczej :p , i jeszcze jedno - postaci stworzonej na modzie NIE DA się zedytować ponieważ jest za duży eq(edytory tego nie uznaja i wywala bł±d przy otwieraniu, przynajmniej he(tym sprawdzałem))
Hunhell - 2008-01-27, 18:02
:
Hmm postacie nietworzone na modzie mi chodz± ale jesli je zedytuje(dodam klucze) to jak je wlanczam to pisze ze postac ma niewlasciwe ekwipunek. Moze to dlatego ze w grze przeciez nie istnieja klucze tak jak pisales(o to ci chodziło?) A moze od razu nalezy dodawac organy?? ale ich chyba nie ma w he?

Edit: hmm ¶ci±gnołem nawet save z imperium która miała od razu klucze i tez mi nie poszła. Hmm je¶li nie bede mógł zrobic Uber questa to bedzię chyba oznaczać koniec mojej przygody z Forever Modem :cry:

Ej to odpowiedz czy cos poradzisz czy nie??
DiD - 2008-01-28, 15:57
:
witam sci±gnołem ten recoverychrash.vbs wsadziłem go do folderu z modem i dalej nic wyskakuje taki sam bł±d jak wcze¶niej :(
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-01-28, 16:32
:
Hunhell - napisałem że nie wszystkim działa, nie wiem czym jest to spowodowane. Nie będziesz grać - trudno, nie zginę od tego :P

DiD - nie wiem, moze skopiuj gdzie¶ save, wyrzuć pliki postaci z katalogu save, i skopiuj je jescze raz potem :P , albo spróbuj stworzyć now± postać...
Hunhell - 2008-01-28, 18:30
:
Hmm, czyli kaszanna.
"Nie będziesz grać - trudno, nie zginę od tego" - he, nie badż taki pewien :D :wink:

A tamto "Hmm je¶li nie bede mógł zrobic Uber questa to bedzię chyba oznaczać koniec mojej przygody z Forever Modem" to trochę na lito¶ć : :wink:

No coż mod spoko ale ja cos zwaliłem przy montowaniu go, więc moja wina i cóż zrobić(hmm skok czy harakiri :D ) Może pzrynajmniej teraz się trochę poucze.

Pzdr
_Deny_ - 2008-02-06, 13:45
:
Hejka wszystkim

Mod jest ¶wietny oprócz paru rzeczy które zauważyłem:
1. Przedmioty przed i po naprawie kosztuj± tyle samo.
2. Wspominany już loot z potworków (nie można znaleĽć normalnego hełmu ,a zbroi w ogóle nie ma).
3. Tristram (u mnie) wygl±da okropnie.

Poza tym wszystko extra wielkie pozdro dla ziomusia :P
wirus830 - 2008-03-16, 19:24
:
Witam wszystkich.

Ziomu¶¶¶¶ ten mod jest swietny, sa tez bledy lecz i tak jak dla mnie to super
Jezeli masz w planach wersie 2.0 tak jak pisales to zycze powodzenia i aby byl jeszcze lepszy. Tylko nie wiem czemu u mnie nie dziala /players ale i tak na poziomie hell jest
hardzik hehehe

blancik11 - 2008-03-17, 16:23
: Temat postu: nie moge tego wlaczyc
po wlaczeniu lunchmod wyskakuje mi blad "unhandled exception acces.....", jak sie tego pozbeyc czy moze miec znaczenie to ze uzywam wersji po angielsku plz help
wirus830 - 2008-03-19, 15:35
:
Mozna jakos zmienic w tym modzie aby mody nie byly w takich grupach tylko tak jak jest w zwyklym diablo czyli grupy randomowe i w ruznych miejscach, bo tu mam tak ze caly czas pusto i w pewnym momencie 1-3 grupy mobow po 20-50. To zalezy od monstat czy jeszcze czegos ? i jak to ustawic. Prosil bym o pomoc jezeli ktos wie jak to zrobic.

Edit: A jezeli nie da sie tak to czy jest jakis mod ktory daje tylko powiekszone eq; kostke; skrzynke.
jelonek1 - 2008-03-21, 20:59
:
Witam wszystkich - 1 post ; )

Ale ja oczywi¶cie nie w takiej sprawie ...
Jak chyba każdy kto pisze w tym temacie mam problem...
Gdy odpalam grę przez tego LaunchMod.vbs wywala mi bł±d "unhandled exception acces....."
Podkre¶lam tylko Wszystko skopiowałem, wszystko jest na swoim miejscu...
Ja podejrzewam że może to być wina :
a) Mojej ENG wersji gry ( PL nawet nie chcę ¶ci±gać... Boshe 3gb w miech na moim necie : / )
b) Jaki dokładnie PATCH ma być przed wgraniem MODyfikacji ? testowałem na 1.10 , 1.11 i 1,11B
c) Może to że nie mam oryginalnej wersji gry ( ale w to bardzo w±tpię - odpalałem grę np przez doł±czony loader i chodzi bez problemu... )

Z góry dzięki za 431p nn3... ( help me w jezyku leet - 3l33t - eleet - 3133+ [a tak u nas haxów ;] ] )
Moris - 2008-03-25, 10:32
:
Ja nawet ¶ci±gn±ć nie mogę...

Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.

Apache/1.3.37 Server at download.phx.pl Port 80

Macie jakie¶ problemy z serwerem czy mi co¶ umkneło ?
jelonek1 - 2008-03-25, 17:07
: Temat postu: Rozwi±zanie problemów z wersj± ENG gry
Ok problem który opisałem poprzednio ROZWIˇZAŁEM i każdy kto ma ENG wersję gry niech zrobi tak jak ja jeżeli gra też mu się nie chce odpalić... Otóż wchodzimy w katalog naszego diabełka, potem w FOREVER mod i tam odpalamy w notatniku plik PlugY.ini
W nim szukamy czego¶ takiego :

[LANGUAGE]
;ENG|ESP|DEU|FRA|POR|ITA|JPN|KOR|SIN|CHI|POL|RUS
ActiveChangeLanguage=1
SelectedLanguage=POL

ZAMIENIAMY LINIJKĘ SelectedLanguage=POL

NA SelectedLanguage=ENG

Zapisujemy, zamykamy i wuala działa ; ]

Jako że kiedy¶ bawiłem się moddingiem to dzięki temu wpadłem na to, że to od tego gra się nie odpala...

W instrukcji do moda nie znalazłem o tym żadnej informacji a moduj±cy powinien takow± doł±czyć...
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-03-25, 17:17
:
OK
jelonek1 --> dzięki, postaram się to jako¶ uwzględnić/zaaktualizować etc. (miałem pomysł aby zrobić jakie¶ dział FAq/Problems, ale jako¶ nie mogę się zabrać i zebrać all do kupy :F za dużo obwi±zków nieraz...)
blancik11 --> zrób tak jak napisał jelonek1 i powinno działać.
wirus830 --> w pliku MonStats.txt edytujesz ltabelki MonGrpMin i MonGrpMax, ale raczej po samej edycji Ci się nie zrobi, trzebaby kombinowac więcej(a to za sprawa emulacji jakoby 1.10 na paczu 1.11....)
Moris --> to już nie moja wina, prawdopodobnie co¶ z servem ID, albo co¶ u Ciebie znetem jest nie tak, odczekaj może troche...

//E: OK, Moris, zgłoszę to do Przema aby co¶ zrobił z tym uploadem, bo co¶ mi chyba też nie działa...

//E2: Padł download phx.pl więc zrobic się nic nie da, należy poczkeać C: za jaki¶ czas zrobi± my¶le.
Moris - 2008-03-25, 17:32
:
Już od 3 dni próbuje ¶ci±gn±ć tego mod'a i ci±gle ten sam bł±d... Może jest udostępniony jeszcze na jakim¶ innym serwerze?

Bardzo dziękuje...

Mod wprowadza niektóre bardzo korzystne zmiany, ale niektóre s± niepotrzebne np.zmiany grafiki przedmiotów, run i dziwnie gromadz±ce się potwory...

A tak to GENIALNY pomysł z Najemnikami. Nie zdołałem przetestować całego moda bo musiałem wracać na CBN.
Przemo - 2008-03-25, 22:42
:
Phx ma znów chwilowe problemy z serwerem plikowym. Wrzuciłem tego moda na publiczny upload: http://www.speedyshare.com/342198229.html
Kleonix - 2008-04-04, 22:12
:
Brak mi słów ten mod jest zaje..... !!!!!! jeszcze nigdy nie gralo mi sie ciekawie na singlu a na tym modzie cudko daje 100/10 skrzynka rox ;p
xxSlayeRxx - 2008-04-08, 21:20
:
Witam

Mod jest genialny. Brawa dla autora.

Niestety od pewnego czasu mam wielki problem, mianowicie co¶ mi się skopało z skrytk±. Wygl±da ona tak:
Kod:
http://img216.imageshack.us/img216/6466/screenshot001kg4.jpg
Wie kto¶ jak to naprawić? Byłbym wdzięczny xD

I mam pytanko teraz xD.... czy istnieje możliwo¶ć aby sie nie wy¶wietlały białe przedmioty jak nacisnę alt... utrudnia mi to szukanie lepszych przedmiotów :/
Ziomu¶¶¶¶ - 2008-04-08, 22:30
:
najprawdopodobniej zepsuł Ci się PlugY --> ponieważ on jest odpowiedzialny za skytkę.

a wiec wejdĽ w katalog moda, poszukaj pliku PlugY.ini i znajdĽ tam linie:

[GENERAL]
ActivePlugin=1

[STASH]
ActiveBigStash=1

no i tutaj reszta też dot. skrytki, nie bede all kopiował bo to bez sensu, a napisane jest po eng dosyć zrozumiale.

Co do pytania to nie wiem niestety jak to można zrobić...
xxSlayeRxx - 2008-04-08, 23:49
:
Wła¶nie raczej nie, przegl±dałem ten plik, kopiowałem jeszcze raz Twój mod (wiele razy xD), kopiowałem cały folder diablo jeszcze raz i nic :/ ... miałem nadzieję, że mi pomożesz, mam plugiego osobno w katalogu diablo (tam gdzie loader) i działa on dobrze (bez Twoich dlli) :/ ... z rejestru próbowałem kasować wszystko o diablo i plugim i tez nic... może jednak kto¶ wie jak To rozwi±zać

PS Thx za odpowiedĽ xD

-------------------------------------------
Ziomu¶ mógłby¶ mi napisać jak Twojego moda wrzucić od razu do folderu diablo i go uruchomić? Może tak uda mi sie grać :)
Kleonix - 2008-04-09, 06:28
:
jedyne co mi sie nie podoba to tristram :( moze cos mi sie z plikami pomieszalo bo w tristram jest pelno zielonych kwadratow na ziemi to niszczy efekt graficzny
Scatty - 2008-04-22, 12:02
:
Ja mam taki mały problem robie wszystko tak jak napisales wklejam all pliki i ci±gle nie działa i jestem już mocno wkurzony wiec prosze o pomoc jak próbuje odpalić grę wy¶wietla mi sie error Unable to start NLG manager i wywala mnie z gry i grac nie moge.